Stoiximan Super League

Ακόμα δεν έχουν «συνέλθει» με τον Κούτρη

Ο Κούτρης έκανε το απόλυτο παιχνίδι κόντρα στην Μίλαν, σε σημείο που η άμυνα των Ιταλών να μην έχει… συνέλθει ακόμα από την εμφάνισή του. Γράφει ο Χριστόφορος Ευαγγελάτος

Ένα στοιχείο του προχθεσινού άθλου του Ολυμπιακού που δεν πρέπει να περάσει απαρατήρητο αφορά την εμφάνιση που πραγματοποίησε ο Κούτρης. Γιατί ο νεαρός αριστερός μπακ των πειραιωτών και ο Γκιγιέρμε ήταν οι καλύτεροι παίκτες της ομάδας του Πειραιά κόντρα στους ροσονέρι, παίζοντας και οι δύο στα όρια τους.

Του Χριστόφορου Ευαγγελάτου

Οφείλει λοιπόν κάποιος μια ιδιαίτερη αναφορά στον αριστερό μπακ του Ολυμπιακού, ο οποίος κάνει εξαιρετική σεζόν από την στιγμή που βρήκε θέση στο βασικό σχήμα. Όχι ότι δεν πήγαινε καλά και ο Τσιμίκας, καθώς και αυτός είχε βοηθήσει σημαντικά στο πρώτο δίμηνο. Σε ότι αφορά όμως τον Κούτρη πρέπει να αναφερθεί ότι αυτό που έχει καταφέρει δεν είναι εύκολο.

Τέλειωσε την περσινή σεζόν με σοβαρό τραυματισμό στο χέρι. Είδε να χάνει την θέση του από την εντεκάδα, από ένα άλλο νέο παιδί που έχει δυνατότητες. Δεν το έβαλε όμως κάτω και δούλεψε. Είδε ότι ο Μαρτίνς δεν θα τον αδικούσε. Και κατάλαβε πως αυτό που έπρεπε να κάνει ήταν να δείξει στον προπονητή πως αξίζει μια ευκαιρία.

Την ευκαιρία αυτή του την έδωσε ο Μαρτίνς και το «νερό μπήκε στ’ αυλάκι» που λέει και ο λαός. Ο νεαρός αμυντικός είναι από τους καλύτερους και πιο σταθερούς παίκτες της πειραϊκής ομάδας το τελευταίο διάστημα. Και μάλιστα αυτό που πρέπει να σημειωθεί είναι ότι έχει πολύ μεγάλη συμμετοχή στο επιθετικό σκέλος του παιχνιδιού.

Δείτε για παράδειγμα την αναμέτρηση με την Μίλαν και την σέντρα που έκανε ο Κούτρης στην φάση του δεύτερου γκολ του Ολυμπιακού. Η πάσα δεν ήταν τέλεια αλλά ο Κούτρης δεν παράτησε την φάση. Έτρεξε για να προλάβει την μπάλα και τα κατάφερε με υπερπροσπάθεια. Από το τηλεοπτικό ριπλέι μάλιστα μπορεί να δει κάποιος ότι με την φόρα που είχε ο παίκτης του Ολυμπιακού αναγκάστηκε να περάσει πάνω από τις διαφημιστικές πινακίδες.

Αυτές όμως είναι οι φάσεις που πρέπει να «κυνηγήσει» ένας παίκτης. Στις δέκα φορές μπορεί στις εννιά η μπάλα να περάσει άουτ. Υπάρχει όμως και η μια φορά που θα γίνει η σέντρα και η φάση θα συνεχιστεί. Η μπάλα λοιπόν δικαίωσε τον Κούτρη για την επιμονή του και από αυτή την σέντρα οι ερυθρόλευκοι κατάφεραν να πετύχουν το δεύτερο γκολ τους με σκόρερ τον Γκιγιέρμε.

Ο Κούτρης έκανε το απόλυτο παιχνίδι κόντρα στην Μίλαν, σε σημείο που η άμυνα των Ιταλών να μην έχει… συνέλθει ακόμα από την εμφάνιση του νεαρού αμυντικού των πειραιωτών. Και τι δεν έκανε ο Κούτρης κόντρα στους ροσονέρι, ενώ κανείς δεν πρέπει να ξεχνά ότι πολύ καλό παιχνίδι είχε κάνει και στο Μεάτσα.

Από δική του σέντρα άλλωστε είχε σκοράρει στην Ιταλία ο Γκερέρο. Λογικό λοιπόν μετά τις εμφανίσεις του Κούτρη και στα δύο παιχνίδια με την Μίλαν, οι Ιταλοί να ρωτούν συνεχώς για τον αμυντικό του Ολυμπιακού.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x