Champions League

«Αλληλοφαγώθηκαν» σε ματσάρα Χοφενχάιμ-Λιόν και η Σίτι πάτησε κορυφή!

Σε ένα ματς… ροκ με ανατροπή στην ανατροπή και γκολ στο 92’, Χοφενχάιμ και Λιόν ήρθαν ισόπαλες 3-3, με αυτό να… βολεύει τη Μαν. Σίτι, που έκανε… περίπατο (3-0) στη Σαχτάρ και έτσι πάτησε κορυφή.

Γκολ και θέαμα πρόσφεραν Χοφενχάιμ και Λιόν, μένοντας στο 3-3, σε ένα παιχνίδι που η κάθε ομάδα έκανε από μία ανατροπή και τους Γερμανούς να ισοφαρίζουν στο δεύτερο λεπτό των καθυστερήσεων!

Ωστόσο, κερδισμένη από αυτή την ισοπαλία βγήκε η Μάντσεστερ Σίτι, η οποία πέρασε… αέρα (3-0) από την έδρα της Σαχτάρ Ντόνετσκ και έτσι ανέβηκε στην κορυφή του έκτου ομίλου.

Σαχτάρ Ντόνετσκ-Μάντσεστερ Σίτι 0-3

Από νωρίς μπήκε δυνατά η Σίτι, έχοντας τον έλεγχο του ματς. Οι πρωταθλητές Αγγλίας… ξεκλείδωσαν την άμυνα της Σαχτάρ στο 30’, με τον Σίλβα να εκμεταλλεύεται τις κόντρες και να πλασάρει από κοντά. Ίδια ήταν η συνέχεια, με τον Λαπόρτ να διπλασιάζει τα τέρματά τους στο 35’ και το 0-2 να μένει μέχρι το τέλος του πρώτου ημιχρόνου.

Το… βιολί της συνέχισε η ομάδα του Γκουαρδιόλα και στο δεύτερο μέρος, με τον Μπερνάντο Σίλβα διευρύνει κι άλλο το προβάδισμά της στο 71’, αφού οι Ουκρανοί έδειχναν ανήμποροι να αντιδράσουν. Μέχρι τη λήξη δεν άλλαξε κάτι και έτσι η Σίτι πήρε τη νίκη με το τελικό 3-0.



Χοφενχάιμ-Λιόν 3-3

Με εκατέρωθεν καλές ευκαιρίες ξεκίνησε η αναμέτρηση. Ωστόσο, εκείνη που… γέλασε πρώτη ήταν η Λιόν, καθώς ο Τραορέ εκμεταλλεύτηκε το σοβαρό λάθος στην άμυνα της Χοφενχάιμ, ανοίγοντας το σκορ στο 27’. Από ‘κει και πέρα, όμως, οι Γερμανοί είχαν τον έλεγχο, με τον Κράμαριτς να φέρνει το ματς στα ίσα στο 33’ και τις δύο ομάδες να πηγαίνουν στα αποδυτήρια με το 1-1.

Οι γηπεδούχοι μπήκαν ακόμη πιο δυνατά στο δεύτερο μέρος, με τον Κροάτη επιθετικό να τους δίνει το προβάδισμα μόλις στο 47’. Παρ’ όλα αυτά, οι «λιονέ» δεν πτοήθηκαν, με τον Εντομπελέ να ισοφαρίζει στο 59’ με σουτ δυνατό σουτ από πλάγια θέση και τον Μπάουμαν να φέρει ευθύνη, καθώς είχε κακή αντίδραση. Η Χοφενχάιμ προσπάθησε να αντιδράσει, αλλά ο Ντεπάι της έκοψε τα… φτερά, αφού στο 67’ έβαλε ξανά μπροστά τους φιλοξενούμενους! Από εκείνο το σημείο και έπειτα, οι Γάλλοι έπαιζαν με τον χρόνο, με τους γηπεδούχους να πιέζουν πολύ και να… λυτρώνονται στο δεύτερο λεπτό των καθυστερήσεων με τον Ζοέλιντον για το τελικό 3-3, αλλά πολύ οριακή φάση.



Τα αποτελέσματα του έκτου ομίλου:
Σαχτάρ Ντόνετσκ-Μάντσεστερ Σίτι 0-3
(30’ Σίλβα, 35’ Λαπόρτ, 71’ Μπερνάντο Σίλβα)

Χοφενχάιμ-Λιόν 3-3
(33’, 47’ Κράμαριτς, 90+2’ Ζοέλιντον-27’ Τραορέ, 59’ Εντομπελέ, 67’ Ντεπάι)

Η βαθμολογία
Μάντσεστερ Σίτι 6 (5-3)
Λιόν 5 (7-6)
Σαχτάρ Ντόνετσκ 2 (4-7)
Χοφενχάιμ 2 (6-7)

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x