Stoiximan Super League

Άμεση προτεραιότητα του ΠΑΟΚ ο Λημνιός

Το ενδιαφέρον του ΠΑΟΚ για τον Δημήτρη Λημνιό και τον Αλέξανδρο Κατράνη από τον Ατρόμητο είχε γνωστοποιηθεί από την αρχή της σεζόν, αλλά πλέον ο «Δικέφαλος» μπαίνει γερά στο κόλπο.

Πρόκειται αναμφίβολα για ένα από τα κορυφαία ταλέντα -αν όχι το κορυφαίο στην Ελλάδα- στην ηλικία των 18 ετών και αυτό το αναγνωρίζουν οι περισσότερες ομάδες της Super League.

Ο λόγος για τον Δημήτρη Λημνιό που έχει αγωνιστεί με όλα τα κλιμάκια των Εθνικών ομάδων και από φέτος είναι βασικότατο μέλος της ενδεκάδας του Ατρόμητου, είτε οι Περιστεριώτες είχαν προπονητή τον Γιώργο Κορακάκη είτε τον Ρικάρντο Σα Πίντο.

Για τον παίκτη έχουν εκφράσει το ενδιαφέρον τους Ολυμπιακός, ΑΕΚ και ΠΑΟΚ, αλλά τις τελευταίες ώρες οι Θεσσαλονικείς φαίνεται να μπαίνουν πάρα πολύ δυνατά για να κάνουν δικό τους τον παίκτη. Ιθύνοντες τον ΠΑΟΚ έχουν εκφραστεί με άκρως κολακευτικά σχόλια για την αξία του 18χρονου παίκτη, από ένα φιλικό που είχε διεξαχθεί μεταξύ των δύο το καλοκαίρι, αφού ούτως ή άλλως δεν τους ήταν άγνωστος, διότι ο Λημνιός είχε εντυπωσιάσει τους πάντες και στα τμήματα των υποδομών, ξεχωρίζοντας από μακριά.

Στην κρούση του ΠΑΟΚ προς τον Ατρόμητο, πρέπει να σημειωθεί και μια πολύ σημαντική παράμετρος. Αυτή είναι η άριστη σχέση των δύο διοικήσεων, με τον Ατρόμητο να έχει εξυπηρετήσει πολλές φορές τον «Δικέφαλο» όποτε εκείνος έχει χρειαστεί να διαμείνει για μέρες στην Αθήνα λόγω αγωνιστικών υποχρεώσεων, παραχωρώντας για προπονήσεις το προπονητικό κέντρο στο Μαζαράκη.

Βέβαια, όλα αυτά πάνε... περίπατο, όταν μπαίνει στη μέση το οικονομικό. Οι Περιστεριώτες ναι μεν τείνουν να γίνουν ένα από τα πιο συνεπή... selling club στην Ελλάδα, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι έχουν οποιαδήποτε διάθεση ξεπουλήματος, κάτι που αποδείχθηκε και στην περίπτωση του Κιβρακίδη με τον Παναθηναϊκό.

Η διοίκηση των «κυανολεύκων» έχει μεταφέρει τις απαιτήσεις της προς τον ΠΑΟΚ, οι οποίες προσεγγίζουν επταψήφιο νούμερο, ενώ αυτό που θεωρείται δεδομένο είναι ότι θα πέσει στο τραπέζι και ποσοστό μεταπώλησης. Ο λόγος για μια τέτοια απαίτηση είναι η βεβαιότητα στον Ατρόμητο ότι ο παίκτης δεν θα κάτσει για πολλά χρόνια ακόμα στην Ελλάδα. Σημειώνεται, ότι ακόμα ο ΠΑΟΚ δεν έχει καταθέσει επίσημα την προσφορά του.

Σε κάθε περίπτωση, το ενδιαφέρον του για τον Δημήτρη Λημνιό αυτή τη στιγμή δείχνει πολύ ζεστό και σίγουρα πιο θερμό από αυτό για τον Αλέξανδρο Κατράνη. Για την ακρίβεια, ο «Δικέφαλος» θέλει πρώτα να καπαρώσει τον Λημνιό και στη συνέχεια θα κάνει και την κίνησή του για τον νεαρό αριστερό μπακ, εξέλιξη που θεωρείται δεδομένη.

Ανάλογα ξεκάθαρα είναι τα πράγματα και σε αυτό το... μέτωπο. Η Σαμπντόρια τον Ιανουάριο είχε καταθέσει πρόταση 600.000 ευρώ για τον παίκτη, με την απάντηση του Ατρόμητου να είναι αρνητική και έτσι οι Περιστεριώτες έστειλαν το δικό τους μήνυμα ότι δεν πρόκειται να δεχθούν τίποτα λιγότερο από αυτό το ποσό, με το ποσοστό μεταπώλησης να θεωρείται δεδομένο και για την περίπτωση του έτερου Βολιώτη άσου.

Να θυμίσουμε ότι ο ΠΑΟΚ είχε ενδιαφερθεί το περασμένο καλοκαίρι και για τον Βασίλη Μπάρκα (πρώτη ομάδα που είχε καταθέσει πρόταση), αλλά ο Ατρόμητος συμφώνησε με την ΑΕΚ.

Παύλος Κουστέρης

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x