Stoiximan Super League

ΑΕΚ… βήμα-βήμα

Την υπομονή που θα πρέπει να δείξει κι ο κόσμος της έβγαλε η ΑΕΚ στην Ξάνθη. Αποφεύγοντας να ρισκάρει, η «Ένωση» έμεινε αήττητη σε μια έδρα που θα δυσκολευτούν όλοι, αλλά περιορίστηκε στο άγευστο 0-0.

Τον χρόνο που θα χρειαστεί μέχρι να ξαναχτίσει χαρακτήρα… κανονικής ΑΕΚ έδειξε η «Ένωση» στην Ξάνθη.

Προτιμώντας την ασφάλεια του να μη χάσει από το να διεκδικήσει ένα διπλό σε μια έδρα όπου όλοι θα δεινοπαθήσουν, η ομάδα του Τραϊανού Δέλλα έμεινε στο 0-0 στα Πηγάδια.

Χωρίς να κινδυνεύσουν ιδιαίτερα -αλλά και χωρίς ν’ απειλήσουν αρκετά ώστε να μη θεωρείται αναγκαία η ενίσχυση στην επίθεση- οι «κιτρινόμαυροι» δεν μπόρεσαν να δώσουν χαρά στους 2.000 φίλους τους που κατέκλυσαν το πέταλο.


Πώς έπαιξε

Χωρίς εκπλήξεις -και με μια μόνο αλλαγή σε σχέση με την πρεμιέρα- ήταν η ενδεκάδα που επέλεξε ο Τραϊανός Δέλλας. Στο μοναδικό δίλημμα που φαινόταν ν’ αντιμετωπίζει (Μπαρμπόσα ή Ανάκογλου) ο «Κολοσσός» διάλεξε τον Πορτογάλο. Έτσι, το γνώριμο 4-2-3-1 της ΑΕΚ διαμορφώθηκε ως εξής στον αγωνιστικό χώρο.

Κάτω από τα δοκάρια ο Μπαρόχα και στην άμυνα -από αριστερά προς τα δεξιά- οι Σοϊλέδης, Τζανετόπουλος, Κολοβέτσιος και Γκάλο. Στα χαφ βρέθηκαν οι Γιόχανσον-Σιμόες, στην τριάδα μπροστά τους οι Μπαρμπόσα (αριστερά), Βάργκας (επιτελικός), Πλατέλλας (δεξιά) και προωθημένος ήταν ο Αραβίδης.

Το ματς

Το παιχνίδι με την Ξάνθη έμοιαζε ως η πρώτη βουτιά της ΑΕΚ στα δύσκολα φέτος. Η «Ένωση» ωστόσο δεν έπεσε… με τα μούτρα στα Πηγάδια. Αλλά παίρνοντας σιγά-σιγά την κρυάδα. Μετά από ένα μουδιασμένο ξεκίνημα (κι αφού απειλήθηκαν από μια κεφαλιά του Καρυπίδη) οι «κιτρινόμαυροι» βρήκαν σταδιακά τα πατήματά τους. Άρχισαν να κυκλοφορούν σχετικά ικανοποιητικά την μπάλα. Δυσκολεύονταν χαρακτηριστικά όμως να τη βάλουν με αξιώσεις στην αντίπαλη περιοχή.

Με τα μπακ λοιπόν να μην ανεβαίνουν όπως θέλει ο Δέλλας, τους Μπαρμπόσα-Πλατέλλα μπλοκαρισμένους από τα άκρα και τον Βάργκας ν’ αφήνει ημιτελείς τις (εξαιρετικές ενίοτε) εμπνεύσεις του, η Ξάνθη δεν κινδύνευε ιδιαίτερα. Και μόνο στο τελευταίο τέταρτο πριν την ανάπαυλα ένιωσε ότι παίζει με ομάδα που όντως έχει το ρόλο του φαβορί. Τότε που η ΑΕΚ κέρδισε μέτρα. Ανέβασε την πίεσή της ψηλά. Δεν μπόρεσε όμως και πάλι να τη μεταφράσει σε ευκαιρίες.

Οπότε, δεν είχε κέρδος το παιχνίδι πρωτοβουλίας που έχτισε. Διότι -ειδικά μετά το ημίχρονο- επέστρεψε βελτιωμένη. Προσέγγισε με μεγαλύτερη ψυχραιμία την αντίπαλη περιοχή. Πέρα όμως από μια σέντρα-ξυραφιά του Μπαρμπόσα (με την οποία για λίγο δεν… συναντήθηκαν οι Αραβίδης και Βάργκας) παρέμενε ακίνδυνη. Και φώναζε στον Δέλλα ότι χρειάζεται αλλαγή. Η πρώτη που επέλεξε όμως (με τον Κρισάντους στη θέση του Βάργκας) δεν έφερε κάποιο αποτέλεσμα.

Ούτε και η δεύτερη, αφού ο Ανάκογλου δεν βοήθησε περισσότερο δημιουργικά από τον (φλύαρο) Μπαρμπόσα. Όσο για την τρίτη -δεδομένου ότι έγινε στο 87’ κι έφερε στο γήπεδο έναν Μπουονανότε που δεν προλάβαινε καν να μπει στο πνεύμα του ματς- δύσκολα θα ‘κανε τη διαφορά. Κάπως έτσι, η ΑΕΚ περιορίστηκε στη ισοπαλία. Και σε μία μόνο ευκαιρία να τη μετατρέψει σε χαρά για τους 2.000 φίλους της (όταν η κεφαλιά του Κρισάντους επιβεβαίωσε πόσο αναγκαία είναι η απόκτηση σέντερ-φορ).

inner

Δείτε πώς παρακολουθήσατε σε real time την εξέλιξη του αγώνα από το sport-fm.gr



Οι συνθέσεις των ομάδων

SKODA ΞΑΝΘΗ (Ραζβάν Λουτσέσκου): Τσενάμο, Μπέρτος, Γουάλας, Σολτάνι, Λουσέρο, Βασιλακάκης, Χερέα (55’ Μπαξεβανίδης), Φλίσκας, Καπετάνος (80’ Ράνος), Καρυπίδης, Ντιμιτρόφ (46’ Παπαστεριανός)

Στον πάγκο έμειναν οι: Γκαραβέλης, Τριάδης, Ορφανίδης, Λισγάρας

ΑΕΚ (Τραϊανός Δέλλας): Μπαρόχα, Σοϊλέδης, Τζανετόπουλος, Κολοβέτσιος, Γκάλο, Γιόχανσον, Σιμόες, Μπαρμπόσα (79’ Ανάκογλου), Βάργκας (69’ Κρισάντους), Πλατέλλας, Αραβίδης (87’ Μπουονανότε)

Στον πάγκο έμειναν οι: Ανέστης, Γροντής, Λαμπρόπουλος, Ντίντακ

ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Κύζας (Δράμας)
ΒΟΗΘΟΙ: Γεωργιάδης (Κοζάνης), Σίπκας (Πέλλας)

ΓΗΠΕΔΟ: Πηγάδια

Τα στιγμιότυπα του αγώνα



Επιμέλεια: Γιώργος Μαραθιανός

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x