Αγγλία

Άλαρνταϊς: «Η Αγγλία μπορούσε να κερδίσει το Euro»

Την πρώτη του συνέντευξη Τύπου ως ομοσπονδιακός πλέον προπονητής της Αγγλίας, παραχώρησε ο Σαμ Άλαρνταϊς, μιλώντας τόσο για την αποτυχία της εθνικής ομάδας στο πρόσφατο Euro όσο και για το μέλλον της.

Η πρόσληψη του Σαμ Άλαρνταϊς προκάλεσε ποικίλες εντυπώσεις στο Νησί, ανάμεσα τους και σχόλια απογοήτευσης ή αμφισβήτησης. Ωστόσο, ο «Big Sam» φρόντισε να δώσει εξ΄αρχής στη χθεσινή συνέντευξη Τύπου την ... ανάλογη απάντηση: «Δεν είναι ένα … δισκοπότηρο με δηλητήριο αυτό για μένα. Είναι η δουλεία που ονειρευόμουν. Είμαι εξαιρετικά τυχερός. Ή μήπως αρκετά καλός; Νομίζω θα το κρίνετε κατά τη διάρκεια της διαδρομής μου στον ομοσπονδιακό πάγκο.»

Η πρόσφατη αποτυχία της Αγγλίας στο Euro 2016 δεν γινόταν να μείνει ασχολίαστη από τον νέο της ομοσπονδιακό τεχνικό. Ερωτώμενος για το αν τα «τρία λιοντάρια» θα μπορούσαν να κατακτήσουν το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα φέτος, ο Άλαρνταις σχολίασε: «Ναι, το πιστεύω. Θεωρώ πως υπήρχε αρκετή ποιότητα στην ομάδα. Δυστυχώς όμως δεν επιβεβαιώθηκε αυτό. Το αν θα μπορούσε, το αν είναι κάτι πιθανόν, είναι εκφράσεις που δεν θέλω να χρησιμοποιώ. Πρέπει να κοιτάξουμε την πραγματικότητα και να κάνουμε μια αποτίμηση.»

Ο Άλαρνταις στάθηκε επίσης στο γεγονός πως δεν έχει κερδίσει κάποιον μεγάλο τίτλο ή ότι δεν έχει συμμετάσχει ποτέ στο Τσάμπιονς Λιγκ, αλλά πιστεύει πως θα του είναι πιο εύκολο να δουλέψει με μια καλύτερη φουρνιά παικτών στην Αγγλία. «Έχω προπονήσει μερικούς παίκτες από το κορυφαίο επίπεδο. Έχω βοηθήσει ομάδες να σωθούν και δεν γνώρισα ποτέ τον υποβιβασμό. Είναι αξιόλογα κατορθώματα. Πιστεύω ότι το στυλ παιχνιδιού και τα συστήματα εξαρτούνται από το ποιους παίκτες έχεις στη διάθεση σου και που παίζουν αυτοί. Η τεχνική μου ως προπονητής είναι και θα είναι να δίνω στους παίκτες την ευκαιρία να κερδίζουν και να μάθουν να κερδίζουν παιχνίδια.»


Επιμέλεια: Χρήστος Γραβιάς

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x