Γενικά

Αγγλία, ξανά πρωταθλήτρια κόσμου! (video)

Τον δρόμο στους μεγάλους για το πώς σκαρφαλώνεις στην κορυφή του κόσμου έδειξε η U-20 της Αγγλίας! Οι πιτσιρικάδες λύγισαν 1-0 τη Βενεζουέλα και κατέκτησαν Μουντιάλ για τη χώρα μετά από 51 χρόνια.

Αυτό που προσπαθεί χρόνια η μεγάλη εθνική -και αποτελεί τον καημό του ποδοσφαίρου της χώρας- πέτυχε η U-20 της Αγγλίας!

Δικαιολογώντας τον τίτλο του φαβορί απέναντι στη φιλότιμη Βενεζουέλα, η ομάδα του Πολ Σίμπσον επικράτησε 1-0 και κατέκτησε το Παγκόσμιο Κύπελλο που διοργανώθηκε στη Νότια Κορέα.

Ένα γκολ του Κάλβερτ-Λιούιν από το 35’ (όταν νίκησε με διπλή προσπάθεια από κοντά τον Φαρίνιες) αποδείχθηκε αρκετό για τους Άγγλους. Διότι απέτυχαν μεν να κλειδώσουν τη νίκη στο 55’ -με τον Ονόμα να σημαδεύει το δοκάρι- αλλά ο τερματοφύλακάς τους δήλωσε παρών όταν χρειάστηκε.

Και συγκεκριμένα στο 74’, όταν ο Πενιαράντα απέτυχε να τον «ψαρέψει» και απέκρουσε το πέναλτι με το οποίο οι Λατινοαμερικάνοι θα μπορούσαν να φέρουν στα ίσια το ματς.

Έτσι, οι πιτσιρικάδες της Αγγλίας κατάφεραν να προστατεύσουν ως το τέλος τη νίκη και να πανηγυρίσουν εντέλει την κατάκτηση του τροπαίου, το οποίο είναι το πρώτο για τη χώρα -ανεξαρτήτως ηλικίας- από το Παγκόσμιο Κύπελλο του 1966!





Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x