Ιταλία

Ανανέωσε... χωρίς συνάντηση ο προπονητής της Νάπολι!

Στη Νάπολι θα παραμείνει και τη νέα σεζόν ο Μαουρίτσιο Σάρι, με τον πρόεδρο του συλλόγου να ανανεώνει αυτόματα το συμβόλαιό του και να προκαλεί τον εκνευρισμό του Ιταλού προπονητή. Μάθετε γιατί.

Τον περασμένο Ιούνιο ο Μαουρίτσιο Σάρι ανέλαβε την τεχνική ηγεσία της Νάπολι, αντικαθιστώντας τον Ράφαελ Μπενίτεθ. Την πρώτη χρονιά κατάφερε να οδηγήσει την ομάδα του στη δεύτερη θέση της Serie A (θα αγωνιστεί απευθείας στους ομίλους του Champions League), χάνοντας το πρωτάθλημα από την Γιουβέντους των 26 νικών στις 28 τελευταίες αγωνιστικές του πρωταθλήματος.

Το συμβόλαιο που είχε υπογράψει ήταν κυλιόμενο, κάτι που έδινε την ευκαιρία στον πρόεδρο του συλλόγου να το ανανεώσει (ή να το τερματίσει) μονομερώς, στο τέλος κάθε αγωνιστικής περιόδου. Όπερ και εγένετο σήμερα, με τον Αουρέλιο ντε Λαουρέντις να καταθέτει στη διοργανώτρια αρχή της Serie A το νέο συμβόλαιο του 57χρονου τεχνικού, με τους ίδιους οικονομικά όρους που είχαν συμφωνηθεί για τη σεζόν 2015-2016 (800.000+μπόνους).

Η κίνηση της «αυτόματης» ανανέωσης -χωρίς καν να γίνει τυπική συνάντηση μεταξύ των δύο πλευρών- έκανε τον Σάρι να βγάζει καπνούς, καθώς ευελπιστούσε πως λόγω της εξαιρετικής πορείας της ομάδας φέτος, ο Ντε Λαουρέντις θα τον καλούσε για να συζητήσουν τους όρους του νέου συμβολαίου και να προχωρήσουν ενδεχομένως σε αναπροσαρμογή των ετήσιων αποδοχών.

Ο έμπειρος προπονητής, θεωρεί ότι ο μισθός του δεν αντικατοπτρίζει τη δουλειά του, την ώρα που συνάδελφοί του σε ιταλικούς συλλόγους αμείβονται με τέσσερις και πέντε φορές παραπάνω χρήματα. Πιο συγκεκριμένα, ο προπονητής της Γιουβέντους Μασιμιλιάνο Αλέγκρι βάζει ετησίως στο λογαριασμό του 4.500.000 ευρώ, ενώ μισό εκατομμύριο λιγότερο έχει λαμβάνειν ετησίως από την Ίντερ ο Ρομπέρτο Μαντσίνι.

Επιμέλεια: Μάρκος Κατριτζιδάκης

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x