Europa League

Αγριεμένη Άρσεναλ «κατάπιε» τη Νάπολι! (video)

Θέλει την κούπα και δεν… αστειεύεται! Με ηγέτη ξανά τον φευγάτο Ράμσεϊ, η επιβλητική Άρσεναλ κυριάρχησε της Νάπολι και πήρε ισχυρότατο προβάδισμα πρόκρισης στα ημιτελικά του Europa League (2-0).

Σαν να παίζει σε… λάθος διοργάνωση (Champions και όχι Europa League) παρουσιάστηκε η Άρσεναλ.

Χωρίς ν’ αφήσει το παραμικρό περιθώριο αμφισβήτησης, η ομάδα του Ουνάι Έμερι κυριάρχησε στο πιο μεγάλο ματς των προημιτελικών και καθάρισε 2-0 τη λίγη Νάπολι.

Με τον Σωκράτη Παπασταθόπουλο ξανά στην αρχική τους ενδεκάδα, οι «κανονιέρηδες» μπήκαν αγριεμένοι στον αγωνιστικό χώρο. Πριν προλάβουν λοιπόν να καταλάβουν οι φιλοξενούμενοι τι συνέβη, είχαν βρεθεί ήδη στριμωγμένοι για την υπόθεση πρόκριση.

Διότι με τη συμπλήρωση ενός τετάρτου ο φευγάτος (αλλά πολύτιμος και πάλι) Ράμσεϊ τελείωσε τον υπέροχο συνδυασμό των συμπαικτών του και με άψογο τελείωμα από ασίστ του Μέιτλαντ-Νάιλς άνοιξε το σκορ.

Και μόλις δέκα λεπτά αργότερα, το σουτ του Τορέιρα έξω από την περιοχή κόντραρε όσο χρειάστηκε στον Κουλιμπαλί για ν’ αλλάξει πορεία και να καταλήξει στα δίχτυα του Μερέτ.

Από ‘κει και πέρα, η Νάπολι προσπάθησε ν’ αντιδράσει, αλλά χωρίς ιδιαίτερο αποτέλεσμα. Έφτιαξε κάποιες καλές ευκαιρίες, μα δεν μπόρεσε ποτέ να πιέσει τους γηπεδούχους.

Ήταν εκείνοι, δε, που έχασαν τις μεγαλύτερες ευκαιρίες για να διευρύνουν το σκορ, κατά κύριο λόγο με τον Ράμσεϊ, αλλά και τον Ομπαμεγιάνγκ λίγο πριν τη λήξη.

Ακόμα όμως κι αν δεν άλλαξε το τελικό σκορ, η Άρσεναλ πήρε ακριβώς αυτό που ήθελε από το αποψινό ματς (μια καθαρή νίκη) και θα πάει στη ρεβάνς ως το μεγάλο φαβορί για την πρόκριση στους «4» του Europa League.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x