Stoiximan Super League

ΑΕΛ με ψυχή… δέκα λεόντων!

Παρότι έπαιξε με δέκα παίκτες για περισσότερη από μισή ώρα, η ΑΕΛ έκανε κατάθεση ψυχής και κατάφερε να... τουμπάρει (2-1) τη Βέροια, η οποία παρέμεινε χωρίς νίκη για δέκατο σερί παιχνίδι!

ΑΕΛ με ψυχή! Η ομάδα του Σάκη Τσιώλη δεν μάσησε ούτε από το προβάδισμα της Βέροιας, ούτε από την κόκκινη κάρτα που είδε ο Ντοντό στο 59ο λεπτό και κάνοντας κατάθεση ψυχής, γύρισαν «τούμπα» τους «κυανέρυθρους» και επικράτησαν με 2-1!

Ο Κάλβο είχε ανοίξει το σκορ στις καθυστερήσεις του πρώτου ημιχρόνου (οι οποίες ήταν 18 λεπτά λόγω μιας διακοπής στο ξεκίνημα του αγώνα), με τον Γκαγιέχο να ισοφαρίζει στις αρχές της επανάληψης και τον Ναζλίδη με πέναλτι λίγο πριν το φινάλε να διαμορφώνει το τελικό σκορ.

Πρώτη νίκη για την ΑΕΛ μετά τις 28 Οκτωβρίου και παρθενικό τρίποντο για τον Σάκη Τσιώλη, ενώ η Βέροια αγνοεί τη χαρά της νίκης εδώ και δέκα σερί αγωνιστικές, με τον Θωμά Γράφα να μην αισθάνεται πλέον καθόλου άνετα στον πάγκο της «βασίλισσας του βορρά».

Το ματς



Έπρεπε να περάσουν 17 λεπτά για να δούμε ποδόσφαιρο. Και αυτό καθώς με την έναρξη του ματς, οι οπαδοί της ΑΕΛ άναψαν αρκετά καπνογόνα, στην περιοχή υπήρχε άπνοια και έπρεπε να περάσει πάνω από ένα τέταρτο για να καθαρίσει η ατμόσφαιρα και να επιστρέψει η διαιτητική τριάδα από τα αποδυτήρια. Στα αμιγώς αγωνιστικά, η Βέροια απείλησε πρώτη στο 21’ όταν ο Κάλβο έκανε ωραία κίνηση και σουτ από τα όρια της περιοχής αλλά ο Ξενοδόχοφ έδιωξε σε κόρνερ.

Η ΑΕΛ δυσκολευόταν εκτός από το να κυκλοφορήσει τη μπάλα, να δημιουργήσει και φάσεις μπροστά στα καρέ του Καντιμοίρη. Οι γηπεδούχοι απειλούσαν μόνο με μακρινά σουτ, τα οποία δεν είχε πρόβλημα να μπλοκάρει ο πορτιέρε της Βέροιας, ωστόσο ένα λεπτό πριν συμπληρωθούν τα 45’, είχαν την μεγαλύτερή τους ευκαιρία στο ματς. Ο Ντέλετιτς έγινε αποδέκτης της μπάλας μέσα στην περιοχή αλλά το τελείωμά του ήταν τραγικό, με τον Καντιμοίρη να μην ανησυχεί.

Το ματς συνεχιζόταν κανονικά, οι καθυστερήσεις ήταν 18 λεπτά λόγω της διακοπής στο ξεκίνημα και η Βέροια βρήκε την ευκαιρία να πάρει το προβάδισμα. Στο 8ο λεπτό του έξτρα χρόνου, ο Άρτσε έφυγε στην αντεπίθεση και άνοιξε στον Κάλβο, ο οποίος με ωραία κίνηση και τελείωμα μέσα από την περιοχή έγραψε το 1-0, το οποίο ήταν και το σκορ του πρώτου ημιχρόνου. Βέβαια, στο ξεκίνημα της φάσης του γκολ, ο β’ βοηθός είχε υποδείξει επιθετικό φάουλ του Μαλόν στον Ικάουνιεκς αλλά ο Φωτιάδης σωστά το πήρε πάνω του και δεν υπέδειξε κάτι.

Ο Σάκης Τσιώλης θέλησε να διορθώσει τα κακώς κείμενα του πρώτου μέρους και με το ξεκίνημα του δευτέρου πέρασε στον αγωνιστικό χώρο τους Γκαγιέχο και Κουτσιανικούλη. Η ΑΕΛ πήρε τα ηνία του ματς, άρχισε να πιέζει και να δημιουργεί φάσεις. Στο 54ο λεπτό δε, έφτασε στην ισοφάριση. Ο Ρέντζας έκανε ωραία σέντρα από τα δεξιά και ο Γκαγιέχο με ψηλοκρεμαστή κεφαλιά, νίκησε τον Καντιμοίρη που είχε κάνει τραγική έξοδο. Τρία λεπτά μετά δε, ο σκόρερ λίγο έλειψε να πετύχει ακόμη ένα τέρμα με τυχερό τρόπο, αλλά η σέντρα-σουτ που επιχείρησε σταμάτησε στο οριζόντιο δοκάρι.

Οι γηπεδούχοι είχαν μπει για τα καλά στη διεκδίκηση του ματς, αλλά ο Ντοντό φρόντισε να κάνει πιο δύσκολο το έργο των συμπαικτών του! Στο 59ο λεπτό, τσίμπησε τη μπάλα προ του Χαροντάκη αλλά έπεσε μόνος του στην περιοχή και αντίκρισε σωστά την δεύτερη κίτρινη κάρτα του διαιτητή Φωτιάδη, αφήνοντας την ΑΕΛ με δέκα παίκτες. Τα λεπτά περνούσαν, το ματς έδειχνε… κολλημένο στο 1-1 αλλά ο Ναζλίδης είχε άλλη άποψη. Αφού, λοιπόν, οι «βυσσινί» είδαν το οριζόντιο δοκάρι να τους γλυτώνει στην κεφαλιά του Λινάρδου, ήρθε ο Ναζλίδης στο 81ο λεπτό να κερδίσει πέναλτι από τον Χαροντάκη. Ο ίδιος παίκτης ανέλαβε την εκτέλεση στο αμέσως επόμενο λεπτό, έστειλε τη μπάλα στο κέντρο και τον Καντιμοίρη αριστερά, γράφοντας το 2-1 και χαρίζοντας τη νίκη στην ΑΕΛ!

ΑΕΛ (Σάκης Τσιώλης): Ξενοδόχοφ, Ρέντζας, Μονιάκης, Φάρκας, Γκόλιας (46’ Γκαγιέχο), Μασαλέσα, Φατιόν, Ντοντό, Ντέλετιτς, Ικάουνιεκς (46’ Κουτσιανικούλης), Ναζλίδης (88’ Τικίτο).

Στον πάγκο: Θεοδωρόπουλος, Αναστασόπουλος, Καπός, Κοντόρ.

Bέροια (Θωμάς Γράφας): Καντιμοίρης, Μαλόν (80’ Μίλιεβιτς), Ασίγκμπα, Καλί, Χαροντάκης, Λινάρδος, Μπαλάφας, Άρτσε, Σαρπόνγκ (63’ Βασιλαντωνόπουλος), Κάλβο, Καπετάνος.

Στον πάγκο: Λόπεθ, Μελίσσης, Μαυριάς, Δόρης, Ράδης.

Διαιτητής: Ανανίας Φωτιάδης (Σερρών)

Γήπεδο: «AEL FC Arena»

Γιώργος Τσανάκας

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x