Champions League

Άγαλμα στον Βάρντι, λαμπάδα στον Σμάιχελ!

Μην υποτιμάτε την πρωταθλήτρια! Ο Κάσπερ θύμισε… Σμάιχελ, ο Βάρντι βρήκε για πρώτη φορά δίχτυα και η Λέστερ, χάνοντας 2-1 στη Σεβίλλη, που είχε δύο δοκάρια και χαμένο πέναλτι, έβαλε φωτιά στη ρεβάνς!

Θα μας τρελάνει η Λέστερ!

Αποκλείστηκε στο Κύπελλο, παραπαίει στο πρωτάθλημα, έδειχνε ότι θα συντριβεί στην Ανδαλουσία και παρ’ όλα αυτά… «βλέπει» οκτάδα στο Champions League!

Στην πρώτη της ευκαιρία (73') στο ματς με τη Σεβίλλη, στην πρώτη τελική στον στόχο(!) του Βάρντι στη διοργάνωση, η ομάδα του Κλαούντιο Ρανιέρι σκόραρε με το παρθενικό γκολ του Άγγλου φορ στα «αστέρια» και χάνοντας, τελικά, μόνο 2-1 από τους Ισπανούς, έβαλε «φωτιά» στη ρεβάνς!

Απίστευτες ευκαιρίες για τους γηπεδούχους, με χαμένο πέναλτι, δύο δοκάρια, αλλά και έναν Κάσπερ Σμάιχελ εκπληκτικό, να θυμίζει τον μπαμπά Πίτερ, βγάζοντας οτιδήποτε πήγαινε προς την εστία του και εκτός αυτού, να φωνάζει συνεχώς -σαν αληθινός ηγέτης- στους συμπαίκτες του να το πιστέψουν!

Σαράμπια (25') και Κορέα (63') τα γκολ για την ομάδα του -τιμωρημένου- Χόρχε Σαμπάολι, που, πάντως, παραμένει φαβορί για την πρόκριση, αρκεί να μην είναι όσο φλύαρη ήταν στο πρώτο παιχνίδι. Κάλλιστα, με βάση τις ευκαιρίες που είχε και γενικά, με την επίθεσή της να προκαλεί… ασφυξία και με άμυνα από γρανίτη, θα μπορούσε να νικήσει και 4-0, αλλά αυτό είναι το ποδόσφαιρο.


Το ματς


Προκαλώντας… ασφυξία στη Λέστερ, η Σεβίλλη μπήκε πολύ δυνατά στο ματς -που έδειχνε ότι θα «γράψει» πολλά για τους Άγγλους. Με πίεση ψηλά και κατοχή που δεν έπεσε κάτω από το 70%, οι Ανδαλουσιάνοι ήταν εντυπωσιακοί στο ξεκίνημα, δείχνοντας ξεκάθαρα ότι θα «κυνηγήσουν»… πεντακάθαρο σκορ, ενόψει της ρεβάνς. Στο 13', λοιπόν, τους δόθηκε η ευκαιρία να… ξεκινήσουν, αλλά ο Κορέα εκτέλεσε άσχημα το πέναλτι που κέρδισε ο ίδιος, με τον Σμάιχελ να προσθέτει άλλη μία επέμβαση στις… καμπόσες, που είχε προλάβει, ήδη, να κάνει.

inner
Ο Δανός γκολκίπερ είπε «όχι» στο 22' και στο εξαιρετικό σουτ του Εσκουδέρο, στο 25', ωστόσο, δεν μπόρεσε να αντιδράσει. Μετά από σέντρα-διαβήτη του 27χρονου Ισπανού, ο Σαράμπια, με άπιαστη κεφαλιά, «έγραψε» το 1-0 για τη Σεβίλλη. Αυτό, δε, ήταν το πρώτο τέρμα που δέχτηκε ο Σμάιχελ στο Champions League, καθώς είχε κρατήσει ανέπαφη την εστία του στις πρώτες τέσσερις αγωνιστικές και στα άλλα δύο ματς του ομίλου δεν είχε παίξει!

inner
Στο δεύτερο ημίχρονο, η Λέστερ φώναξε «παρών» στο 50' με το σουτ του Ντίντι, αλλά στο ίδιο λεπτό είχε το πρώτο της δοκάρι η Σεβίλλη με τον Βιτόλο! Για τα επόμενα δέκα λεπτά, η ομάδα του Ρανιέρι κράτησε μπάλα, σαν να αναθάρρησε, αλλά στο 62' ήταν η ώρα για την εξιλέωση του Κορέα. Ο Αργεντινός, μετά από μαγική ενέργεια του Γιόβετιτς, έκανε το 2-0 και όλα έδειχναν ότι, αργά ή γρήγορα, ερχόταν και τρίτο… Αμ δε! Στην πρώτη της, ουσιαστικά, ευκαιρία στο 73', η πρωταθλήτρια Αγγλίας, με το παρθενικό γκολ του Βάρντι στο Champions League, μείωσε σε 2-1, το κράτησε ως το τέλος και αφού ΚΑΙ ο Ραμί σημάδεψε το δοκάρι στο 88', πάμε για… χαμό στον επαναληπτικό!

inner
ΣΕΒΙΛΛΗ: Σέρχιο Ρίκο, Μαριάνο, Ραμί, Λενγκλέ (55' Ντανιέλ Καρίσο), Σέρχιο Εσκουδέρο, Εν'Ζονζί, Νασρί, Πάμπλο Σαράμπια, Βιτόλο, Κορέα (63' Ιμπόρα), Γιόβετιτς.

ΛΕΣΤΕΡ: Σμάιχελ, Σίμπσον, Μόργκαν, Χουτ, Φουκς, Ντρινκγουότερ, Ντίντι, Μαχρέζ, Ολμπράιτον (88' Αμάρτεϊ), Μούσα (58' Ντιμάρεϊ Γκρέι), Βάρντι.

Επιμέλεια: Νίκος Ράλλης

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x