Αγγλία

Αλλάζει προπονητικό κέντρο η Λίβερπουλ

Μετά από 60 περίπου χρόνια στο προπονητικό κέντρο του Melwood, η Λίβερπουλ μετακομίζει προκειμένου να βρίσκεται η πρώτη ομάδα κοντά στις ακαδημίες.

Η επιθυμία του Γιούργκεν Κλοπ να προπονείται η πρώτη ομάδα της Λίβερπουλ στον ίδιο χώρο με τα τμήματα υποδομής του συλλόγου φαίνεται πως γίνεται πραγματικότητα.

Μετά από περίπου έξι δεκαετίες στο Melwood, οι «Reds» θα αλλάξουν προπονητική στέγη,μετακομίζοντας στο Kirkby,όπου βρίσκονται οι ακαδημίες της ομάδας εδώ και δεκαεννέα χρόνια.

Φυσικά για να εξυπηρετηθούν οι νέες ανάγκες, θα υπάρξει ανάπλαση του χώρου, καθώς και επέκταση περίπου δεκατεσσάρων στρεμμάτων, με την προσθήκη των οποίων υπολογίζεται πως το προπονητικό κέντρο θα φτάσει τα εξήντα συνολικά.

inner

Το έργο αυτό θα κοστίσει περίπου 58 εκατ. ευρώ, τα οποία θα καλυφθούν απ’ την επενδυτική εταιρία Fenway Sports Group, στην οποία ανήκει η Λίβερπουλ. Τον αρχιτεκτονικό σχεδιασμό ανέλαβε η Λονδρέζικη εταιρία KSS, η οποία στο παρελθόν έχει δουλέψει σε έργα όπως το Ολυμπιακό Στάδιο του Λονδίνου, το γήπεδο ράγκμπι του Twickenham, το «Stamford Bridge» της Τσέλσι αλλά και το νέο προπονητικό κέντρο της Τότεναμ.

Επιμέλεια: Γιάννης Πολιάς

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x