Stoiximan Super League

Αναστασίου: «Καμιά φορά θέλουν, αλλά δεν μπορούν»

Ασπίδα προστασίας του Γιάννη Αναστασίου στους παίκτες του με αφορμή την μέτρια εικόνα τους παρά την νίκη επί της Ξάνθης. «Μερικές φορές μπλοκάρει το μυαλό και με αποδοκιμασίες», πρόσθεσε.

Την δική του εκδοχή για την εμφάνιση των παικτών του, αλλά και το σύστημα που χρησιμοποίησε στο πρώτο μέρος απέναντι στη Ξάνθη έδωσε ο Γιάννης Αναστασίου, που θέλησε να... προστατεύσει τους πράσινους για την μέτρια εικόνα τους.

Αναλυτικά όσα είπε ο Γιάννης Αναστασίου

«Ήταν ένα παιχνίδι απέναντι σε μια ομάδα που μας έχει βάλει αρκετά δύσκολα φέτος και με δεδομένη τη δική μας ψυχολογική κατάσταση ήταν ακόμα πιο δύσκολο. Δεδομένης της απώλειας του Μπεργκ ήταν αρκετά δύσκολο να αλλάξουμε τον τρόπο παιχνιδιού μας για να εγκλωβίσουμε τον αντίπαλο και παράλληλα να δημιουργήσουμε φάσεις για γκολ με την ταχύτητα μπροστά. Στο πρώτο ημίχρονο είχαμε τρομερή νευρικότητα και άγχος. Αυτό φάνηκε. Προσπαθούσαμε ορθολογικά να γυρίσουμε τη μπάλα γιατί δεν είχαμε ύψος και να μπούμε στις γραμμές. Έως ένα σημείο τα καταφέραμε.

Με την αλλαγή του Πράνιτς είχαμε περισσότερη εμπειρία, περισσότερο παιχνίδι, ήμασταν πολύ πιο αποτελεσματικοί, η Ξάνθη δεν απείλησε παρά με μακρινά σουτ και αν γίνονταν, θα γίνονταν κάτι μόνο με λάθος δικό μας όπως την περασμένη εβδομάδα. Ήταν δίκαιη νίκη, τα παιδιά έδωσαν τον καλύτερο εαυτό τους. Σίγουρα χρειαζόμασταν για την ψυχολογία μας μια νίκη. Ξέρουμε τις αδυναμίες μας αλλά το σημαντικό είναι ότι προσπαθούμε να δουλέψουμε στο τακτικό κομμάτι για να είμαστε έτοιμοι στα πλέι οφ.

Καταλαβαίνω τον κόσμο, ίσως υπάρχουν απαιτήσεις αλλά τα παιδιά θέλουν και ίσως καμιά φορά να μην μπορούν. Μερικές φορές μπλοκάρει το μυαλό ειδικά όταν ακούγονται και αποδοκιμασίες. Με υπομονή, πάνω απ’ όλα με πίστη τα πράγματα θα είναι πολύ καλύτερα στη συνέχεια. Ίδιοι παίκτες είναι, κέρδισαν μεγάλους αντιπάλους και ξέρουμε ότι μπορούμε να το ξανακάνουμε».


Για την τακτική του πρώτου μέρους: «Θέλαμε τακτικά να δημιουργήσουμε πρόβλημα στον αντίπαλο και παράλληλα με πρέσινγκ ψηλά να δημιουργήσουμε στην Ξάνθη προβλήματα. Παίξαμε στην ουσία χωρίς σέντερ φορ με δύο επιθετικά χαφ και δύο ακραίους. Οι Λαγός και Μπούι θέλαμε να μπορούν να παίζουν ανάμεσα στις γραμμές και αν οι Παπαστεριανός και Ομπόντο ανέβαιναν, θα έπρεπε οι Ατζαγκούν, Πέτριτς να ανεβάσουν τη μπάλα για να παίξουμε. Ήταν δουλεμένο, το βγάλαμε αρκετές φορές αλλά μας έλειπε το καθαρό μυαλό στο τελευταίο τρίτο του γηπέδου. Προσπαθήσαμε ορθολογικά και όχι με μεγάλες μπάλες».

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x