Champions League

Αλέγκρι: «Κάναμε λίγα λάθη και είχαμε Μπουφόν»

Στα λίγα λάθη των παικτών του και στις αποκρούσεις του Τζιανλουϊτζι Μπουφόν απέδωσε τη νίκη της Γιουβέντους στο «Λουί» Ντε ο Μάσιμο Αλέγκρι μετά τη λήξη της αναμέτρησης.

Ο τεχνικός της «Γηραιάς Κυρίας» τόνισε πως αξίζουν συγχαρητήρια στους παίκτες του που ανταποκρίθηκαν σε ένα δύσκολο ματς, δικαιολόγησε την απόφασή του να βάλει δεξιά τον Αλβες, θεωρεί πως δυσκολεύτηκαν από τους ποιοτικούς παίκτες των Μονεγάσκων και πως θα μπορούσαν να ήταν καλύτεροι τακτικά και ότι η άνοδος στην απόδοση των Αλβες και Πιάνιτς οφείλεται στο ότι κατάφεραν να προσαρμοστούν.

Αναλυτικά: «Πρέπει να συγχαρούμε την ομάδα, επειδή δεν ήταν καθόλου εύκολο. Η Μονακό έχει μεγάλη τεχνική. Κάναμε πολύ λίγα λάθη και ο Μπουφόν έκανε μία σπουδαία επέμβαση στο 0-0. Μόλις πήραμε προβάδισμα, υπήρχαν ορισμένες επικίνδυνες σέντρες όταν ο Ντάνι Άλβες αργούσε να βγει, μετά ο Αντρέα Μπαρτζάλι, αλλά γενικά θα πρέπει να είμαστε χαρούμενοι. Υπάρχει ακόμα το δεύτερο παιχνίδι και πρόκειται για ακόμα ένα σοβαρό παιχνίδι».

Σε ερώτηση για την προτίμηση του Ντάνι Άλβες σε ρόλο δεξιού χαφ αντί του Χουάν Κουαδράδο, εξήγησε: "Είναι πολύ απλό. Με τον Σάμι Κεντίρα τιμωρημένο και τη Μονακό επικίνδυνη στην κόντρα, χρειαζόμουν έναν παίκτη που θα μπορούσε να κάνει περισσότερο προληπτικό μαρκάρισμα. Χρειαζόμουν, επίσης, κάποιον δυνατό στον αέρα σαν τον Μπαρτζάλι, ο οποίος είχε εξωπραγματική απόδοση, αφού ο Κλάουντιο Μαρκίζιο δεν είναι καλός στις κεφαλιές».

Ο Τζιανλουίτζι Μπουφόν κράτησε ανέπαφη την εστία του για ακόμα ένα 90λεπτο. «Όταν έρχονται τα δύσκολα, γνωρίζουμε ότι μπορούμε να στηριχτούμε στον Τζίτζι. Είναι ο καλύτερος στον κόσμο και, όταν υπάρχει ένα μεγάλο παιχνίδι, είναι πάντοτε έτοιμο».

Σχολιάζοντας το παιχνίδι και τα λάθη των παικτών του, υποστήριξε πως: «Νομίζω ότι κάναμε πολύ καλή αρχή. Μετά, οι ποιοτικοί παίκτες της Μονακό μας προκάλεσαν προβλήματα και τρέχαμε πίσω από τον αντίπαλό μας πολλές φορές, ειδικά ο Μάριο Μάντζουκιτς, ενώ έπρεπε να κρατάμε τις θέσεις μας. Τα πήγαμε καλύτερα στο δεύτερο ημίχρονο, εκτός από όταν ο Ντάνι Άλβες ξέμεινε μπροστά λόγω της επιθυμίας του να πιέσει μπροστά και άφησε μία φάση δύο εναντίον του Μπαρτζάλι».

Θα μπορούσαμε να παίξουμε καλύτερα τεχνικά, αλλά σημειώσαμε ένα τέρμα στην αντεπίθεση, που είναι το ατού της Μονακό. Είναι μία δύσκολη ομάδα να την αντιμετωπίσεις, παίζουν με κάθετες γραμμές και χρειάζεται είτε να πασάρεις μπροστά είτε, εάν δεν το πετύχεις αυτό, να πασάρεις πίσω για να κρατήσεις την κατοχή. Τα παιδιά έχουν κάνει μία εξαιρετική σεζόν. Για να την κάνουμε ακόμα φανταστική, χρειάζεται να ηρεμήσουμε και να είμαστε συγκεντρωμένοι».

Όσο για τη βελτίωση των Ντάνι Άλβες και Μίραλεμ Πιάνιτς, στο δεύτερο μισό της σεζόν, είπε πως: «Δεν υπάρχουνε μυστικά. Ήταν απλά θέμα προσαρμογής. Ο Ντάνι Άλβες είχε κάποιους τραυματισμούς, χρειαζόταν να γνωρίσει τους συμπαίκτες του, το περιβάλλον και τις τακτικές. Οι ασίστ του σήμερα για τα δύο γκολ ήταν εξαιρετικές.

Είμαι πολύ εκνευρισμένος με τον Πιάνιτς, επειδή μπορεί να γίνει ένας από τους τρεις κορυφαίους μέσους του κόσμου, αλλά κάθε φορά που έχει μια πάσα λάθος, συμπεριφέρεται σαν να ήρθε το τέλος του κόσμου. Χρειάζεται να μείνει ψύχραιμος και να χαλαρώσει, επειδή η ικανότητά του έχει παρουσιαστεί μόνο σε ένα μέρος της».

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x