Γενικά

Αναγνωρισμένο μέλος της UEFA το Κόσοβο

Ως μέλος της αναγνώρισε σήμερα η UEFA την ποδοσφαιρική ομοσπονδία του Κοσόβου.

Στην... οικογένεια της UEFA και η Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδία του Κοσόβου. Στο ετήσιο συνέδρια το οποίο είναι σε εξέλιξη με ψήφους 28 υπέρ έναντι 24 κατά (δύο άκυρες) η Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία έκανε αποδεκτή την αίτηση της να ενταχθεί ως μέλος της.

Πρόκειται για μια είδηση που έγινε αποδεκτή με μεγάλο ενθουσιασμό από όλους, με τους δημοσιογράφους που κατάγονται από το Κόσοβο να ξεσπούν σε πανηγυρισμούς μόλις έμαθαν τα καλά μαντάτα.

Το Κόσοβο κήρυξε την ανεξαρτησία του το 2008 και κατάφερε μετά από περίπου οκτώ χρόνια η ομοσπονδία του να ενταχθεί στην UEFA και να γίνει το 55ο μέλος της.


«Το Κόσοβο είναι στην UEFA. Τα καλύτερα νέα για όλους τους φίλους του ποδοσφαίρου στη χώρα. Τώρα θα παίξουμε σε διεθνείς διοργανώσεις. Κάποια ματς θα κερδιθούν, κάποια όχι. Αλλά πλέον κανείς δεν θα μας κρατήσει μακριά από τα ποδοσφαιρικά γήπεδα», τόνισε ο πρόεδρος της ομοσπονδίας, Χασίμ Τσακί.

«Αυτό είναι ένα πολιτικό και όχι ποδοσφαιρικό ζήτημα», ήταν η έντονη αντίδραση του προέδρου της σερβικής ομοσπονδίας, Τόμισλαβ Κάραντζιτς και συνέχισε:

«Αντιμετωπίζουμε μια πρόκληση. Πρέπει να πούμε όχι στα πολιτικά ζητήματα στο ποδόσφαιρο», τόνισε.

Το Κόσοβο πλέον πρόκειται να καταθέσει αίτημα και στην FIFA για την ένταξή της και σε αυτή, ενώ θα μπορέσει να συμμετέχει στα προκριματικά του Μουντιάλ 2018 εάν γίνει αποδεκτό το σχετικό αίτημα.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x