Αγγλία

Άλλοι τρόπαιο και άλλοι στο... κυνήγι

Όλη η λάμψη στο «Γουέμπλεϊ», το τρόπαιο του Λιγκ Καπ να περιμένει στα 107 σκαλιά μέχρι την ειδικά διαμορφωμένη εξέδρα και λίγη ώρα νωρίτερα, ένα ματς πεντάδας στο «Γουάιτ Χαρτ Λέιν».

Η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ κοντράρεται με τη Σαουθάμπτον (18:30) για τον πρώτο – επίσημο – τίτλο της σεζόν στην Αγγλία. Και λέμε πρώτο επίσημο, γιατί έχει μεσολαβήσει φυσικά το Community Shield, το οποίο ήθελε και το πήρε ο Ζλάταν Ιμπραΐμοβιτς.

Ο Ζοσέ Μουρίνιο, που είναι εξπέρ στους τελικούς, αφού με το... ξεκίνημα της θητείας του, το καλοκαίρι, πήρε το πρώτο, άτυπο τρόπαιο, θέλει να κάνει το σερί, απέναντι σε μια ομάδα που για πρώτη φορά από το 2010 θα πατήσει το χορτάρι του «Γουέμπλεϊ».

Πάντως, στη μεγτα

Τελευταία φορά που η Σαουθάμπτον έφτασε στην τελευταία ημέρα της συγκεκριμένης διοργάνωσης ήταν το μακρινό 1979 (απέναντι στη Νότιγχαμ Φόρεστ) και σήμερα, έχει την ευκαιρία να γράψει ιστορία, την οποία έχει ξεκινήσει από τον τρόπο με τον οποίο απέκλεισε Άρσεναλ και Λίβερπουλ στη διαδρομή της μέχρι το παιχνίδι που διεξάγεται στο «στολίδι» του Λονδίνου.

Μάλιστα, όταν οι δύο φετινοί φιναλίστ βρέθηκαν ξανά αντιμέτωποι σε τελικό, ήταν το 1976 για το Κύπελλο Αγγλίας κι εκεί νικήτρια ήταν η Σαουθάμπτον!

Με Κάσερες οι «άγιοι», με Ρούνεϊ αλλά και με Μάτα παρά το ταξίδι – αστραπή στην πατρίδα του για την κηδεία του παππού του, οι «κόκκινοι διάβολοι».

Λίγες ώρες νωρίτερα (15:30), κάνει σέντρα το μοναδικό παιχνίδι της ημέρας για την 26η αγωνιστική της Πρέμιερ Λιγκ, όπου η Τότεναμ κοντράρεται με τη Στόουκ στο «Γουάιτ Χαρτ Λέιν».

Άσχημες μέρες για τα «σπιρούνια» καθώς προέρχονται από τον οδυνηρό αποκλεισμό στους «32» του Γιουρόπα Λιγκ από τη Γάνδη και είχαν ηττηθεί (2-0) από τη Λίβερπουλ στο τελευταίο ματς πρωταθλήματος πριν από δύο εβδομάδες.

Στο -13 από το ρετιρέ αλλά και μόλις στο +2 από την 6η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ βρίσκεται η ομάδα του Μαουρίσιο Ποκετίνο, που υποδέχεται τους «πότερς» της μόλις μιας ήττας στα τελευταία έξι ματς στην Πρέμιερ Λιγκ (τρεις νίκες, δύο ισοπαλίες)!

Παραμένουν εκτός για τους γηπεδούχους οι τραυματίες Ρόους και Λαμέλα, πιθανό να επιστρέψει για τη Στόουκ ο Σακίρ έπειτα από απουσία τριών εβδομάδων, διεκδικεί φανέλα βασικού ο Μπεραΐνο.

Πηγή: england365.gr

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x