Κύπελλο Ελλάδας

ΑΕΚ… που δεν πιάνεται κορόιδο

Υποψιασμένη κι έτοιμη να υπερασπιστεί τον τίτλο της ως Κυπελλούχος είναι η ΑΕΚ. Με τον Μανόλο Χιμένεθ να φρεσκάρει την ενδεκάδα, η «Ένωση» αντιμετωπίζει ως ντέρμπι τη ρεβάνς με τον Πλατανιά.

Τη Δευτέρα οι αρχηγοί μίλησαν στα αποδυτήρια. Την Τρίτη ο Μανόλο Χιμένεθ ξεκαθάρισε στους παίκτες τη σημασία του αγώνα.

Και την Τετάρτη η ΑΕΚ θα αντιμετωπίσει τον Πλατανιά (19:30, Cosmote Sport 1, ΣΠΟΡ FM 94,6, sport-fm.gr) όπως ακριβώς δείχνει η προετοιμασία του συγκεκριμένου αγώνα: Σαν να πρόκειται για ντέρμπι…

Υποψιασμένοι για τη δυναμικότητα του αντιπάλου (που μετράει μια μόλις ήττα στα 14 τελευταία παιχνίδια του) και έχοντας συνειδητοποιήσει ότι κρίνεται ο βασικός πλέον στόχος της σεζόν, οι «κιτρινόμαυροι» δεν σκέφτονται τίποτα άλλο πέρα από το πώς θα καθαρίσουν την πρόκριση στα προημιτελικά του Κυπέλλου.

Παρόλο λοιπόν που δεν της λείπουν ούτε αυτή τη φορά οι απουσίες (σ.σ. έχουν τεθεί νοκ-άουτ οι Πατίτο, Γκάλο, Μπακάκης, ενώ έμεινε εκτός αποστολής ο Βάργκας) η «Ένωση» θα παρουσιαστεί φρεσκαρισμένη στο ΟΑΚΑ.

Γιατί η διάταξη με την οποία θα παραταχθεί δεν θεωρείται δεδομένη (παίζει τόσο το 4-2-3-1 όσο και το 4-4-2) ωστόσο είναι βέβαιο ότι στο αρχικό σχήμα θα επιστρέψουν οι Βράνιες, Σιμόες και Αραούχο που ξεκουράστηκαν. Συγκεκριμένα, ο Βόσνιος θα κληθεί να καλύψει ξανά τη θέση του δεξιού μπακ (με τον Ντίντακ στο άλλο άκρο), ενώ πιθανότατο θεωρείται να ξεκινήσει ο Τσιγκρίνσκι ως παρτενέρ του Λαμπρόπουλου στα στόπερ.

Ο Πορτογάλος θα βρεθεί στα χαφ και παίζεται το αν παρτενέρ του θα είναι ο Αϊντάρεβιτς ή ο Γιόχανσον. Κατά τ’ άλλα, δεδομένη θεωρείται η παρουσία του Μάνταλου στο αρχικό σχήμα (είτε στα άκρα, είτε ως επιτελικός), ενώ ανάλογα με το σύστημα, θέση διεκδικούν και οι Χριστοδουλόπουλος, Μπακασέτας και Πέκχαρτ.

Με ενδιαφέρον αναμένεται δε η επιλογή που θα κάνει ο Χιμένεθ στο τέρμα, έχοντας επαναφέρει στο πρόσφατο παιχνίδι με την ΑΕΛ τον Ανέστη, αλλά έχοντας ξεκαθαρίσει κιόλας την απόλυτη εμπιστοσύνη του στον Μπάρκα.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

TAGS:

Σχετικά βίντεο

close menu
x