Champions League

ΑΕΚ, γερά, τ’ αστέρια είναι... πιο κοντά

Επιστροφή με χαμόγελα και ένα εξαιρετικό αποτέλεσμα για την ΑΕΚ από τη Σκωτία. Πλέον καλείται να ολοκληρώσει τη δουλειά στο ΟΑΚΑ.

Η ΑΕΚ πιστοποίησε, για όσους ακόμη αμφέβαλαν, πως έχει επιστρέψει για τα καλά ΚΑΙ στην Ευρώπη. Συμπληρώνοντας έναν χρόνο αήττητη εκτός των συνόρων και μετρώντας συνολικά έντεκα ματς χωρίς να χάσει, η «Ένωση» έμεινε όρθια στη Γλασκώβη και με το 1-1 απέναντι στη Σέλτικ μπορεί να κάνει όνειρα κατ’ αρχάς για συμμετοχή στα playoffs του Champions League και εν συνεχεία για επιστροφή στους ομίλους μετά από έντεκα χρόνια.

Το χθεσινό 1-1 είναι πιο σημαντικό αν αναλογιστεί κανείς τις αντιξοότητες μέσα από τις οποίες ήρθε. Πέρα από τις σημαντικές απώλειες των Τσιγκρίνσκι και Μάνταλου, η ΑΕΚ έχασε στην προθέρμανση τον Μπογέ, βρέθηκε να χάνει στο 17’, έμεινε αδίκως με δέκα παίκτες στο 57’, αλλά δεν «μάσησε» στιγμή. Ουδέποτε πανικοβλήθηκε, ισοφάρισε με τη… μεταγραφή Κλωναρίδη και άντεξε στην πίεση των γηπεδούχων διατηρώντας την ισοπαλία με γκολ εκτός έδρας μέχρι το τέλος.

Πλέον περιμένει το βράδυ της Τρίτης τη Σέλτικ στο ΟΑΚΑ (21:00), που θα… βράζει, όχι μόνο λόγω των υψηλών θερμοκρασιών, αλλά και από τους χιλιάδες «κιτρινόμαυρους» που παρότι παραμονή του δεκαπενταύγουστου είναι δεδομένο πως θα είναι εκεί.

Επιστροφή από τα χαράματα

Η αποστολή της ΑΕΚ αναχώρησε περίπου τρεις ώρες μετά την ολοκλήρωση του ματς από τη Γλασκώβη και η πτήση τσάρτερ προσγειώθηκε στην Αθήνα τις πρώτες πρωινές ώρες. Παρά τη δεδομένη κόπωση, η διάθεση όλων ήταν εξαιρετική λόγω του αποτελέσματος. Ο Μαρίνος Ουζουνίδης θα δώσει λίγες ανάσες στους παίκτες του και από την Παρασκευή θα αρχίσει η προετοιμασία για τη ρεβάνς. Εκεί δεν θα είναι σίγουρα διαθέσιμος ο Κώστας Γαλανόπουλος μετά την αποβολή του (ο νεαρός μέσος ήταν σκασμένος και έλεγε ότι δεν έκανε τίποτα μεμπτό στη φάση, όπως αποδεικνύεται και από τα ριπλέι), κάτι που καθιστά δεδομένη την παρουσία του Άλεφ στο βασικό σχήμα. Από εκεί και πέρα θα εξεταστεί ο Λούκας Μπογέ για να διαπιστωθεί αν προλαβαίνει. Ο Αργεντινός δεν φαίνεται να έχει κάτι πολύ σοβαρό, λέγεται πως θα μπορούσε να παίξει ακόμη και χθες παρά τις ενοχλήσεις στους κοιλιακούς αλλά θα υπήρχε ρίσκο να πάθει ζημιά. Δεδομένα εκτός πλάνων για τη ρεβάνς είναι οι Μάνταλος και Τσιγκρίνσκι.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

TAGS:

Σχετικά βίντεο

close menu
x