Champions League

«Αγκαλιάζει» την πρόκριση η Σαχτάρ

Σε μία νίκη που πιθανότατα ισοδυναμεί με πρόκριση στην επόμενη φάση του Champions League έφτασε η Σαχτάρ Ντόνετσκ, η οποία επικράτησε της Φέγενορντ με 3-1 έχοντας για πρωταγωνιστή τον Μάρλος.

Μια… ανάσα από το να εξασφαλίσει την παρουσία της στην επόμενη φάση του Champions League βρίσκεται η Σαχτάρ Ντόνετσκ, η οποία επικράτησε της Φέγενορντ με 3-1 και σε συνδυασμό με την ήττα της Νάπολι από τη Σίτι (2-4) βρίσκεται με το ενάμισι πόδι στις 16 καλύτερες ομάδες της διοργάνωσης.

Πλέον οι Ουκρανοί βρίσκονται στην 2η θέση του ομίλου με 9 βαθμούς, έξι περισσότερους από τους «παρτονοπέι» που έχουν 3. Στην επόμενη αγωνιστική (5η) η Νάπολι υποδέχεται τη Σαχτάρ και για να προκριθεί χρειάζεται νίκη με περισσότερα από δύο τέρματα λόγω του 2-0 του πρώτου γύρου στο Χάρκοβο.

Το ματς



Δαιμονισμένος ήταν ο ρυθμός στο ξεκίνημα της αναμέτρησης. Και οι δύο ομάδες έπαιζαν ανοιχτά με την Φέγενορντ να είναι αυτή που βρήκε πρώτη τον δρόμο προς τα δίχτυα με κεφαλιά του Γιόργκεσεν στο 9΄.

Η αντίδραση της Σαχτάρ ωστόσο ήταν άμεση με το Φακούντο Φερέιρα στο 14΄ να φέρνει το παιχνίδι στα ίσια, μετά από φάση διαρκείας και σουτ από το ύψος της μικρής περιοχής. Μάλιστα οι γηπεδούχοι δεν περιορίστηκαν σε αυτό και τρία λεπτά αργότερα και πιο συγκεκριμένα στο 17΄, ο Μάρλος με ένα φαλταριστό σουτ από το ύψος του ημικυκλίου έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα ολοκληρώνοντας την ολική ανατροπή.

Με αυτό το σκορ πήγαν στα αποδυτήρια οι δύο ομάδες.

Στο 2ο μέρος οι Ουκρανοί ήθελαν ένα γκολ προκειμένου να κλειδώσουν τη νίκη. Τελικά το βρήκαν στο 67΄πάλι με το Μάρλος, ο οποίος ολοκλήρωσε μία εξαιρετική ομαδική προσπάθεια εκθέτοντας τον το κεντρικό αμυντικό της Φέγενορντ, Τόπια.

Στο σημείο αυτό κλείδωσε και το παιχνίδι, μια και η Φέγενορντ δεν είχε κάποιο βαθμολογικό ενδιαφέρον με αποτέλεσμα ο ρυθμός του ματς να πέσει αισθητά και το τελικό σφύριγμα της λήξης να βρίσκει τη Σαχτάρ να φτάνει σε μία πολύ σημαντική νίκη.


Τα αποτελέσματα της 4ης αγωνιστικής του 6ου ομίλου


Σαχτάρ Ντόνετσκ - Φέγενορντ 3-1
Νάπολι – Μαν. Σίτι 2-4

Η βαθμολογία:

1. Σίτι 12 (12-3)
2. Σαχτάρ 9 (7-5)
3. Νάπολι 3 (7-9)
4. Φέγενορντ 0 (3-12)

Η επόμενη αγωνιστική (23/11):

Νάπολι – Σαχτάρ Ντόνετσκ
Μαν. Σίτι - Φέγενορντ



Επιμέλεια: Αλέξανδρος Ξενικάκης

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x