Ιταλία

Αντσελότι: «Υπάρχει κρίση στο ιταλικό ποδόσφαιρο»

Εννιά χρόνια μετά την αποχώρησή του από τον πάγκο της Μίλαν, ο Κάρλο Αντσελότι επέστρεψε στην Ιταλία για λογαριασμό της Νάπολι και σχολίασε όσα έχουν αλλάξει στο ιταλικό ποδόσφαιρο.

Πολλά και ενδιαφέροντα είπε ο Κάρλο Αντσελότι σε συνέντευξη που έδωσε στο «France Football», μιλώντας για την κατάσταση στο ιταλικό πρωτάθλημα και την εθνική Ιταλίας, ενώ "έπλεξε" το εγκώμιο του Μάρκο Βεράτι.

Αναλυτικά, όσα είπε ο πολύπειρος προπονητής:

Για το τι έχει αλλάξει, εννιά χρόνια μετά, στο ιταλικό πρωτάθλημα: «Για πολύ καιρό, η Serie A ήταν το καλύτερο πρωτάθλημα της Ευρώπης. Οι μεγαλύτεροι Ιταλοί επιχειρηματίες επένδυαν σε συλλόγους. Ο Μπερλουσκόνι, ο Μοράτι και άλλοι Ιταλοί αρχηγοί της βιομηχανίας. Χρησιμοποίησαν την τεράστια οικονομική τους δύναμη για να φέρουν τους καλύτερους ποδοσφαιριστές του κόσμου στην Ιταλία. Αυτό όμως δυσκόλεψε με την οικονομική κρίση», τόνισε αρχικά και συνέχισε, λέγοντας:

«Μόνο η Γιουβέντους φρόντισε να δημιουργήσει ένα μοντέλο το οποίο της δίνει την οικονομική δύναμη. Είναι δύσκολο για τους υπόλοιπους να την ανταγωνιστούν. Αλλά αυτός δεν είναι ο μόνος λόγος. Υπάρχει κρίση και στην ανάπτυξη των ταλέντων, δεν υπάρχουν τα ταλέντα κορυφαίου επιπέδου που υπήρχαν τα προηγούμενα χρόνια. Βρισκόμαστε σε μια δύσκολη στιγμή. Ορισμένοι παίκτες έχουν την προοπτική, απλώς πρέπει να αναπτυχθούν».

Για το αν σκέφτηκε να αναλάβει την εθνική Ιταλίας: «Βρίσκομαι σε ένα σημείο της καριέρας μου στο οποίο θέλω να προπονώ κάθε μέρα. Στις εθνικές ομάδες έχεις μόλις τρεις μέρες το μήνα με τους παίκτες σου».

Για τον Μάρκο Βεράτι: «Για μένα η αξία του δεν μπορεί να αμφισβητηθεί. Αναμφίβολα, είναι ένα εκπληκτικό ταλέντο. Αλλά μόνος του δεν μπορεί να κάνει τίποτα. Αυτή τη στιγμή η Ιταλία δεν έχει την ποιότητα να του προσφέρει την καλύτερες δυνατές συνθήκες. Δεν μιλάω για το αν θα παίξει στην σωστή θέση ή στο κατάλληλο σύστημα, αλλά για τους παίκτες με την αναγκαία ποιότητα για να σταθούν δίπλα στον Βεράτι. Στην Παρί Σεν Ζερμέν, ξεχωρίζει στον χώρο του κέντρου, διότι έχει παίκτες που γνωρίζουν το ποδόσφαιρο και παίζουν με τον ιδανικό τρόπο».

«Κάτι τέτοιο δεν συμβαίνει στην Ιταλία, οπότε ξαφνικά όλοι στρέφονται εναντίον του, λέγοντας πως δεν παίζει καλά, ενώ στην πραγματικότητα συμβαίνει το αντίθετο. Πιστεύω πως ο Βεράτι είναι ένας από τους καλύτερους μέσους στον κόσμο και θα είχε πολύ σημαντικό ρόλο στην ομάδα μου. Πάνω από όλα, έχει προσωπικότητα. Ποτέ δεν κρύβεται, αναλαμβάνει τις ευθύνες του και αυτό είναι χαρακτηριστικό των μεγάλων ποδοσφαιριστών. Είναι οξύθυμος, μερικές φορές παραπάνω από όσο πρέπει, αλλά είναι και αυτό κάτι που τον βοηθάει να εξελιχθεί».

Επιμέλεια: Δημήτρης Παπαδήμας

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x