Europa League

«Αγκαλιά» Καρέλης και Βαλβέρδε

Τις… χρυσές νίκες-πρόκρισης στην επόμενη φάση του Europa League πέτυχαν Γκενκ και Μπιλμάο. Με σκόρερ τον Καρέλη, οι Βέλγοι «σκότωσαν» την Ραπίντ Βιέννης, ενώ οι Βάσκοι έριξαν στο καναβάτσο τη Σασουόλο

Τα εισιτήρια για τους «32» του Europa League εξασφάλισαν Γκενκ και Μπιλμπάο από τον έκτο όμιλο.

Με τον Νίκο Καρέλη να χρίζεται σκόρερ στο 11’, οι Βέλγοι επικράτησαν 1-0 της Ραπίντ Βιέννης και φτάνοντας τους εννιά πόντους –μία αγωνιστική πριν το τέλος- εξασφάλισαν την ευρωπαϊκή τους παρουσία και με το νέο έτος.

Κάτι αντίστοιχο κατάφερε και η ομάδα του Βαλβέρδε, η οποία μετρά εξίσου εννιά βαθμούς. Με τη δύναμη του «Σαν Μαμές», οι Βάσκοι… σκότωσαν τη Σασουόλο με σκορ 3-2, θέτοντας οριστικά νοκ-άουτ τους Ιταλούς (έμειναν στους πέντε, όπως και οι Αυστριακοί).

Το αυτογκόλ του Βαλενθιάγκα, μόλις στο 2ο λεπτό, πάγωσε προς στιγμήν τους γηπεδούχους, όμως η αντίδρασή τους ήταν… καταιγιστική. Ο Ραούλ Γκαρθία ισοφάρισε στο 10’, ο Αντούριθ έφερε τα πάνω-κάτω στο 58’, ενώ στο 79’ ο Λεκουέ «σφράγισε» τη νίκη-πρόκρισης. Το μόνο που κατάφεραν οι φιλοξενούμενοι ήταν να διαμορφώσουν το τελικό σκορ με τον Ραγκούσα, επτά λεπτά πριν τη λήξη, μην μπορώντας να αλλάξουν την «μοίρα» τους στη διοργάνωση.

Ιδού το γκολ του Καρέλη



Τα αποψινά αποτελέσματα

Γκενκ-Ραπίντ Βιέννης 1-0
(11’ Καρέλης)

Μπιλμπάο-Σασουόλο 3-2
(10’ Ραούλ Γκαρθία, 58’ Αντούριθ, 79’ Λεκουέ – 2’ αυτ. Βαλενθιάγκα, 83’ Ραγκούσα)

Η βαθμολογία σε πέντε αγώνες

Γκενκ 9 (11-9)
Μπιλμπάο 9 (9-10)
Ραπίντ Βιέννης 5 (6-7)
Σασουόλο 5 (9-9)

Η τελευταία αγωνιστική (8/12)

Ραπίντ Βιέννης-Μπιλμπάο (20:00)
Σασουόλο-Γκενκ (20:00)

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x