Stoiximan Super League

ΑΕΚ που περιμένει, Άρης που έρχεται

Με δύο γκολάρες του Μάνταλου, η ΑΕΚ που περιμένει να βάλει τις τελευταίες… πινελιές στο μεταγραφικό σχεδιασμό επικράτησε 2-1 στο «Κλ. Βικελίδης» του Άρη, που έδειξε στην επανάληψη ότι «έρχεται»!

Το καθάρισε ο… φορτσάτος Μάνταλος στο πρώτο, προσπάθησε να το γυρίσει ο Άρης που «έρχεται» στην επανάληψη. Με μεγάλο πρωταγωνιστή τον αρχηγό της που πέτυχε δύο γκολάρες, η ΑΕΚ επικράτησε 2-1 στο «Κλ. Βικελίδης» σε φιλική αναμέτρηση και έδειξε ότι με 1-2 κινήσεις, ότι μπορεί να κάνει πολλά.

Το ματς



Τα πρώτα λεπτά πέρασαν χωρίς να υπάρχει κάτι το ιδιαίτερο, αφού τα πολλά λάθη από τις δύο ομάδες στον χώρο του κέντρου δεν επέτρεπαν να βρεθεί ρυθμός στο ματς. Ωστόσο, η ΑΕΚ πήρε την κατοχή της μπάλας και σε ένα δίλεπτο δημιούργησε ισάριθμες ευκαιρίες. Αρχικά, στο 9’ το σουτ του Πλατέλλα έδιωξε ο Διούδης και ένα λεπτό μετά, ο Μπούρμπος έκανε μια… στραβοκλωτσιά, με τη μπάλα να σταματάει στο αριστερό δοκάρι.

Ότι δεν κατάφερε να συμβεί τα προηγούμενα λεπτά το έκανε ο Μάνταλος και μάλιστα, δις! Στο 16’ ο αρχηγός της ΑΕΚ έκλεψε τη μπάλα από τον Αμπρέου, πέρασε τον Μπούρμπο και με διαγώνιο σουτ νίκησε τον Διούδη, ενώ πέντε λεπτά μετά, έπειτα από σέντρα του Πλατέλλα, έκανε εντυπωσιακό ψαλιδάκι και έγραψε το 2-0. Για ακόμη πέντε λεπτά η Ένωση συνέχισε με το πόδι στο… γκάζι, ωστόσο ο τερματοφύλακας του Άρη κράτησε το σκορ σε χαμηλά επίπεδα, μην επιτρέποντας σε Μπακασέτα (25’) και Αλμέιδα (26’) να σκοράρουν.

inner

Τα εναπομείναντα λεπτά δεν είχαν κάτι το ιδιαίτερο, οι γηπεδούχοι κατάφεραν να… παγώσουν τον ρυθμό, με τον Τιμούρ Κετσπάγια να βλέπει τόσο τον Γκάλο (31’) όσο και τον Αλμέιδα (36’) να αποχωρούν λόγω προβλημάτων που αντιμετώπισαν.

Ελάχιστη ώρα πριν ξεκινήσει το δεύτερο μέρος, ο Ανέστης κατευθύνθηκε προς την εστία του και στο πέταλο που βρίσκονται οι οργανωμένοι οπαδοί του Άρη, οι οποίοι του πέταξαν ορισμένες κροτίδες, μία εκ των οποίων έσκασε κοντά του, ωστόσο για καλό του Έλληνα πορτιέρε δεν υπήρξε κάποιος σοβαρός τραυματισμός.

Οι αρκετές αλλαγές των δύο προπονητών έριξαν αρκετά τον ρυθμό του ματς. Ωστόσο, μέχρι και τη συμπλήρωση των 60 λεπτών, η ΑΕΚ είχε μια μεγάλη στιγμή για να κάνει το 3-0 με το σουτ του Μπακασέτα (51’) να τραντάζει το οριζόντιο δοκάρι. Η είσοδος των Παυλίδη, Ανάγκολου και Νέτο βοήθησε πολύ τον Άρη, που ανέβηκε αρκετά και δημιούργησε δύο μεγάλες στιγμές, με τον Ανέστη να λέει «όχι» στα σουτ του Τάτου και του Νέτο. Δεν κατάφερε να κάνει το ίδιο, όμως, και στο 68’ όταν ο Ιντζίδης τον νίκησε με κεφαλιά από το ύψος του δευτέρου δοκαριού.

inner

Οι γηπεδούχοι προσπάθησαν στα εναπομείναντα 20 λεπτά να ισοφαρίσουν, είχαν δύο καλές στιγμές με ισάριθμα σουτ του Τσουμάνη στα οποία ο Ανέστης δήλωσε ξανά «παρών» και το τελικό σφύριγμα βρήκε την ΑΕΚ να παίρνει τη φιλική νίκη με 2-1 επί του Άρη. Ωστόσο, οι «κιτρινόμαυροι» έδειξαν πως με 1-2 ποιοτικές μεταγραφικές κινήσεις θα μπορέσουν να κάνουν αρκετά στο νέο πρωτάθλημα, ενώ οι Θεσσαλονικείς έστειλαν στο δεύτερο μέρος σαφέστατο μήνυμα πως… έρχονται!

Άρης (Νίκος Αναστόπουλος): Διούδης (60’ Αναγνωστόπουλος), Μπούρμπος (46’ Βουτσιάς), Τσουμάνης, Ιντζίδης, Ραούλ Μπράβο, Ρόβας (46’ Νέτο), Αντρέου (46’ Παυλίδης), Ντούνης (46’ Ν’ Λουντούλου), Μιλούνοβιτς (46’ Ανάκογλου), Τάτος (80’ Ντόγος), Ίλιτς (46’ Καπνίδης).

ΑΕΚ (Τιμούρ Κετσπάγια): Ανέστης, Γκάλο (31’ Μπακάκης), Τσιγκρίνσκι (46’ Κολοβέτσιος), Λαμπρόπουλος (69’ Μανωλάς), Ντίντακ (69’ Ντίας), Γιόχανσον, Γαλανόπουλος, Πλατέλλας, Μάνταλος (46’ Ροντρίγκες), Μπακασέτας (57’ Τζανετόπουλος), Αλμέιδα (36’ Πέκχαρτ).

Διαιτητής: Καραντώνης (Ημαθίας)

Γήπεδο: «Κλεάνθης Βικελίδης»

Γιώργος Τσανάκας

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x