Stoiximan Super League

Αλύγιστος ο Παναθηναϊκός!

Παρά τις βαρβάτες απουσίες, ο Παναθηναϊκός ήταν ομάδα με όλα τα γράμματα κεφαλαία. Με πέναλτι του Λέτο οι πράσινοι νίκησαν 1-0 την ΑΕΚ, που σε ένα ακόμη ματς-τελικός δεν… εμφανίστηκε στο γήπεδο.

Μπορεί να ήταν εκτός μάχης οι πιο ποιοτικοί του παίκτες (Μπεργκ, Εμποκού, Βιγιαφάνες, Κουλιμπαλί), όμως ο Παναθηναϊκός έμεινε όρθιος! Οι πράσινοι ήταν ομάδα με τα όλα της στο ματς απέναντι στην ΑΕΚ στην Λεωφόρο και χάρη σε πέναλτι του Λέτο έφτασαν στη νίκη με σκορ 1-0.

Η βαθμολογία των πλέι οφ
ΠΑΟΚ 8 (2-1)*
ΑΕΚ 6 (2-2)
Παναθηναϊκός 5 (2-2)*
Πανιώνιος 4 (2-3)
Παναθηναϊκός 2 (1-2)*
*εκκρεμεί η απόφαση για το μεταξύ τους παιχνίδι στη Λεωφόρο που διακόπηκε

Μέτριο το πρώτο ημίχρονο στη Λεωφόρο, παρότι οι δύο ομάδες είχαν διάθεση να ψάξουν το γκολ. Με εξαίρεση τις δύο τεράστιες ευκαιρίες του 30ου λεπτού, όπου ο Μολέδο σημάδεψε το δοκάρι και στη συνέχεια ο Λάζαρος έχασε τετ-α-τετ, το ματς δεν είχε ιδιαίτερες φάσεις και μπήκαν χωρίς σκορ στα αποδυτήρια.

Η εικόνα του παιχνιδιού στο δεύτερο ημίχρονο μπορεί να μην άλλαξε σε μεγάλο βαθμό, όμως οι παίκτες του Μαρίνου Ουζουνίδη πέτυχαν τον στόχο τους. Ο Λέτο σημάδεψε σωστά από την άσπρη βούλα στο 62’, ύστερα από χέρι του Γκάλο, έβαλε μπροστά τους πράσινους οι οποίοι διατήρησαν το προβάδισμα και τη νίκη εύκολα και σχεδόν χωρίς να απειληθούν καθόλου από τους κιτρινόμαυρους.

Αποβλήθηκε στα τελευταία δευτερόλεπτα ο Βράνιες, επιδιώκοντας να δεχτεί δεύτερη κίτρινη προκειμένου να χάσει μόνο το επόμενο ματς με τον ΠΑΟΚ και όχι δύο λόγω συμπλήρωσης καρτών.


Το ματς:



Σχετικά μέτριο ήταν το ξεκίνημα και των δύο ομάδων στο παιχνίδι. Η ΑΕΚ με… συνταγή Τούμπας, μπήκε δυνατά, πρέσαρε πολύ ψηλά, όμως ο Παναθηναϊκός δεν αιφνιδιάστηκε και δεν έδωσε δικαιώματα. Οι πράσινοι επιχείρησαν από την μεριά τους με βαθιές μπαλιές να μεταφέρουν την μπάλα στην περιοχή του Ανέστη. Τελικά καμία ομάδα δεν μπόρεσε να γίνει απειλητική και το πρώτο 20λεπτο πέρασε χωρίς ιδιαίτερες φάσεις.

inner

Τα λεπτά στη Λεωφόρο κυλούσαν με το ματς να μην έχει ιδιαίτερο ρυθμό. Ξαφνικά, ήρθαν οι πρώτες καθαρές ευκαιρίες στην αναμέτρηση και μάλιστα στο ίδιο λεπτό (30’). Ο Μολέδο σημάδεψε το δοκάρι του Ανέστη με κεφαλιά έπειτα από κόρνερ και στη συνέχεια ο Λάζαρος βγήκε στην αντεπίθεση αλλά δεν μπόρεσε να νικήσει τον Βλαχοδήμο στο τετ-α-τετ. Μέχρι το φινάλε του ημιχρόνου η εικόνα δεν άλλαξε και οι δύο ομάδες μπήκαν στα αποδυτήρια κολλημένες στο 0-0.

Δεν άλλαξαν πολλά πράγματα στην εικόνα του ματς στο δεύτερο 45λεπτο. Ο Παναθηναϊκός έβρισκε περισσότερους χώρους στην κόντρα, όμως δεν μπορούσε να ενοχλήσει τον Ανέστη, ενώ η ΑΕΚ είχε σοβαρό πρόβλημα στην ανάπτυξη και δεν απειλούσε τον Βλαχοδήμο. Τελικά, ένα λάθος του Γκάλο (έκανε χέρι στην περιοχή), έβαλε τους πράσινους μπροστά στο σκορ, αφού ο Λέτο νίκησε τον αντίπαλο γκολκίπερ από την άσπρη βούλα στο 62ο λεπτό.

inner

Η Ένωση μετά το γκολ που δέχτηκε δεν μπόρεσε να βγάλει σφυγμό. Παρά τις βαρβάτες απουσίες, η ομάδα του Ουζουνίδη ήταν συγκεντρωμένη από το πρώτο μέχρι το τελευταίο λεπτό και παρότι στο φινάλε κλήθηκε να αντιμετωπίσει και την κούραση ήταν άψογη τακτικά και διατήρησε τη νίκη μέχρι το τελευταίο σφύριγμα του Ζαχαριάδη.

Οι συνθέσεις:


Παναθηναϊκός (Μαρίνος Ουζουνίδης): Βλαχοδήμος, Κουτρουμπής, Μολέδο, Μαρινάκης, Χουλτ, Κουρμπέλης, Ζέκα, Λουντ (79’ Ρέις), Χατζηγιοβάνης, Κλωναρίδης (65’ Βλαχοδήμος), Λέτο (70’ Μολίνς)

Στον πάγκο: Στιλ, Ευαγγέλου, Πίσπας, Μέστο

ΑΕΚ (Μανόλο Χιμένεθ): Ανέστης, Βράνιες, Τσιγκρίνσκι, Γκάλο, Ντίντακ, Αϊντάρεβιτς (64’ Αλμέιδα), Γιόχανσον, Γαλανόπουλος (75’ Μπακασέτας), Μάνταλος, Χριστοδουλόπουλος (71’ Πατίτο), Αραούχο

Στον πάγκο: Βούρας, Κολοβέτσιος, Μπακάκης, Πέκχαρτ

Διαιτητής: Πραξιτέλης Ζαχαριάδης
Βοηθοί: Λάζαρος Δημητριάδης (Α’) / Κούλα Χασάν (Β΄)

Γήπεδο: Λεωφόρος

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x