Stoiximan Super League

Αναστασίου: «Κάθε νίκη βοηθάει...»

Στη δύσκολη κατάσταση που έχει περιέλθει ο Παναθηναϊκός μετά το σοκ απ' την Καμπάλα και στο πόση σημαντική (ψυχολογικά και μη) ήταν η νίκη απέναντι στην Καλλονή αναφέρθηκε ο Γιάννης Αναστασίου.

Μπορεί το σοκ απ' την Καμπάλα να 'ταν μεγάλο, ωστόσο ο Γιάννης Αναστασίου δεν χάνει τη συγκέντρωσή του και την πίστη του στις δυνατότητες του Παναθηναϊκού. Ο κόουτς του τριφυλλιού μίλησε για την σημαντική νίκη απέναντι στην Καλλονή, για την τόνωση της ψυχολογίας, για τους Αμπέντ-Μαρινάκη κι έδειξε αισιόδοξος πως γρήγορα -με συνεχόμενες νίκες- οι πράσινοι θα επανέλθουν στην ηρεμία τους...

Αναλυτικά όσα είπε στη συνέντευξη Τύπου

«Όπως είχα πει ήταν ένα δύσκολο παιχνίδι κυρίως λόγω της ψυχολογίας από το παιχνίδι της Πέμπτης. Το σημαντικό ήταν πως μπήκαμε δυνατά, είχαμε διάθεση, ήμασταν αποτελεσματικοί, είχαμε καλές επιστροφές, σημειώσαμε τέσσερα γκολ. Έχουμε εμπιστοσύνη στις δυνατότητες μας και προσπαθούμε κάθε Κυριακή να το βγάλουμε στο γήπεδο».

Για τον Αμπέντ: «Ήταν δύσκολο στην αρχή να βρει ρυθμό και πατήματα. Θέλαμε παίκτη στο κέντρο να μας δώσει ταχύτητα, δύναμη, ενέργεια. Έχει πολλά να δώσει και θα αποτελέσει έναν πολύ σημαντικό παίκτη για εμάς στην συνέχεια».

Για το τι άλλαξε σε σχέση με το ματς κόντρα στην Καμπάλα: «Στο πρώτο δεκάλεπτο είχαμε τρεις φάσεις και δεν μπήκαν γκολ. Χρειάζεται και τύχη στο ποδόσφαιρο αλλά όταν δουλεύεις και προσπαθείς θα τα καταφέρεις. Σήμερα η πρώτη φάση έγινε γκολ. Τα παιδιά δουλεύουν και προσπαθούν να είμαστε ανταγωνιστικοί, να παίζουμε ποδόσφαιρο, να δείχνουν ότι μπορούν και θέλουν. Συνεχίζεται η προσπάθεια και η δουλειά».

Για το πως προετοίμασε ψυχολογικά την ομάδα: «Κοιτάμε κάθε ματς ξεχωριστά. Δεν υπήρχε κάποια συγκεκριμένη ομιλία. Υπήρχε ένα βίντεο που δείξαμε στα παιδιά με κάποια πράγματα. Κι αυτό έφτανε».

Για το ένα ματς την εβδομάδα μετά τον αποκλεισμό: «Δεν είναι καλό που δεν παίζουμε στην Ευρώπη. Είναι μια κατάσταση που δεν μπορούμε να την αλλάξουμε. Μας δίνει την δυνατότητα να δουλέψουμε πιο πολύ και να γίνουμε καλύτεροι. Όταν έχουμε ρυθμό, παίζουμε όλο και καλύτερα. Αυτό πρέπει να φανεί μέσα στο γήπεδο».

Για το αν βοηθάει το τελικό 4-0: «Σίγουρα κάθε μεγάλη νίκη βοηθάει. Το σημαντικό ήταν να νικήσουμε. Πρέπει να κάνουμε νίκες. Σίγουρα ήταν μια άσχημη στιγμή για όλους μας και πλέον πρέπει να κάνουμε νίκες για να διατηρήσουμε την ψυχολογία και την αυτοπεποίθηση της ομάδας σε καλό κλίμα».

Για την αυτοσυγκέντρωση: «Η αυτοσυγκέντρωση είναι κάτι που όσο και να το δουλεύεις στην προπόνηση, στο παιχνίδι μπορεί να αλλάξει από την ένταση. Είναι και θέμα αντίληψης, γρήγορης σκέψης. Θα δουλέψουμε στην αμυντική λειτουργία στην διακοπή, θα κοιτάξουμε να παίξουμε δύο φιλικά μέσα στο Κορωπί για να πάρουν ρυθμό όσοι έλειπαν και να δούμε την κατάσταση τους. Να δούμε και τι έχει ο Νίνης και πόσο καιρό θα μείνει έξω. Μετά την διακοπή να τους έχουμε όλους έτοιμους για την συνέχεια».

Για τον Μαρινάκη: «Ο Μάρι είναι ένας μαχητής. Χρειάζεται η ομάδα τέτοιους παίκτες. Στο ποδόσφαιρο σε αυτό το επίπεδο το τακτικό και το τεχνικό επίπεδο παίζει μεγάλο ρόλο. Ο Μάρι δουλεύει, ξέρει τις αδυναμίες του, έχουμε μιλήσει. Συνεχίζει να δουλεύει και πάντα είναι εκεί όταν τον χρειάζεσαι. Αυτό είναι πολύ σημαντικό για την ομάδα».

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x