Europa League

«Αφεντικά» Σαχτάρ, Γάνδη

Οι Σαχτάρ και Γάνδη είναι οι δύο πρώτες ομάδες στη βαθμολογία του όγδοου ομίλου του Europa League, αφού νίκησαν εντός έδρας αντίστοιχα με 2-0 τις Μπράγκα και Κόνιασπορ για τη δεύτερη αγωνιστική.

Η Σαχτάρ ανέβηκε στην κορυφή του όγδοου ομίλου του Europa League, αφού νίκησε στο Ντονέτσκ 2-0 την Μπράγκα, στο πλαίσιο της δεύτερης αγωνιστικής, αφήνοντας με ένα πόντο τους Πορτογάλους, και είναι το φαβορί για την πρωτιά.

Από κοντά και η Γάνδη, που νίκησε στο Βέλγιο με 2-0 την Κόνιασπορ και βρέθηκε στη δεύτερη θέση, αφήνοντας χωρίς πόντο τους Τούρκους.

Σαχτάρ-Μπράγκα 2-0
Οι δύο ομάδες δεν πρόλαβαν καλά καλά να «ζεσταθούν» και στο 5’ ο Στεπανένκο άνοιξε το σκορ για Ουκρανούς, όταν δέχτηκε μια ψηλή μπαλιά και με δυνατό σουτ έστειλε την μπάλα στα ύψη των διχτύων του Μαραφόνα. Αυτό το τέρμα βοήθησε τους γηπεδούχους να αποκτήσουν «αέρα» και να δημιουργήσουν ευκαιρίες στην πορτογαλική εστία. Οι παίκτες της Μπράγκα βγήκαν από το «καβούκι» τους και απείλησαν στο τελευταίο τέταρτο του πρώτου ημιχρόνου, χωρίς αποτέλεσμα.

Το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε με τις χειρότερες προϋποθέσεις για τη Σαχτάρ, αφού ο Φρεντ δέχτηκε στο 47’ δεύτερη κίτρινη κάρτα για σκληρό μαρκάρισμα και αποβλήθηκε. Όμως, αυτό φαίνεται πως πείσμωσε τους γηπεδούχους, που σημείωσαν δεύτερο γκολ στο 56’ με τον Κοβαλένκο, που κέρδισε τη μονομαχία με τον Μπερνάρντ και με δυνατό σουτ έξω από την περιοχή έκανε το 2-0. Οι αλλαγές των Πορτογάλων τους βοήθησαν να αποκτήσουν μία ανούσια πρωτοβουλία, χωρίς να απειλούν την εστία του Πιατόφ.

Ο Μπαϊάνο έχασε μία σημαντική ευκαιρία για την Μπράγκα να την ξαναβάλει στο ματς και οι ελπίδες των φιναλίστ του Europa League του 2011 εκμηδενίστηκαν και το ματς ολοκληρώθηκε με κάποιες ευκαιρίες των γηπεδούχων.

Γάνδη-Κόνιασπορ 2-0
Οι δύο ομάδες ξεκίνησαν επιθετικά την αναμέτρηση, όμως στο 17’ ήταν οι Βέλγοι που δικαιώθηκαν, με τον Σαϊέφ να εκμεταλλεύεται το λάθος του Κιριντιλί και να ανοίγει το σκορ. Αυτό το τέρμα έδωσε την απαραίτητη ψυχολογία στους παίκτες της Γάνδης, που άρχισαν να πιέζουν ασφυκτικά την εστία του Κιριντιλί και, έτσι, στο 33’ ο Ρενάτο Νέτο εκμεταλλεύτηκε το κόρνερ του Μιλίτσεβιτς και με δυνατό σουτ έκανε το 2-0.

Η Γάνδη μπήκε πολύ καλύτερα στον αγωνιστικό χώρο και συνέχισε να χάνει ευκαιρίες για να σημειώσει και τρίτο τέρμα, χωρίς να απειλείται από τους Τούρκους που δεν είχαν τις λύσεις για να δημιουργήσουν κάτι καλό επιθετικά. Ο Μεχά έχασε τη σημαντικότερη ευκαιρία της Κόνιασπορ και, στη συνέχεια, οι Βέλγοι απλά κατέβασαν τους ρυθμούς τους, όμως συνέχισαν να χάνουν ευκαιρίες. Οι Κουλιμπαλί και Μεχά έχασαν από μία σημαντική ευκαιρία στο τελευταίο δεκάλεπτο για κάθε ομάδα.


Αναλυτικά, τα αποτελέσματα:

Σαχτάρ-Μπράγκα 2-0
(5' Στεπανένκο, 56' Κοβαλένκο)

Γάνδη-Κόνιασπορ 2-0
(17' Σαϊέφ, 33' Ρενάτο Νέτο)

Βαθμολογία:
Σαχτάρ 6
Γάνδη 4
Μπράγκα 1
Κόνιασπορ 0


Επιμέλεια: Παναγιώτης Βλαχαδάμης

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x