Κύπελλο Ελλάδας

ΑΕΚ, ΑΕΚ, αυτό δεν είναι ΑΕΚ…

Τίποτα δεν περιγράφει καλύτερα την ασόβαρη συμπεριφορά της ΑΕΚ από το σύνθημα που ακούστηκε (και) στην Καρδίτσα! Η «Ένωση» χάρισε δικό της ματς και σε 9’ υποχρεώθηκε στο ισόπαλο 2-2 με την Αναγέννηση

Τις αυτοκαταστροφικές της τάσεις εκδήλωσε εκ νέου στην Καρδίτσα η ΑΕΚ!

Παρόλο που έδειξε να καθαρίζει το παιχνίδι με την Αναγέννηση, η «Ένωση» χαλάρωσε αδικαιολόγητα και εντέλει υποχρεώθηκε σε ισοπαλία (2-2).

Τα δυο γκολ του (εξαιρετικού σήμερα) Πέκχαρτ έμοιαζαν να έχουν εξασφαλίσει τη νίκη της ομάδας του Μοράις, ωστόσο ένα μπλακ-άουτ εννέα λεπτών (και ένα ακόμα λάθος του Ανέστη) ήταν αρκετά για να τη χάσει μέσα από τα χέρια της.

Δίκαια απέσπασαν το αποτέλεσμα οι μαχητικοί γηπεδούχοι (χάρη στα γκολ των Τζέκου και Μάιγκα) και εξίσου δίκαια αποδοκιμάστηκε η ΑΕΚ από τους πικραμένους φίλους της, που βρέθηκαν μαζικά στο γήπεδο.

inner

Η βαθμολογία του 2ου ομίλου του Κυπέλλου Ελλάδας

ΑΕΚ 4 (6-2) - 2 αγ.
Λαμία 3 (1-0)
Αναγέννηση Καρδίτσας 1 (2-3) - 2 αγ.
Κέρκυρα 0 (0-4)

Η τελευταία αγωνιστική

Λαμία-ΑΕΚ
Αναγέννηση Καρδίτσας-Κέρκυρα


Πώς έπαιξε

Με εντελώς πειραματική σύνθεση (εξαιτίας των πολλών απουσιών και του εκτεταμένου rotation που αποφάσισε ο Μοράις) παρατάχθηκε η ΑΕΚ. Ο Πορτογάλος ξεκίνησε πολλούς παίκτες με περιορισμένο χρόνο συμμετοχής, ενώ έδωσε την ευκαιρία και σε αρκετούς νεαρούς (όπως ο Γιαννούτσος που έκανε ντεμπούτο και ο Τσέλιος). Έτσι, το 4-3-3 της «Ένωσης» διαμορφώθηκε ως εξής:

inner

Το ματς

Κρύο και βροχή. Απαράδεκτος αγωνιστικός χώρος. Ενδεκάδα γεμάτη αλλαγές και πιτσιρικάδες. Η αλήθεια είναι πως η ΑΕΚ είχε πολλές δικαιολογίες σε περίπτωση που στράβωνε το ματς με την Αναγέννηση. Σε πρώτη φάση όμως δεν έδειξε διατεθειμένη να τις χρησιμοποιήσει. Παρά την πειραματική της σύνθεση, η «Ένωση» μπήκε σοβαρή από το πρώτο λεπτό. Ήλεγξε το ματς. Και έμοιαζε αποφασισμένη να μην δώσει δικαιώματα στον αντίπαλο. Έστω κι αν εκείνος προσπαθούσε φιλότιμα να την απειλήσει.

Με ευχάριστη έκπληξη λοιπόν τον Τσέλιο -που δεν δίσταζε να ζητάει την μπάλα, έβλεπε γήπεδο και έψαχνε συνέχεια την κάθετη πάσα- οι «κιτρινόμαυροι» έφτιαξαν τις φάσεις τους. Άσχετα που οι Ζόριτς και Πέκχαρτ δεν μπόρεσαν να αξιοποιήσουν τις εξαιρετικές πάσες του πιτσιρικά. Αυτή τη φορά όμως ο Τσέχος δεν πτοήθηκε από τις χαμένες ευκαιρίες. Αφού μεσολάβησε λοιπόν μια καθοριστική επέμβαση του Ανέστη (ο οποίος δήλωσε παρών σε κοντινό σουτ του Μάιγκα), αποκατέστησε τις σχέσεις του με τα δίχτυα: Χάρη σε όμορφη κίνηση και άψογο σουτ που δεν είχε δείξει μέχρι σήμερα ότι διαθέτει.

inner

Κάπως έτσι, η ΑΕΚ έφερε το παιχνίδι στα μέτρα της. Πήγε στ’ αποδυτήρια ως αφεντικό. Και όταν επέστρεψε απ’ αυτά, ξαναχτύπησε. Με τον ίδιο (α)συνήθη ύποπτο! Μετά λοιπόν από γύρισμα του ανεβασμένου Ζόριτς, ο Πέκχαρτ έκανε σεντερφορίσια κίνηση και εκτελώντας με το γόνατο (!) ξεμπούκωσε για τα καλά. Κάπου εκεί το υπόλοιπο ματς έμοιαζε τυπική διαδικασία. Είχε όμως σοβαρές αντιρρήσεις γι’ αυτό η Αναγέννηση.

Και μπορεί ο Ανέστης να τις εμπόδισε αρχικά να εκφραστούν (αποκρούοντας κοντινό σουτ του Ξέρρα) ωστόσο τελικά… διατυπώθηκαν: Πρώτα με δύσκολη κεφαλιά από τον Τζέκο, που θύμισε τον Βόσνιο συνονόματό του και «τρώγοντας χώμα», ξανάβαλε την ομάδα του στο ματς. Και με (μια ακόμα) ολιγωρία του γκολκίπερ της ΑΕΚ να αξιοποιείται ιδανικά από τον Μάιγκα και να δίνει αφορμή για έξαλλους πανηγυρισμούς στην εξέδρα. Εκεί που βρίσκονταν οπαδοί των γηπεδούχων. Γιατί εκεί που βρίσκονταν αυτοί των φιλοξενούμενων το (δίκαιο) κράξιμο είχε ξεκινήσει.

Κι όχι μόνο δεν μπόρεσε να σταματήσει με ένα τρίτο γκολ (άλλωστε η εσπευσμένη είσοδος των Αλμέιδα-Αραβίδη δεν βοήθησε στην παραγωγή ευκαιριών) αλλά κινδύνεψε να μετατραπεί σε ακόμα μεγαλύτερο κύμα οργής στις καθυστερήσεις: Τότε που φαλτσαριστό σουτ του Τζέκου έφυγε ελάχιστα άουτ από την εστία του Ανέστη και απετράπη ακόμα μεγαλύτερο κάζο για την ΑΕΚ.

inner

Δείτε πώς παρακολουθήσατε σε real time την εξέλιξη του αγώνα από το control room του sport-fm.gr



Οι συνθέσεις των ομάδων

ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ (Γιάννης Μάγγος): Πρίφτης, Καραγιάννης, Δημόπουλος, Μάιγκα, Κισκαμπάνης, Σμίλτος (46’ Τσιλούλης), Φέτσης, Μπλέντι, Τζέκος, Μπιτέλης (81’ Τσόπελας), Ντιατά (56’ Ξέρρας)

Στον πάγκο έμειναν οι: Γεωργαντζάς, Τζέλλος, Ντάνκουα, Μοσχάκης

ΑΕΚ (Ζοζέ Μοράις): Ανέστης, Μπακάκης, Τζανετόπουλος, Κολοβέτσιος, Γιαννούτσος, Μανωλάς, Γαλανόπουλος, Τσέλιος (79’ Αλμέιδα), Πατίτο (86’ Αραβίδης), Ζόριτς (67’ Ντίντακ), Πέκχαρτ

Στον πάγκο έμειναν οι: Βούρας, Γκάλο, Σιμόες, Λαμπρόπουλος

ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Βάτσιος (Δυτικής Αττικής)
ΒΟΗΘΟΙ: Κουντουρέλης (Αθηνών), Κωνστάντιος (Εύβοιας)

ΓΗΠΕΔΟ: Δημοτικό Στάδιο Καρδίτσας

Γκολ και φάσεις



Επιμέλεια: Γιώργος Μαραθιανός

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

TAGS:

Σχετικά βίντεο

close menu
x