Stoiximan Super League

Αν ήταν έτσι σε κάθε ματς...

Ο Χριστόφορος Ευαγγελάτος σχολιάζει τα όσα ειπώθηκαν για την απόδοση συγκεκριμένων παικτών του Ολυμπιακού στο ντέρμπι με την ΑΕΚ.

Όταν μια ομάδα καταφέρνει να πάρει μια νίκη σ' ένα ντέρμπι και μάλιστα με το εντυπωσιακό 3-0 (το σκορ θα μπορούσε να είναι και μεγαλύτερο) είναι λογικό η “κουβέντα” να πηγαίνει στους σκόρερ ή στους μεσοεπιθετικούς. Λογικά λοιπόν έγινε μεγάλος ντόρος για το νέο γκολ που πέτυχε ο Ιντέγε αλλά κυρίως για τη συνύπαρξη των Φορτούνη – Μάρτινς στην εντεκάδα του Ολυμπιακού.

Του Χριστόφορου Ευαγγελάτου


Το συγκεκριμένο “δίδυμο” έκανε άνω – κάτω την αμυντική λειτουργία της “Ένωσης” αλλά θα πρέπει να σταθεί κάποιος και σ' ένα άλλο “ερυθρόλευκο δίδυμο” που τα πήγε περίφημα στην αναμέτρηση με τους “κιτρινόμαυρους”. Ο λόγος για τους δύο στόπερ του Ολυμπιακού (Μποτία και Ντα Κόστα) που είχαν εξαιρετική παρουσία στο ντέρμπι της περασμένης Κυριακής. Ο Ντα Κόστα σε όλο το ματς και ο Μποτία στο πρώτο ημίχρονο που αγωνίστηκε. Δικαιολογημένα οι δυο τους έχουν ακούσει τα...μύρια όσα από την εξέδρα. Έχουν υποπέσει σε τόσο σημαντικά λάθη που ακόμα και ο πιο ήρεμος φίλος του Ολυμπιακού μπορεί να “βγει απ' τα ρούχα του”.

Αναρωτιέται εύκολα κάποιος πόσο διαφορετικά θα ήταν τα πράγματα, αν ο Ισπανός με τον Μαροκινό είχαν σε όλα τα ματς των πειραιωτών, τον ίδιο βαθμό συγκέντρωσης. Γιατί πολλά από τα λάθη τους είναι θέμα έλλειψης συγκέντρωσης ή εκνευρισμού. Τι μπορεί να πει κανείς άραγε για την εικόνα του Ντα Κόστα στη Λάρισα (για...λύπηση) και για την εμφάνιση του απέναντι στην ΑΕΚ που ήταν εντυπωσιακή; Πως να εξηγηθεί η χαώδης διαφορά; Ο ίδιος ο Ντα Κόστα τόνισε μετά το ματς με την “Ένωση” πως προσπαθεί πάντα να δίνει το 100% για την ομάδα του. Ουδείς όμως “κατηγόρησε” τον διεθνή στόπερ για αδιαφορία. Για επιπολαιότητα κι έλλειψη “καθαρού” μυαλού ναι. Αυτή είναι όμως μια παράμετρος που πρώτα απ' όλα θα πρέπει ν΄ απασχολήσει τον Ντα Κόστα αλλά και τον Μποτία κι εν συνεχεία τους άλλους. Μια καλή “δόση” αυτοκριτικής από τους δύο στόπερ του Ολυμπιακού θα ήταν ότι καλύτερο και θα βελτίωνε σε μεγάλο βαθμό την αγωνιστική εικόνα των δύο παικτών.

Ήταν ξεκάθαρο στο ντέρμπι με την ΑΕΚ πως οι δύο κεντρικοί αμυντικοί των “ερυθρόλευκων” ήταν συγκεντρωμένοι στο ματς και αυτό τους έδωσε τη δυνατότητα να βγουν πρώτοι στις φάσεις και παράλληλα ν' αποφύγουν τα εύκολα λάθη. Αν ο Ντα Κόστα και ο Μποτία ήταν έτσι σε κάθε ματς του Ολυμπιακού, ο Πάουλο Μπέντο θα είναι ν' αντιμετωπίσει πολύ λιγότερα προβλήματα και φυσικά δε θα είχε δοκιμάσει πέντε διαφορετικά σχήματα στο κέντρο άμυνας των “ερυθρόλευκων”. Από τη στιγμή όμως που Μποτία και Ντα Κόστα δεν έχουν σταθερότητα στην απόδοση τους, ο Πορτογάλος είναι αναγκασμένος να “πειραματίζεται”.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x