Champions League

«Η πιο αντρίκεια νίκη με εμένα στον πάγκο»

«Σε αυτό το επίπεδο ναι», ήταν το σχόλιο του Γιάννη Αναστασίου σε σχετική ερώτηση που δέχθηκε εάν ήταν η πιο αντρίκεια νίκη με εκείνον στον πάγκο. «Έχουμε τρομερές δυνατότητες», πρόσθεσε.

Ως την πιο αντρίκεια νίκη σε αυτό το επίπεδο με εκείνον στον πάγκο χαρακτήρισε αυτή επί της Μπριζ ο Γιάννης Αναστασίου στη συνέντευξη Τύπου του αγώνα.

«Αυτή η ομάδα βγάζει ψυχή και το χει δείξει. Πέρυσι δεν είχαμε πέρυσι θετικά αποτελέσματα στην Ευρώπη, αλλά η ομάδα ωριμάζει, μεγαλώνει και γίνεται καλύτερη. Έχουμε τρομερές δυνατότητες όταν είμαστε ομάδα με όλη τη σημασία της λέξης μέσα στο γήπεδο», πρόσθεσε

Αναλυτικά οι δηλώσεις του Γιάννη Αναστασίου:

«Είχα πει χθες πως έπρεπε να είμαστε προσεχτικοί. Θα μπορούσαμε να βρεθούμε 0-2 πίσω. Όσο περνούσε η ώρα γινόμαστε καλύτεροι. Χάσαμε πέναλτι, ισοφαρίσαμε , αλλά από μια ανόητη φάση στο κέντρο βάλαμε νέα προβλήματα. Με την προσήλωση που δείξαμε ακόμη και με δέκα τα καταφέραμε. Τρέξαμε πολύ, κουραστήκαμε πολύ, αλλά σε αυτό το επίπεδο πρέπει να ματώσεις. Βγάλαμε ψυχή, όταν σε αυτό το επίπεδο νικάς με δέκα φαίνεται η την ποιότητα της ομάδας. Υπάρχουν πράγματα να διορθώσουμε. Κάποια παιδιά δεν ήταν 100% έτοιμα να αγωνιστούν, αλλά τα καταφέραμε. Για μας τελείωσε απλά το πρώτο ημίχρονο και πάμε στο Βέλγιο για το δεύτερο.

Αυτή η ομάδα βγάζει ψυχή και το χει δείξει. Πέρυσι δεν είχαμε πέρυσι θετικά αποτελέσματα στην Ευρώπη, αλλά η ομάδα ωριμάζει, μεγαλώνει και γίνεται καλύτερη. Έχουμε τρομερές δυνατότητες όταν είμαστε ομάδα με όλη τη σημασία της λέξης μέσα στο γήπεδο».

Για το τελικό 2-1 που χθες είπε πως δεν θα το ήθελε:

Το παίρνουμε και λέμε ευχαριστώ. Πάμε όμως στη ρεβάνς σαν να είναι 0-0. Να ηρεμήσουν και να ξεκουραστούν τα παιδιά, αυτό πρέπει να γίνει πρώτα. Για εμάς είναι ακόμη περίοδος προετοιμασίας».

Για το τι δεν του άρεσε και τις αλλαγές στο ημίχρονο:

«Δεν μου άρεσε πως είχαμε τεράστια κενά μπροστά από τα στόπερ, εκεί στα χαφ. Ο Βάνακεν ήταν συνεχώς ελεύθερος ενώ δώσαμε πολλές ανόητες πάσες στον αντίπαλο χωρίς πίεση. Το σημαντικό είναι πως είπα στα παιδία πως αν το πιστέψουν θα κερδίσουμε το παιχνίδι. Τους είπα να δουλέψουν σαν ομάδα, να μην δώσουν χώρο. Νομίζω πως με τις δύο αλλαγές ειδικά με το Λαγό που έδεσε το κέντρο άλλαξε η εικόνα».

Για την αποβολή:

«Είναι μια κατάσταση που δεν μπορεί να αλλάξει. Δεν ηταν καν έτοιμος για το ματς αφού δεν έχει κάνει όλη την προετοιμασία. Υπάρχουν άλλα παιδιά που νομίζω θα είναι έτοιμα και θα καλύψουν το κενό».

Για το σύστημα που στα μάτια πολλών ήταν 4-2-2-2:

«Ήταν τέσσερις στην άμυνα, τρεις στα χαφ, ένας μπροστά τους και στη συνέχεια ένας στην επίθεση κι ένας εξτρέμ».

Για την άμυνα:

«Ένα πράγμα είμαστε καλοί οι Έλληνες, όταν αμυνόμαστε και όταν ζοριζόμαστε. Η έλλειψη επικοινωνίας καλύφθηκε από το πάθος και την ψυχή. Θέλουμε χρόνο αλλά στα δύσκολα κάναμε αυτό που έπρεπε».

Για το αν ήταν η πιο αντρίκεια νίκη επί των ημερών του:

«Σε αυτό το επίπεδο ναι»!

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x