Europa League

ΑΕΚ για… ψυχοφάρμακα!

Στον ψυχίατρο θα στείλει (κυριολεκτικά) τον κόσμο της η ΑΕΚ! Η «Ένωση» έκανε ένα ακόμη φοβερό come back, αλλά δεν ολοκλήρωσε την ανατροπή με τη Ριέκα που θα της έδινε από σήμερα την πρόκριση (2-2).

Με το συναίσθημα του να μην ξέρουν αν πρέπει να χαρούν ή να στενοχωρηθούν άφησε για μια ακόμη φορά τους φίλους της η ΑΕΚ!

Από ‘κει που φλέρταρε με διασυρμό σε ένα εφιαλτικό πρώτο ημίχρονο, η «Ένωση» μεταμορφώθηκε και έμεινε πικραμένη από το γεγονός ότι δεν ολοκλήρωσε μια ακόμα επική ανατροπή επί της Ριέκα (2-2).

Απίστευτα κακή στο πρώτο 45λεπτο, η ομάδα του Χιμένεθ έγινε έρμαιο στις διαθέσεις των Κροατών, οι οποίοι πέτυχαν δυο γκολ με τον Γκόργκον (8’, 26’) και είχαν ισάριθμα δοκάρια.

Το γκολ που πέτυχε ωστόσο ο Αραούχο στις καθυστερήσεις του α’ μέρους, σήμανε αντεπίθεση για τους «κιτρινόμαυρους», που στρίμωξαν άγρια την αντίπαλό τους, ισοφάρισαν με τον Χριστοδουλόπουλο (55’) και θα μπορούσαν να πάρουν τη νίκη-πρόκριση αν δεν δινόταν επιθετικό φάουλ σε γκολ του Αργεντινού ή δεν σημάδευε το δοκάρι σε κραυγαλέα ευκαιρία στο τέλος.

Έτσι, η ΑΕΚ δεν κατάφερε να σφραγίσει από σήμερα το εισιτήριο για τους «32» του Europa League και για να το καταφέρει θα πρέπει την τελευταία αγωνιστική να μην ηττηθεί στη Βιέννη από την Αούστρια.


Η βαθμολογία του 4ου ομίλου

Μίλαν 11 (13-4)
ΑΕΚ 7 (6-5)
Αούστρια Βιέννης 4 (9-16)
Ριέκα 4 (9-12)


Η τελευταία αγωνιστική

Αούστρια Βιέννης-ΑΕΚ
Ριέκα-Μίλαν

Πώς έπαιξε

Μια μεγάλη έκπληξη επεφύλαξε ο Μανόλο Χιμένεθ στην ενδεκάδα της ΑΕΚ. Ο Ανδαλουσιανός άφησε εκτός αρχικού σχήματος τον Λιβάγια, προτιμώντας να ξεκινήσει στη θέση του τον Μπακασέτα. Παράλληλα ο Τσόσιτς έμεινε ξανά στον πάγκο, με τον Τσιγκρίνσκι να επιστρέφει έπειτα από καιρό στην άμυνα και τον Μπακάκη να διατηρείται αριστερός στόπερ. Με αυτά τα δεδομένα, το 3-5-2 της «Ένωσης» διαμορφώθηκε ως εξής:

inner

Το ματς

Αν ψάξουν στη μνήμη τους, οι φίλοι της ΑΕΚ πρέπει να γυρίσουν στη χρονιά που υποβιβάστηκε για να βρουν χειρότερο ημίχρονο από το πρώτο που έκανε σήμερα. Και πάλι δεν είναι βέβαιο… Απίστευτα άνευρη και αποδιοργανωμένη, η «Ένωση» έγινε παιχνίδι στα χέρια της Ριέκα και έζησε ένα εφιαλτικό 45λεπτο. Πριν καν καταλάβει λοιπόν η ίδια (και ο προπονητής της) τι συμβαίνει, είχε χάσει τη γη κάτω από τα πόδια της. Γιατί στο 8’ άφησε τους Κροάτες να παίξουν βόλεϊ στην περιοχή της, πριν ο Γκόργκον ανοίξει πανεύκολα το σκορ. Τα χειρότερα όμως δεν είχαν έρθει ακόμα…

Διότι σε κάθε κόρνερ των φιλοξενούμενων οι καρδιές σταματούσαν στο ΟΑΚΑ. Σε ένα ακόμα τέτοιο ο Έλεζ σημάδεψε το οριζόντιο με κεφαλιά. Και ήταν ξανά το δοκάρι (το δεξί του Ανέστη) που γλίτωσε την ΑΕ σε συρτό σουτ του Γκοργκόν. Προσωρινά, όπως αποδείχθηκε… Διότι η αποκαρδιωτική εικόνα των παικτών του Χιμένεθ παρέμενε. Ο ίδιος ο Ανδαλουσιανός δεν έκανε κάτι για να αντιδράσει από τον πάγκο. Κι αφού ακολούθησε νέα ευκαιρία της Ριέκα σε κόρνερ (κεφαλιά του αμαρκάριστου Ακόστι πάνω από την εστία), ήρθε απόλυτα φυσιολογικά το δεύτερο γκολ.

Χάρη σε μια λανθασμένη απόκρουση του Βράνιες με το κεφάλι, μετά την οποία ο (εκτός τόπου και χρόνου) Τσιγκρίνσκι πρόλαβε να δει τον Γκόργκον μόνο αφότου είχε ήδη πλασάρει τον Ανέστη. Κάπου εκεί ο Χιμένεθ αποφάσισε να αντιδράσει. Έριξε τον Λιβάγια αντί του Γκάλο και γύρισε το σύστημα σε 4-4-2. Μπορεί λοιπόν να μην υπήρξε θεαματική βελτίωση, αλλά τουλάχιστον έκλεισαν οι αεροδιάδρομοι πίσω. Η ΑΕΚ πάτησε αντίπαλη περιοχή και θα έπρεπε να της δοθεί πέναλτι σε πάτημα του Έλεζ στον Αραούχο.

Κι αφού αποφεύχθηκαν νέα εγκεφαλικά (όταν η βραχυκυκλωμένη άμυνα πρόλαβε, έστω και αργά, τον Γκαβράνοβιτς) ήρθε η λύτρωση. Γιατί πραγματικά τέτοια έμοιαζε η προβολή του Αραούχο (μετά από σέντρα του Μπακάκη) που έστειλε την μπάλα στα δίχτυα και την ΑΕΚ με το πραγματικά κολακευτικό 1-2 στην ανάπαυλα.

inner

Ευτυχώς όμως για την ίδια και τον κόσμο της, αυτός ο κάκιστος εαυτός της έμεινε στα αποδυτήρια. Όταν επέστρεψε απ’ αυτά ήταν μεταμορφωμένη. Και με τη βοήθεια του κόσμου, που πήρε επίσης τα πάνω του, στρίμωξε αμέσως τους Κροάτες. Δεν χρειάστηκε λοιπόν να περάσουν περισσότερα από δέκα λεπτά στο β’ μέρος για να μπει φωτιά στο ΟΑΚΑ: Όταν ο Μπακασέτας εκτέλεσε φάουλ και έπειτα από ασθενή απόκρουση του Πρσκάλο με τη γροθιά, ήρθε ο Χριστοδουλόπουλος με το κεφάλι για να στείλει την μπάλα στην κενή εστία.

Αυτό ήταν… Η Ριέκα έχασε τη γη κάτω από τα πόδια της και η ΑΕΚ άρχισε να τη σφυροκοπάει ανελέητα. Πρώτα λοιπόν ο Αραούχο σκόραρε με κεφαλιά, αλλά ο διαιτητής έδωσε επιθετικό φάουλ πάνω στον Ζούτα. Έπειτα ο Αργεντινός και ο Λιβάγια βρέθηκαν φάτσα με τον Πρσκάλο, αλλά το τσίμπημα με το οποίο ο Κροάτης πρόλαβε τον Πρσκάλο έφυγε άουτ. Και με τον Κονέ να κάνει το ντεμπούτο του (μπαίνοντας αντί του Γαλανόπουλου) οι «κιτρινόμαυροι» συνέχιζαν να πολιορκούν τους Κροάτες.

Έστω και δύσκολα όμως, εκείνοι άντεχαν. Κατάφερναν να απορροφούν την πίεση. Και παρόλο που ο ανεβασμένος Μπακασέτας και ο εκπληκτικός Λιβάγια έκαναν σχεδόν τα πάντα, οι Κροάτες αμύνονταν αποτελεσματικά. Ακόμα κι έτσι ωστόσο, η ΑΕΚ θα μπορούσε να τους λυγίσει. Θα μπορούσε να αξιοποιήσει την εγκατάστασή της στην αντίπαλη περιοχή (μετά και την είσοδο του ορεξάτου Πατίτο). Ο Αραούχο όμως κατάφερε -γιατί περί κατορθώματος πρόκειται- να πλασάρει στο οριζόντιο (μετά την κόντρα που κέρδισε). Και μαζί με το εύκολο γκολ, χάθηκε και η ευκαιρία να εξασφαλίσει από σήμερα η «Ένωση» την πρόκριση.

inner



Δείτε πώς παρακολουθήσατε σε real time την εξέλιξη του αγώνα από το control room του sport-fm.gr



Οι συνθέσεις των ομάδων

ΑΕΚ (Μανόλο Χιμένεθ): Ανέστης, Βράνιες, Τσιγκρίνσκι, Μπακάκης, Γκάλο (30’ Λιβάγια), Λόπες, Σιμόες, Γαλανόπουλος (68’ Κονέ), Μπακασέτας, Χριστοδουλόπουλος (85’ Πατίτο), Αραούχο

Στον πάγκο έμειναν οι: Τσιντώτας, Τσόσιτς, Αϊντάρεβιτς, Γιακουμάκης

ΡΙΕΚΑ (Ματίας Κεκ): Πρσκάλο, Ζούτα, Ζούπαριτς, Ακόστι (70’ Κβρζιτς), Γκαβράνοβιτς (81’ Πούλιτς), Έλεζ, Γκόργκον, Πάβιτσιτς, Μάλες, Μπράνταριτς, Βέσοβιτς

Στον πάγκο έμειναν οι: Σλούγκα, Πούντσετς, Ματέι, Τσρνιτς, Μαυρίας

ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Ματίας Γκεστράνιους (Φινλανδία)
ΓΗΠΕΔΟ: ΟΑΚΑ

Γιώργος Μαραθιανός

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

TAGS:

Σχετικά βίντεο

close menu
x