Stoiximan Super League

Αμανατίδης: «Να αρχίσουμε με νίκη από την Κυριακή»

Νίκη απέναντι στον Ατρόμητο είναι ο στόχος που έθεσε ο Γιάννης Αμανατίδης, μιλώντας στη συνέντευξη Τύπου για τον αγώνα.

Έχει αναλάβει την τεχνική ηγεσία του Ηρακλή. Ο Γιάννης Αμανατίδης σήμερα παραχώρησε την πρώτη του συνέντευξη Τύπου ως προπονητής του «Γηραιού» επισημαίνοντας ότι στόχος του είναι να ξεκινήσει καλά η θητεία του στην ομάδα, με μια νίκη απέναντι στον Ατρόμητο.

Ακολουθούν οι δηλώσεις του Γιάννη Αμανατίδη:

-Για την ανάληψη της τεχνικής ηγεσίας του Ηρακλή:

«Σέβομαι τους πάντες και το ίδιο περιμένω και από τη δική σας πλευρά. Αφήνουμε τα προβλήματα στην άκρη. Εχω πρόβλημα όταν διαβάζω που δεν διαβάζω συχνά πράγματα που δεν αληθεύουν που δεν τα έχουμε πει εμείς συγκεκριμένα. Διάβασα πως γράφτηκε πως έβαλα πρόστιμο στους ποδοσφαιριστές για το γκολ που δέχτηκα στην Τούμπα. Είναι ανοησίες. Δεν είναι αλήθεια. Με πειράζει ακόμα πως ακούγεται ότι εμένα με έφερε στον Ηρακλή ο κ. Καγιούλης. Οποιος το είπε ας έρθει να με βρει να μου το πει. Εμένα με έφεραν στην Κ20 ο Νίκος Παπαδόπουλος και ο Σάββας Κωφίδης. Με επέλεξε ο Παπαδόπουλος στη σχολή προπονητών στη Ρόδο και μου έκανε πρόταση ο Κωφίδης. Δέχομαι κριτική, αλλά για το αγωνιστικό. Όχι προσωπική, με λέξεις που δεν έχουν χώρο σε ένα αθλητικό τμήμα».

-Για την προσπάθεια που αναλαμβάνει.

«Ελπίζω να έχουμε μία καλή πορεία και να ξεκινήσουμε με νίκη από την Κυριακή για να σηκώσουμε κεφάλι. Ξέρουμε πόσο σημαντικό είναι το παιχνίδι της Κυριακής. Δεν συμφωνώ ότι είναι κομβικό, είμαστε στην 6η αγωνιστική. Αν νομίζει κάποιος πως εμείς θα συγκριθούμε με τον Ολυμπιακό, την ΑΕΚ, τον ΠΑΟΚ είναι γελασμένος. Ας το ξεχάσουμε αυτό. Όμως τους αντίπαλους που μπορούμε να κοιτάξουμε στα ίσια, πρέπει να τους κερδίσουμε, εκεί δεν χωρούν δικαιολογίες. Θέλουμε το καλό του Ηρακλή, θέλουμε τους τρεις βαθμούς, όμως δεν ισχύει πως μετά από αυτό το παιχνίδι τελειώνει το πρωτάθλημα. Το πρωτάθλημα είναι μαραθώνιος. Ο στόχος μας είναι ένας. Να παραμείνουμε στην κατηγορία. Δε πιστεύω κάποιος άλλος να σκέφτεται κάτι διαφορετικό. Αγχος σίγουρα υπάρχει. Θα πρέπει να υπάρχει όμως μέχρι να ξεκινήσει ο αγώνας. Εμείς δε θα παρουσιάσουμε μία διαφορετική ομάδα. Δε γίνεται και δεν είναι καλό. Η ομάδα θα έχει ίδιο πρόσωπο, όμως θα βάλω τις δικές μου πινελιές για να εκμεταλλευτούμε τα δυνατά μας σημεία».

-Για το αν νιώθει πίεση:

«Καθόλου. Δεν νιώθω πίεση. Εγώ ήμουν προπονητής της Κ20 και είμαι εδώ να βοηθήσω τον Ηρακλή. Το πόσο καλά θα τα καταφέρω θα το δείξει η πορεία. Θέλουμε τον χρόνο μας».

-Για το αν τον αγχώνει το γεγονός πως η ΠΑΕ ανακοίνωσε ότι θα είναι υπηρεσιακός τεχνικός:

«Δε με νοιάζει ο χρόνος. Εγώ κοιτάω την Κυριακή, δεν με ενδιαφέρει η Δευτέρα, ούτε το πόσο χρόνο θα έχω. Είμαστε εδώ για το καλό της ομάδας. Θέλουμε τους τρεις βαθμούς και τίποτα άλλο. Εγώ θέλω το καλύτερο είτε ως υπηρεσιακός προπονητής είτε όχι. Αν μείνω εγώ θα το αποφασίσει η διοίκηση».

-Για τον Θωμά Στράτο και αν υπήρχε προεργασία για την επιλογή του:

«Εγώ έμαθα πως αναλαμβάνω την Δευτέρα. Έμαθα πως το τεχνικό τιμ του κ. Παπαδόπουλου θα αποχωρήσει. Είχα το νου μου στον Θωμά (σ.σ. Στράτο) του μίλησα και ήρθε να με βοηθήσει. Ηταν ο πρώτος άνθρωπος που είχα στο μυαλό μου όταν ανέλαβα».

Για το αν τον τρομάζει η έλλειψη προπονητικής εμπειρίας:

«Όχι. Δε με αγχώνει τίποτα. Δεν έχω όντως εμπειρία, γι’ αυτό και έχω τον Θωμά Στράτο που έχει περισσότερη εμπειρία. Δεν έχω άγχος».

Για το πώς θα αντιμετωπίσει την κόντρα μεταξύ διοίκησης και κόσμου:

«Είναι ένα θέμα που όντως υπάρχει. Δεν ευθύνομαι εγώ γι’ αυτό. Αλλά δεν ευθύνονται και τα άτομα που είναι τώρα στην ομάδα. Εννοώ τους κ. κ. Καγιούλη και τον Ζαχαρία. Αν δεν υπήρχαν αυτοί δεν θα πληρώνονταν οι παίκτες, ούτε θα πηγαίναμε στις εγκαταστάσεις του Λόλα. Εχουμε ανθρώπους που δίνουν τον καλύτερό τους εαυτό και λεφτά από την τσέπη τους. Αυτοί οι άνθρωποι είναι η αιτία που υπάρχει ο Ηρακλής. Λόγω αυτών έχει η ομάδα ενημερότητες, παίκτες. Εχουμε προβλήματα το ξέρουμε, αλλά… Σε ό,τι αφορά την ένταση εγώ δεν έχω καταλάβει με ποιον τα έβαλε ο κόσμος. Η ομάδα ψάχνει επενδυτή, βρέθηκε; Εγώ βλέπω έναν άνθρωπο που βάζει λεφτά για να υπάρχει ο Ηρακλής…».

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x