Stoiximan Super League

ΑΕΚ, θέλει δουλειά πολλή

Απογοήτευση στην ΑΕΚ για τη χαμένη ευκαιρία μετά τον άδοξο αποκλεισμό από τη Σεντ Ετιέν. Δύσκολος ο δρόμος για την ευρωπαϊκή καταξίωση. Στροφή για την ώρα στις εγχώριες υποχρεώσεις.

Η επιστροφή της ΑΕΚ στην Ευρώπη μετά από τεσσεράμισι χρόνια αποδείχτηκε σύντομη. Το άκρως ενθαρρυντικό 0-0 της Γαλλίας δεν είχε ανάλογη συνέχεια στο ΟΑΚΑ και η ήττα με 1-0 από τη Σεντ Ετιέν έθεσε πρόωρα εκτός Europa League την «Ένωση».

Οι «κιτρινόμαυροι» πλήρωσαν τόσο την ατυχία τους, μιας και η κλήρωση με τους «στεφανουά» ήταν η χειρότερη δυνατή για τον τρίτο προκριματικό γύρο του Europa League, όσο και την απουσία τους από την Ευρώπη. Δεδομένου ότι η κατάταξη κάθε ομάδας στην UEFA προσδιορίζεται από τα αποτελέσματά της την τελευταία πενταετία, η ΑΕΚ που πέρασε τη μεγάλη περιπέτεια της διάλυσης και του υποβιβασμού ξεκίνησε περίπου από το μηδέν.

Μάλιστα, η αφετηρία της ΚΑΙ τη σεζόν 2017/18 στην Ευρώπη (εφόσον φυσικά προκριθεί) θα είναι πιθανότατα από αντίστοιχη θέση. Η «Ένωση» βελτίωσε τη συγκομιδή της μόλις κατά έναν βαθμό, καθώς τόσο παίρνει από τον αποκλεισμό της από τη Σεντ Ετιέν. Αν αποκλειόταν στα playoffs του Europa League θα πριμοδοτείτο με ενάμιση βαθμό, ενώ σε ενδεχόμενη πρόκριση στους ομίλους κάθε νίκη θα έδινε δύο βαθμούς και κάθε ισοπαλία έναν.

Θα χρειαστεί, λοιπόν, αρκετός χρόνος για να «διορθώσει» η ΑΕΚ τη βαθμολογία της, να επιστρέψει στα συνήθη ευρωπαϊκά στάνταρ και να προσδοκά καλύτερες κληρώσεις και πορείες.

Μέχρι τότε, η «Ένωση» επικεντρώνεται στις εγχώριες υποχρεώσεις. Ο Τιμούρ Κετσπάγια έδωσε διήμερο ρεπό στους παίκτες του. Το προσεχές διάστημα η ομάδα θα δουλέψει επικεντρωμένη στην πρεμιέρα του πρωταθλήματος με τον Παναιτωλικό το μεθεπόμενο Σαββατοκύριακο. Ο Γεωργιανός προπονητής θα προσπαθήσει να ενσωματώσει στην ομάδα τους Ούγκο Αλμέιδα, Πατίτο Ροντρίγκες, αλλά και τον Κώστα Μανωλά, γιο του Στέλιου, που αποκτήθηκε από τον Λεβαδειακό ως μια έξτρα λύση για την άμυνα.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

TAGS:

Σχετικά βίντεο

close menu
x