Stoiximan Super League

Άφησε τους άλλους να… σκοτώνονται η ΑΕΛ!

Την καλύτερη στιγμή επανήλθε στις νίκες η ΑΕΛ! Έναν μήνα μετά το τελευταίο τους… τρίποντο, οι «βυσσινί» επικράτησαν 1-0 του Παναιτωλικού και έκαναν τεράστιο βήμα για να ξεμπλέξουν με την «ουρά»!

Μακριά από την «ουρά» της βαθμολογίας… κάλπασε η ΑΕΛ!

Οι ψυχωμένοι «βυσσινί», με έναν Σάκη Τσιώλη στον πάγκο τους όπως δεν τον έχουμε ξαναδεί, επικράτησαν 1-0 του Παναιτωλικού στη Λάρισα, πανηγυρίζοντας τη μεγαλύτερη νίκη τους στη σεζόν!

Με αυτή, οι Θεσσαλοί έφτασαν τους 20 βαθμούς στην έδρα τους(!) και τους 24, συνολικά, στη Σούπερ Λίγκα, κάνοντας τεράστιο βήμα, προκειμένου να απεμπλακούν οριστικά από τα σενάρια υποβιβασμού.

Το «χρυσό» γκολ για τους γηπεδούχους πέτυχε ο Φάρκας, στο 35’, με την ΑΕΛ να έχει και δοκάρι στο 70’, με το απίθανο σουτ του Ντέλετιτς. Τεράστιες ευκαιρίες για τους Αγρινιώτες να… κλέψουν τον βαθμό στο 74’ και στο 80’, ενώ την παράσταση έκλεψαν στο τέλος Ξενοδόχοβ και Φατιόν, που λίγο έλειψε να πιαστούν στα χέρια!

inner

Το ματς


Παρότι «βρήκε» ρυθμό, ειδικά μετά το πρώτο 20λεπτο, το ματς ανάμεσα σε ΑΕΛ και Παναιτωλικό στερούταν φάσεων. Ούτε μία φορά δεν ανησύχησαν Ξενοδόχοβ και Κυριακίδης, με τις δύο ομάδες να αλληλοεξουδετερώνονται στη μεσαία γραμμή, την ώρα που Τσακοπίνο και Παπαδόπουλος ήταν ακίνδυνοι μπροστά. Τόσο… που χρειάστηκε, τελικά, ένας αμυντικός να λειτουργήσει ως δεινός εκτελεστής, προκειμένου να αποκτήσει σκορ η αναμέτρηση! Στο 35’, λοιπόν, μετά την εκτέλεση φάουλ του Ναζλίδη πάνω στο τείχος, ο Αβραάμ έκανε ένα γύρισμα με… στραβοκλωτσιά και ο Φάρκας, με ωραίο, μονοκόμματο σουτ, άνοιξε το σκορ για τους γηπεδούχους, σε ένα πρώτο ημίχρονο που είχε μόνο το τέρμα του Σλοβάκου!

inner
Η εικόνα του δεύτερου 45λέπτου ήταν… καρμπόν με εκείνη του πρώτου. Το ματς είχε ρυθμό, ένταση, πάθος (ο Σάκης Τσιώλης επέμενε να στέκει όρθιος και να… γκαρίζει στους παίκτες του), αλλά όχι φάσεις. Και πάλι, όμως, μετά από 35 λεπτά, στο 70’, οι γηπεδούχοι πήγαν να «χτυπήσουν» ξανά, αλλά το καταπληκτικό σουτ του Ντέλετιτς κατέληξε στο οριζόντιο δοκάρι του Κυριακίδη. Από εκεί και πέρα έγινε… χαμός!

Στο 74’, έπειτα από την έξοδο του… Μεσολογγίου από τον Ξενοδόχοβ, ο Παπαδόπουλος έκανε το γυριστό σουτ σε κενή εστία, αλλά ο Κόντορ απομάκρυνε πάνω στη γραμμή! Στο 80’, δε, η ομάδα του Μάκη Χάβου είχε και δεύτερη, τεράστια ευκαιρία για να… κλέψει τον βαθμό, αλλά ο Μάρκος Πάουλο… κατάφερε να στείλει την μπάλα άουτ, έπειτα από το εξαιρετικό γύρισμα του Παπαδόπουλου.

Προς το τέλος της αναμέτρησης είχαμε και ένα τρομερό περιστατικό, σπάνιο στα ελληνικά γήπεδα, με τον Ξενοδόχοβ να… τρελαίνεται με τον Φατιόν, επειδή ο αμυντικός του δεν λειτούργησε σωστά σε ένα στημένο του Παναιτωλικού. Χρειάστηκε να επέμβουν οι συμπαίκτες τους για να μην πιαστούν στα χέρια οι δυο τους, που είδαν, μάλιστα και από μία κίτρινη κάρτα, επειδή, τονίζουμε ξανά, τσακώθηκαν μεταξύ τους!

inner

Τα στιγμιότυπα



Οι συνθέσεις των ομάδων


ΑΕΛ (Σάκης Τσιώλης): Ξενοδόχοβ, Ναβάρο (88’ Γκόλιας), Γιοβάνοβιτς, Φάρκας, Κόντορ (81’ Αναστασόπουλος), Φατιόν, Ντέλετιτς, Τσακοπίνο (65’ Ρέντζας), Ναζλίδης, Βαρέλα, Αβραάμ.

Παναιτωλικός (Μάκης Χάβος): Κυριακίδης, Μύγας, Κούσας, Ροντρίγκες, Τσοκάνης, Ρότσα (58’ Γιαννιώτης), Μπράβο, Πάουλο, Λόπες (75’ Μουνιός), Ρόσα (68’ Μαρκόφσκι), Παπαδόπουλος.

Διαιτητής: Φουκάκης (Ηρακλείου)
Γήπεδο: AEL FC Arena

Νίκος Ράλλης

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x