Stoiximan Super League

Αναφορά της Ιντερπόλ σε «εγκληματική οργάνωση» και Μαρινάκη

Στην υπόθεση της «εγκληματικής οργάνωσης» στο ελληνικό ποδόσφαιρο, με προσωπικές αναφορές εκτός των άλλων και στον Βαγγέλη Μαρινάκη αναφέρεται η Ιντερπόλ στην εβδομαδιαία ανασκόπηση Τύπου.

Αναφορά στις έρευνες που διεξάγονται στην Ελλάδα για την υπόθεση της «εγκληματικής οργάνωσης» στο ποδόσφαιρο έκανε για μια ακόμη φορά η Ιντερπόλ.

Στην εβδομαδιαία ανασκόπηση Τύπου (που αφορά το διάστημα 13-19 Ιουλίου) φιλοξενείται άρθρο της αγγλικής «Telegraph», όπου επιχειρείται μια καταγραφή των δεδομένων, με προσωπικές αναφορές, ανάμεσα σε άλλους, και στον Βαγγέλη Μαρινάκη.

inner

Αναλυτικά το άρθρο του δημοσιογράφου Ben Rumsby αναφέρει για το θέμα

«Κατηγορούνται δεκάδες από τις σημαντικότερες θεσμικά προσωπικότητες του ποδοσφαίρου στο πλαίσιο αυτού που, αν αποδειχθεί, θα είναι το σοβαρότερο έγκλημα στημένων αγώνων που έχει διαπραχθεί. Ανάμεσά τους ο πρώην πρόεδρος της ΕΠΟ, Γιώργος Σαρρής και ο ιδιοκτήτης του Ολυμπιακού, Βαγγέλης Μαρινάκης.

Πέρα απ’ την κατηγορία της σύστασης εγκληματικής οργάνωσης, ο Μαρινάκης φέρεται να διέταξε την έκρηξη σε φούρνο ενός διαιτητή που αρνήθηκε να εκτελέσει εντολές. Σε πολλούς απ’ αυτούς που κατηγορούνται έχουν επιβληθεί περιοριστικοί όροι απαγόρευσης ενασχόλησης με το ποδόσφαιρο ή εξόδου από τη χώρα -ή και τα δυο. Όλοι αρνούνται τις κατηγορίες».

Υπάρχουν ομοιότητες του σκανδάλου στο ελληνικό ποδόσφαιρο με αυτό που ξέσπασε προ τετραετίας στην Τουρκία και είχε ως αποτέλεσμα τον διετή αποκλεισμό της Φενέρμπαχτσε από το Champions League. Γι’ αυτό είναι αναπόφευκτες οι συγκρίσεις για το χειρισμό των δυο υποθέσεων από έναν οργανισμό που καυχιέται για τη «μηδενική ανοχή» του στα στημένα παιχνίδια.

Η UEFA έχει επιβεβαιώσει ότι ο Ολυμπιακός θα παίξει στη διοργάνωση την προσεχή σεζόν -αναμένοντας το αποτέλεσμα των ερευνών στην Ελλάδα. Από μια άποψη, αυτό συμπίπτει με την περίπτωση της Φενέρ, η οποία επίσης δεν είχε τιμωρηθεί μέχρι να ολοκληρωθούν οι έρευνες στην Τουρκία.

Ωστόσο, υπάρχει η διαφορά ότι στην περίπτωση του τουρκικού σκανδάλου, η ομοσπονδία είχε τιμωρήσει ήδη με ευρωπαϊκό αποκλεισμό τη Φενέρ για ένα χρόνο πριν επιληφθεί η UEFA. Κάτι που είχε συμβεί υπό την προειδοποίηση του Τζιάνι Ινφαντίνο στην ομοσπονδία ότι θα μπορούσε να τιμωρηθεί για οκτώ χρόνια μετά την πειθαρχική εξέταση του θέματος από την ευρωπαϊκή ομοσπονδία.

Πάντως η UEFA αρνήθηκε να σχολιάσει αυτή τη βδομάδα, όταν ερωτήθηκε σχετικά, για το αν έχει δοθεί παρόμοια προειδοποίηση και στην Ελλάδα. Επίσης δεν επιβεβαίωσε αν ο συνεργάτης του Ινφαντίνο, Θόδωρος Θεοδωρίδης, είχε αποκλείσει τον εαυτό του απ’ τις συζητήσεις ή τις αποφάσεις σχετικά με το χειρισμό του θέματος του Ολυμπιακού.

Ο πατέρας του Θεοδωρίδη, Σάββας, είναι αντιπρόεδρος του συλλόγου και παρευρέθηκε σε ακροαματική διαδικασία τον περασμένο μήνα, κατά την οποία επιβλήθηκε στον Μαρινάκη εγγύηση 200.000 ευρώ. Ο υιός Θεοδωρίδης ήταν επίσης μέλος του συμβουλίου της ΕΠΟ για 11 χρόνια πριν ενταχθεί στην UEFA το 2008, ενώ ο πατέρας του και ο Μαρινάκης αθωώθηκαν το Φεβρουάριο -πριν την υπόθεση που βρίσκεται σε εξέλιξη- για επηρεασμό του διαιτητή κατά τη διάρκεια του τελικού Κυπέλλου Ολυμπιακός-Αστέρας Τρίπολης το 2013.

Όπως και ο Ολυμπιακός, ο Αστέρας -η δεύτερη μεγαλύτερη ομάδα που εμπλέκεται στο τρέχον σκάνδαλο- έγινε δεκτός από την UEFA στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις της προσεχούς σεζόν. Στη μοναδική δημόσια τοποθέτησή του για το θέμα ο Τζιάνι Ινφαντίνο είπε δυο εβδομάδες πριν: «Τα πειθαρχικά μας όργανα έχουν αποδείξει ότι είναι πολύ αυστηρά σε υποθέσεις χειραγώγησης αγώνων. Αν υπάρξει οποιαδήποτε απόδειξη, θα τη λάβουν υπόψη και θα πάρουν μέτρα»
.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x