Champions League

Αμπουμπακάρ λένε και… κλαίνε!

Είχε την ευκαιρία να γράψει ιστορία μα το φινάλε βρήκε τους παίκτες της να κλαίνε! Η Μπεσίκτας… ξέρανε τη Νάπολι (2-3) με τον Αμπουμπακάρ να κάνει όργια και να βάζει τους Τούρκους σε τροχιά πρόκρισης.

Ήθελε να κάνει τους οπαδούς της να… ξεχάσουν τον Μαραντόνα. Ωστόσο, ο Αμπουμπακάρ είχε άλλη άποψη! Ο επιθετικός της Μπεσίκτας έκανε… όργια μέσα στο «Σαν Πάολο» επί της Νάπολι (2-3) και δεν της επέτρεψε να κάνει το 3/3 και να γράψει ιστορία, με το τελευταίο σφύριγμα του διαιτητή να βρίσκει τους παίκτες του Μαουρίτσιο Σάρι να μην μπορούν να συγκρατήσουν τα δάκρυά τους για την αποτυχία τους! Τραγική διαιτησία, μέτρησαν κακώς δύο τέρματα (από ένα για κάθε ομάδα).

H Nάπολι μπήκε δυνατά στο ματς και είχε στα πρώτα λεπτά δύο πολύ καλές στιγμές. Μόλις στο 6’ ο Μέρτενς έκανε το σουτ αλλά ο Φάμπρι έδιωξε τη μπάλα και δύο λεπτά μετά ο Γκουλάμ εκτέλεσε το φάουλ λίγο έξω από την περιοχή αλλά βρήκε στο τείχος και πέρασε ελάχιστα πάνω από το οριζόντιο δοκάρι. Οι γηπεδούχοι είχαν τον έλεγχο του ματς αλλά οι φιλοξενούμενοι… πάγωσαν το «Σαν Πάολο». Κόντρα στη ροή του ματς, λοιπόν, ο Κουαρέσμα γύρισε τη μπάλα στο ύψος του δευτέρου δοκαριού και ο Αντριάνο δεν δυσκολεύτηκε να ανοίξει το σκορ στο 12’.

Το γκολ αυτό πείσμωσε τους παρτενοπέι που πίεζαν για την ισοφάριση και έφτασαν σε αυτή στο 30ο λεπτό. Ο Καγιεχόν έκοψε πολύ ωραία τη μπάλα και ο Μέρτενς εξ’ επαφής ισοφάρισε σε 1-1, φέρνοντας το ματς στα ίσια! Οι Ιταλοί, όμως, φαίνεται πως δεν έμαθαν και την… έπαθαν, ξανά! Οκτώ λεπτά μετά την ισοφάριση του σκορ, η Μπεσίκτας πήρε και πάλι κεφάλι στο σκορ. Ο Ζορζίνιο έκανε τραγικό γύρισμα, βγάζοντας τον Αμπουμπακάρ τετ-α-τετ και αυτός με πλασέ νίκησε τον Ρέινα, ο οποίος έκανε κακό υπολογισμό!

Το σκορ (1-2) δεν άφηνε πολλά περιθώρια στην Νάπολι, η οποία βγήκε στο δεύτερο μέρος με σαφή σκοπό να πιέσει για να φτάσει στην ισοφάριση! Έφτασε δε μια ανάσα από το 2-2 στο 49’ όταν ο Μέρτενς κέρδισε το πέναλτι αλλά ο Ινσίνιε που ανέλαβε την εκτέλεση, νικήθηκε από τον πορτιέρε της Μπεσίκτας! Δεν το έβαλαν κάτω, πάντως, οι γηπεδούχοι και χάρη στον ρέφερι Καράσεφ κατάφεραν να σκοράρουν. Έδωσε νέο πέναλτι, σε ανατροπή του Ινσίνιε από τον Ερκίν, κάτι όμως που δεν υπήρξε σε καμία περίπτωση! Ο Γκαμπιαντίνι ανέλαβε την εκτέλεση και έκανε το 2-2 στο 69’. Οι Τούρκοι και ο… Κασάεφ, όμως, δεν είχαν πει την τελευταία τους λέξη. Ο Αμπουμπακάρ έπειτα από εκτέλεση φάουλ του Κουαρέσμα νίκησε τον Ρέινα, ενώ ήταν σε εμφανή θέση οφσάιντ και χάρισε το τρίποντο στην ομάδα του, η οποία βάζει πλέον υποψηφιότητα όχι μόνο για την πρόκριση αλλά και την πρωτιά!



Τα αποτελέσματα της 3ης αγωνιστικής
Νάπολι-Μπεσίκτας 2-3
(30’ Μέρτενς, 69’ Γκαμπιαντίνι πέν / 12’ Αντριάνο, 38’, 86’ Αμπουμπακάρ)

Ντιναμό Κιέβου-Μπενφίκα 0-2
(9’ σάλβιο πέν., 55’ Τσέρβι)

Η βαθμολογία του 2ου ομίλου
1. Νάπολι 6 (8-6)
2. Μπεσίκτας 5 (5-4)
3. Μπενφίκα 4 (5-5)
4. Ντιναμό Κιέβου 1 (2-5)

Το πρόγραμμα της 4ης αγωνιστικής
Τρίτη 1/11

Μπεσίκτας-Νάπολι (21:45)
Μπενφίκα-Ντιναμό Κιέβου (21:45)

Γιώργος Τσανάκας

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x