Stoiximan Super League

Αναστασιάδης στον ΣΠΟΡ FM: «Πρέπει να ενημερωθεί ο κόσμος για τη δωρεά οργάνων»

Στόχος του Άγγελου Αναστασιάδη είναι να ευαισθητοποιήσει και να ενημερώσει τον κόσμο για τη δωρεά οργάνων, όπως δήλωσε στον ΣΠΟΡ FM 94,6.

Κάλεσμα στον κόσμο να ενημερωθεί και να ευαισθητοποιηθεί γύρω από τη δωρεά οργάνων απηύθυνε μέσω του ΣΠΟΡ FM 94,6 ο Άγγελος Αναστασιάδης.

Αναλυτικά όσα δήλωσε ο Άγγελος Αναστασιάδης στην εκπομπή «Μπαμ και Κάτω»:

Για το γεγονός ότι έγινε δότης καρδιάς: «Ήμουν δέκα μέρες στο Ωνάσειο λόγω του προβλήματος της συζύγου μου και έτσι έμαθα για τους δότες οργάνων. Συγκλονίστηκα, γιατί έχουν περάσει κάποια χρόνια για εμάς και όταν βλέπεις παιδιά 10 μηνών ή 15-20 ετών με προβλήματα τέτοια, συγκλονίζεσαι. Μίλησα με τον πρόεδρο του οργανισμού μεταμοσχεύσεων τον κύριο Καραμπίνη, ζήτησα να ενημερωθώ και μου είπε ότι τα πράγματα είναι απογοητευτικά πλήρως. Έτσι, υποσχέθηκα να ξεκινήσω ως άνθρωπος του αθλητισμού και ο αθλητισμός είναι πάντα κοντά σε τέτοιες καταστάσεις και πιστεύω ότι είναι το πιο υγιές στον κόσμο. Έκανα πολλές επαφές και έγινα δότης. Η σύζυγός μου είναι δότης από 20 ετών. Εκείνο που έχει σημασία δεν είναι το προσωπικό κομμάτι, αλλά το κοινωνικό. Αυτό που έχει σημασία είναι να ενημερωθεί ο κόσμος. Με πρωτοβουλία του Ωνασείου θα ξεκινήσει μία ενημέρωση».

Για το μέρος όπου προέρχονται τα μοσχεύματα καρδιάς: «Έρχονται από την Ισπανία τα περισσότερα μοσχεύματα, έτσι με ενημέρωσαν. Στην Ελλάδα, η Θεσσαλονίκη έρχεται πρώτη στους δότες καρδιών. Το 75% των μοσχευμάτων έρχονται από την Θεσσαλονίκη. Πρέπει να ευαισθητοποιηθεί λίγο και ο ιατρικός κόσμος. Οι άνθρωποι κάνουν θαύματα και είναι “μικροί Θεοί”. Είναι καταπληκτικό αυτό που κάνουν. Όταν είπα ότι θέλω να βοηθήσω, χάρηκαν. Ο καθένας πρέπει να μπει από το δικό του μετερίζι. Η σημασία είναι να ευαισθητοποιηθεί ο κόσμος».

Για την στάση της εκκλησίας στη δωρεά οργάνων: «Στην αρχή, πίστευα ότι ήταν κατά. Αλλά, ο Χριστόδουλος το είχε περάσει από την Ιερά Σύνοδο και είναι υπέρ της δωρεάς οργάνων η εκκλησία».

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x