Κύπελλο Ελλάδας

«Αφεντικό» της Κρήτης ο ΟΦΗ

Σημαντικό βήμα πρόκρισης στη επόμενη φάση του Κυπέλλου έκανε ο ΟΦΗ, επικρατώντας εντός έδρας στο ντέρμπι της Κρήτης του Πλατανιά με 1-0. Χρυσός σκόρερ ο Άγγελος Χαντί.

Με το ένα πόδι στη φάση των «16» του Κυπέλλου Ελλάδας βρίσκεται ο ΟΦΗ. Η ομάδα του Νίκου Παπαδόπουλου επικράτησε με 1-0 του Πλατανιά στο «Γεντί Κουλέ» και έτσι έφτασε τους 6 βαθμούς (σε συνδυασμό με την νίκη άνευ αγώνος κόντρα στον Ηρακλή) φιγουράροντας στην κορυφή του 1ου ομίλου.

Η ομάδα του Ηρακλείου αγωνίστηκε στο πρώτο επίσημο εντός έδρας παιχνίδι της την φετινή σεζόν, φορώντας επετειακές ασπρόμαυρες φανέλες με αφορμή την συμπλήρωση 30 χρόνων από την κατάκτηση του Κυπέλλου Ελλάδος το 1987.

Ο ΟΦΗ ξεκίνησε καλύτερα την αναμέτρηση και ευτύχησε να προηγηθεί μόλις στο 9΄με τον Χάντι, ο οποίος με πολύ ωραίο πλασέ στην κίνηση αξιοποίησε με τον καλύτερο τρόπο τη σέντρα του Κοιλιάρα.

Παρά το γεγονός πως βρέθηκαν από νωρίς μπροστά στο σκορ, οι γηπεδούχοι δεν φάνηκαν να αρκούνται σε αυτό και κυνήγησαν με αξιώσεις ένα δεύτερο γκολ που θα τους έδινε σαφέστατο προβάδισμα νίκης. Έτσι στο 24΄ ο Ορτέγκα μπήκε στην περιοχή του Πλατανία από δεξιά, ωστόσο το σουτ του σταμάτησε στο δεξί δοκάρι του Κοκκαλά, ο οποίος στη συνέχεια της φάσης αποσόβησε σε κόρνερ το νέο σουτ του Χάντι.

Μέχρι τη λήξη του πρώτου μέρους το τέμπο του ματς παρέμεινε σε χαμηλά επίπεδα. Ωστόσο οι Χανιώτες, άγγιξαν την ισοφάριση στο 40’, με τον Παπανικολάου να κλέβει την μπάλα και να αστοχεί σε ανεπανάληπτο τετ-α-τετ απέναντι στον Στρέζο.

Στο δεύτερο μέρος ο Γιώργος Παράσχος θέλοντας να αλλάξει την εικόνα της ομάδας του προχώρησε σε δύο αλλαγές περνώντας στις θέσεις των Καρυπίδη και Ζίκο τους Κρος και Κοροβέση.

Ωστόσο η έμπνευση του δεν είχε τα αναμενόμενα αποτελέσματα. Το παιχνίδι έμοιαζε να έχει... σβήσει και όλα έδειχναν πως ο ΟΦΗ θα φτάσει στην επικράτηση και θα γίνει το μεγάλο φαβορί του ομίλου.

Ο Πλατανιάς ήθελε να κυνηγήσει το κάτι παραπάνω, αλλά έμοιαζε να μην μπορεί και έτσι το 1-0 παρέμεινε ως το τελικό σφύριγμα της λήξης.

Πλέον μετά από αυτό το αποτέλεσμα, ο ΟΦΗ βρίσκεται επί της ουσίας με το ενάμισι πόδι στην επόμενη φάση. Οι Ηρακλιώτες προκρίνονται ακόμα και σε περίπτωση ήττας από τον Απόλλωνα Σμύρνης στο Γεντί Κουλέ αρκεί να καταφέρουν να βρουν δίχτυα αλλά και η έκταση αυτής να είναι μικρότερη των δύο τερμάτων (1-2, 2-3 κτλ).

Γήπεδο: Θεόδωρος Βαρδινογιάννης

ΟΦΗ (Νίκος Παπαδόπουλος): Στρέτζος, Νάστος, Ορτέγκα, Κουσκουνάς, Χαντί, Μάρτος, Παπαστεριανός, Κοιλιάρας, Ζιαμπάρης Ποτουρίδης

Πλατανιάς (Γιώργος Παράσχος): Κοκκαλάς, Δημούτσος, Στανισάβλιεβιτς, Αγγελόπουλος, Παπανικολάου, Ζίκο, Πλιάτσικας, Πριντέτα, Ουές Αμπντούλ, Καρυπίδης, Μπούτνικ

Διαιτητές: Ιώαννης Νεοφυτιάδης (Κορινθίας), Εμμανουήλ Βλάσσης (Λασιθίου), Νικόλαος Πάνγκαλος (Λασιθίου), Χαράλαμπος Σωτηριάδης (Λασιθίου)

Τα αποτελέσματα της 2ης αγωνιστικής

ΟΦΗ-Πλατανιάς 1-0
(9΄ Χάντι)

Απόλλων Σμύρνης - ΑΕΠ Ηρακλής 3-0 (α.α)

Η Βαθμολογία (1ος όμιλος)
1. ΟΦΗ 3 (1-0)*
2. Πλατανιάς 3 (1-0)
3. ΑΕΠ Ηρακλής 0
4. Απόλλων Σμύρνης 0 (0-1)*

*Δεν υπολογίζονται οι νίκες των ΟΦΗ και Απόλλωνα Σμύρνης με τον Ηρακλή, καθώς η ΕΠΟ δεν έχει κατοχυρώσει ακόμα τους βαθμούς στις δύο ομάδες

Επόμενη αγωνιστική
ΟΦΗ - Απόλλων Σμύρνης
ΑΕΠ Ηρακλής - Πλατανιάς

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x