Stoiximan Super League

ΑΕΚ με στόφα πρωταθλήτριας

Δεν έρχεται πια… Ήρθε! Η ΑΕΚ έστειλε με την επική νίκη επί του Ολυμπιακού μήνυμα προς πάσα κατεύθυνση πως είναι αποφασισμένη και ικανή να κατακτήσει το πρωτάθλημα.

Μετά το Κύπελλο, μετά την πρωτιά στα play offs, μετά την έναρξη των εργασιών για την «Αγια-Σοφιά», μετά την πρόκριση στους ομίλους του Europa League, η ΑΕΚ παρουσίασε ακόμη μία απόδειξη πως δεν… επιστρέφει, αλλά είναι ήδη εδώ.

Γιατί ναι μεν η νίκη επί του Ολυμπιακού δεν της χαρίζει κανέναν τίτλο, αλλά ο επικός τρόπος με τον οποίο αυτή ήρθε σε κάθε περίπτωση πείθει πως έχει πλέον αποκατασταθεί πλήρως ο χαρακτήρας μεγάλης ομάδας που ήταν σε λήθαργο στα δύσκολα χρόνια που προηγήθηκαν.

Βγάζοντας νοοτροπία πρωταθλήτριας ομάδας κατάφερε να ανατρέψει ένα ματς που έμοιαζε χαμένο και έστειλε προς πάσα κατεύθυνση το μήνυμα πως φέτος είναι αποφασισμένη και προπαντός ικανή να κατακτήσει το πρωτάθλημα.

Η ευφορία στις τάξεις της ομάδας είναι λογική, αλλά ταυτόχρονα όλοι αντιλαμβάνονται πως είμαστε ακόμη στο Σεπτέμβριο και κανείς δεν πήρε τίτλο ή έστω κρίθηκε πετυχημένος τόσο νωρίς. Οι μεγαλύτερες προκλήσεις για την ΑΕΚ είναι μπροστά της και το προσεχές διάστημα θα κρίνει αν μπορεί να διαχειριστεί τον τίτλο του φαβορί που τολμούν να της δώσουν πολλοί βασιζόμενοι όχι μόνο στη βαθμολογία, αλλά και στην εικόνα που βγάζει εντός κι εκτός γηπέδου.

Η επόμενη μεγάλη πρόκληση για την ΑΕΚ έρχεται άμεσα. Την προσεχή Πέμπτη υποδέχεται στο ΟΑΚΑ την Αούστρια Βιέννης για τη δεύτερη αγωνιστική των ομίλων του Europa League και καλείται να «χτίσει» στη νίκη της πρεμιέρας. Ενδεχόμενο τρίποντο θα τη φέρει στο +6 από τους Αυστριακούς και λογικά και από τη Ριέκα που την ίδια ώρα θα δοκιμάζεται στη «Σαν Σίρο» από τη Μίλαν. Αυτό σημαίνει πως θα βρεθεί πάρα πολύ κοντά στους «32» της διοργάνωσης.

Παρά την κόπωση, τα αγωνιστικά προβλήματα και την επικινδυνότητα του αντιπάλου, αυτή η ΑΕΚ έχει πάρει φόρα και δείχνει έτοιμη να τα καταφέρει και πάλι, με τον κόσμο να ετοιμάζεται να γεμίσει και πάλι τις κερκίδες το βράδυ της Πέμπτης ζώντας μετά από πολλά χρόνια απανωτές στιγμές χαράς που του προσφέρει η αγαπημένη του ομάδα.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

TAGS:

Σχετικά βίντεο

close menu
x