Oλλανδία

«Γκέλαρε» με Τβέντε και... έμπλεξε για τον τίτλο ο Άγιαξ!

Παίζοντας με δέκα παίκτες από 35', ο Άγιαξ έμεινε στο μηδέν με την Τβέντε, χάνοντας μεγάλη ευκαιρία να πατήσει στην κορυφή της Eredivisie.

«Γκέλα» για τον Άγιαξ και τώρα... τρέχει!

Παίζοντας με δέκα παίκτες από το 35ο λεπτό μετά από απευθείας κόκκινη στον Ρενσχ, ο «Αίαντας» έμεινε στην εντός έδρας «λευκή» ισοπαλία με την Τβέντε (0-0) για τη 16η αγωνιστική της Eredivisie, χάνοντας μεγάλη ευκαιρία να πατήσει - έστω και προσωρινά - στην κορυφή της βαθμολογίας.

Κάπως έτσι, ο Άγιαξ έμεινε στην τριτη θέση με 32 πόντους και στο -2 από την πρωτοπόρο Φέγενορντ, η οποία έχει ένα ματς λιγότερο.

Στα υπόλοιπα παιχνίδια της ημέρας, η Φόλενταμ πήρε βαθιά βαθμολογική «ανάσα», επικρατώντας δύσκολα και μάλιστα με ανατροπή 2-1 της Βάαλβαϊκ. Οι φιλοξενούμενοι προηγήθηκαν στο 63', ωστόσο η Φόλενταμ χτύπησε δις, αρχικώς στο 69' με τον Μπουγιάμπα και εν συνεχεία στο 81' με τον Ντα Σίλβα. Τρίποντο με το οποίο ξεκόλησε από την προτελευταία θέση της βαθμολογίας, ανεβαίνοντας στη 16η θέση και τους 12 πόντους.

Σπουδαίο διπλό πανηγύρισε η Άλκμααρ, επιστρέφοντας έτσι στις νίκες και τη δεύτερη θέση του βαθμολογικού πίνακα (33β.), επικρατώντας «καθαρά» 2-0 της Χέρενφεεν. Το σκορ άνοιξε ο Ντε Βιτ στο 33ο λεπτό, με τον Ρέιτζντερς να διαμορφώνει το τελικό σκορ στο 46ο λεπτό.

Τέλος, η Σπάρτα Ρότερνταμ μπορεί να τα... χρειάστηκε, ωστόσο έκαμψε την αντίσταση της Εξελσιόρ με τέρμα του Κιτολάνο στο πρώτο λεπτό των καθυστερήσεων, ανεβαίνοντας στην έκτη θέση με 28 βαθμούς και σε τροχιά... Ευρώπης!

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x