Europa League

Ακολούθησε τη Ζενίτ η Αλκμααρ

Η Αλκμααρ νίκησε 3-2 τη Ζενίτ στην Ολλανδία και προκρίθηκε στους «32» του Europa League, στο πλαίσιο της έκτης αγωνιστικής των ομίλων της δεύτερης τη τάξει ευρωπαϊκής διασυλλογικής διοργάνωσης.

Η Αλκμααρ νίκησε 3-2 τη Ζενίτ στην Ολλανδία, στο πλαίσιο της έκτης αγωνιστικής του τέταρτου ομίλου του Europa League και ακολούθησε τους Ρώσους στους «32» της δεύτερης τη τάξει ευρωπαϊκής διασυλλογικής διοργάνωσης.

Έτσι, δεν περίμενε το αποτέλεσμα στο Μακάμπι Τελ Αβίβ-Ντάνταλκ, που βρήκε νικητές τους Ισραηλινούς με 2-1 να καταλαμβάνουν την τιμητική τρίτη θέση του γκρουπ.

Αλκμααρ-Ζενίτ 3-2
Η Αλκμααρ μπήκε πιο δυνατά, αφού ήθελε περισσότερο τη νίκη, και προηγήθηκε μόλις στο 7’, όταν ο Ριένστρα με αριστερό σουτ νίκησε τον Λοντίγκιν. Οι Ολλανδοί συνέχισαν να χάνουν ευκαιρίες, όμως, στη συνέχεια, οι Ρώσοι, οι οποίοι είχαν εξασφαλίσει την πρώτη θέση του ομίλου, άρχισαν να απειλούν την εστία του Ρόσετ. Στη συνέχεια, ο Μπελ Χασανί έχανε ευκαιρίες για τους Ολλανδούς, ο Μακ ήταν απειλητικός για τους πρωταθλητές Ρωσίας και τελικά στο 43’ ο Χαπς δέχτηκε την ασίστ του Τάνκοβιτς και έκανε το 2-0.

Η Αλκμααρ ξεκίνησε δυνατά και στο δεύτερο ημίχρονο και έχανε ευκαιρίες για να σκοράρει, όμως σε μια αντεπίθεση ο Τζουλιάνο στο 58΄με καταπληκτικό σουτ στην κλειστή γωνία του Ρόσετ μείωσε για τη Ζενίτ και έκανε ενδιαφέρον το ματς για τη συνέχεια. Οι φιναλίστ του Κυπέλλου UEFA του 1981 συνέχισαν την πίεση και στο 68’ ο Τάνκοβιτς με δυνατό, ωραίο σουτ έξω από την περιοχή έκανε το 3-1 και μάλλον «καθάρισε» τη νίκη και την πρόκριση για τους Ολλανδούς.

Ο ρυθμός έπεσε στη συνέχεια, εξαιτίας των πολλών αλλαγών και αυτό ευνόησε τη Ζενίτ, με τον Βάιτενς να πιέζεται από τον Κοκόριν στο 81’ και με αυτογκόλ μείωσε σε 3-2. Το ίδιο μοτίβο συνεχίστηκε μέχρι το τέλος και τελικά η Αλκμααρ πήρε τη νίκη και την πρόκριση.

Μακάμπι Τελ Αβίβ-Ντάνταλκ 2-1
Οι Ισραηλινοί μπήκαν «φουριόζοι» και «στρίμωξαν» τους αντιπάλους τους και, ύστερα από σωρεία χαμένων ευκαιριών, στο 20’ ο Ρότζερς ανέτρεψε τον Μπεν Χαϊμ και το πέναλτι εκτέλεσε ο ίδιος ο παθών εύστοχα και έκανε το 1-0. Στο 27’, ήρθε η απάντηση των Ιρλανδών, όταν ο Σιλντ ανάγκασε τον Ντάσα να σημειώσει αυτογκόλ και να ισοφαρίσει για την Ντάνταλκ. Η Μακάμπι ξανάρχισε να χάνει ευκαιρίες και στο 38’ ο Μπεν Χαϊμ έδωσε στον Μίχα και αυτός έκανε το 2-1.

Οι Ισραηλινοί ξεκίνησαν δυνατά και στο δεύτερο ημίχρονο και πίεζαν την εστία των Ιρλανδών, οι οποίοι φάνηκε πως δεν πίστευαν στην «ανατροπή» και τις πιθανότητες πρόκρισης που θα τους έδινε αυτή. Οι Ισραηλινοί δεν κατάφεραν να σκοράρουν και αυτό έδινε την ευκαιρία στους Ιρλανδούς να ελπίζουν, όμως αυτοί δε δημιουργούσαν τις κατάλληλες προϋποθέσεις για να σκοράρουν και το ματς ολοκληρώθηκε με τις δύο ομάδες να αποκλείονται.



Αναλυτικά, τα αποτελέσματα:

Αλκμααρ-Ζενίτ 3-2

Μακάμπι Τελ Αβίβ-Ντάνταλκ 2-1

Βαθμολογία:
Ζενίτ 15
Αλκμααρ 8
Μακάμπι 7
Ντάνταλκ 4


Επιμέλεια: Παναγιώτης Βλαχαδάμης

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x