Champions League

Αναστόπουλος: «Η Μπαρτσελόνα δεν πιάνεται»

Τη Μπαρτσελόνα έχρισε φαβορί του τελικού του Champions League ο Νίκος Αναστόπουλος που τόνισε ότι αυτή τη στιγμή οι Καταλανοί δεν πιάνονται, μιλώντας στον ΣΠΟΡ FM 94,6,

Η Μπαρτσελόνα είναι το μεγάλο φαβορί του τελικού του Champions League κόντρα στη Γιουβέντους, σύμφωνα με τον Νίκο Αναστόπουλο.

Ο Έλληνας τεχνικός μίλησε στον ΣΠΟΡ FM 94,6 για την αναμέτρηση των Καταλανών με τη «γηραιά κυρία», τονίζοντας ότι οι «μπλαουγκράνα» δεν πιάνονται αυτή την περίοδο.

Ωστόσο, τόνισε ότι ο Μασιμιλιάνο Αλέγκρι είναι έξυπνος τεχνικός και, αν έχει την κατάλληλη στρατηγική και περιορίσει σωστά τους παίκτες της Μπαρτσελόνα, τότε θα μπορέσει να τους «χτυπήσει» στην κόντρα.

Αναλυτικά όσα δήλωσε στην εκπομπή «playball» με τους Μάνο Ζερβάκη και Γιώργο Μαραθιανό:

-Για τις διαφορές του ιταλικού και του ισπανικού πρωταθλήματος:
«Αυτή τη στιγμή το ισπανικό ποδόσφαιρο είναι τουλάχιστον δύο σκάλες πάνω από το ιταλικό. Η ζωή κάνει κύκλους, κάποτε το ιταλικό ήταν το καλύτερο πρωτάθλημα και το ισπανικό βρίσκονταν πολύ πίσω. Όμως αυτά γίνονται στο ποδόσφαιρο».

-Ο λόγος που οι ισπανικές ομάδες είναι σε υψηλότερο επίπεδο:
«Τα χρήματα είναι ο κύριος λόγος. Αυτό δε σημαίνει ότι όποιος τα έχει χτίζει μεγάλη ομάδα και παίρνει τα πάντα, όμως, είναι σίγουρα σου δίνουν και τη δυνατότητα να κάνεις κάτι.

Η Μπαρτσελόνα έχει πολλά χρήματα. Μόνο τις χορηγίες να δει κανείς φτάνει. Πάντα κάνει ακριβές μεταγραφές. Μπορεί φέτος να μην μπορέσει να κάνει λόγο της τιμωρίας, όμως γενικά, παίρνει πάντα τους καλύτερους. Δείτε Σουάρερ, Νεϊμαρ κ.ο.κ.
».

-Αν χρειάζονται τέτοιες μεταγραφές για να γίνει μια ομάδα μεγάλη:
«Φυσικά. Τις μεγάλες ομάδες τις κάνουν οι μεγάλοι παίκτες, όταν έχεις μεγάλους παίκτες τότε θα έχεις μεγάλη ομάδα. Με μέτριους παίκτες θα έχεις μέτρια ομάδα».

-Για τον Μασιμιλιάνο Αλέγκρι σε σύγκριση με τον Μαρσέλο Λίπι με τον Αλέγκρι:
«Ο Λίπι είπε σε δηλώσεις του ότι ο Αλέγκρι του θυμίζει τον εαυτό του. Εγώ, που είχα την τύχη να τον δω από κοντά, έναν μήνα όταν ήταν στην Ίντερ και άλλον έναν στη Γιούβε, μπορώ να πω ότι είχαν ανάλογη πορεία.

Όταν εκείνος είχε πάει στη Γιουβέντους, αρχικά είχε πάρει τα πάντα τότε και ύστερα από μερικά χρόνια την πήγε τελικό. Άλλωστε, ο τελευταίος τελικός της Γιούβε το 2003 ήταν επί των ημερών του Λίπι
».

-Ποιο είναι το φαβορί:
«Φαβορί είναι η Μπαρτσελόνα. Μία ομάδα που κυριολεκτικά δεν παίζετε, ειδικά αυτό τον καιρό. Ο Μέσι δεν πιάνεται. Ο μοναδικός που κατάφερε να τον σταματήσει ήταν ο τεράστιος Μουρίνιο με την Ίντερ. Του είχε κλείσει τελείως τους χώρους και όποτε σύγκλινε από το πλάι, τον περίμεναν τρεις παίκτες».

-Το σχόλιό του για τη Γιουβέντους:
«Η Γιουβέντους είναι σκληρή ομάδα όμως έχει μία σημαντική απουσία, τον Κιελίνι. Ο Αλέγκρι συνηθίζει να ξεκινάει με τετράδα στην άμυνα και όταν πάει το παιχνίδι εκεί που θέλει, περνάει στο παιχνίδι ένα τρίτο στόπερ και το γυρνάει σε 5-3-2. Δύσκολα όμως η Γιούβε να σταματήσει την πίεση της Μπάρτσα».

-Για τα πιθανά πλάνα του Αλέγκρι:
«Ο Αλέγκρι θα προσπαθήσει να τους περιορίσει, έχει δείξει ότι είναι έξυπνος. Θέλει στρατηγική. Για να την περιορίσεις χρειάζεται πολύ τρέξιμο. Αν δεν μπορείς να τρέξεις σε τέτοιο παιχνίδι, τότε άλλαξε άθλημα. Χρειάζεται πάθος και ψυχή. Μπορεί να λείπει ο Κιελίνι όμως υπάρχουν άλλοι μεγάλοι παίκτες όπως ο Βιδάλ και ο Τέβες.

Επίσης χρειάζεται σχέδιο και τακτική. Να μελετήσεις τις κινήσεις των Νεϊμάρ, Μέσι και Σουάρες και να μην τους αφήσεις χώρο να τρέξουν. Επίσης, να δεις πότε θα ανέβουν οι Άλμπα και Άλβες από τα πλάγια, ώστε να πας στην κόντρα και να χτυπήσεις τους Πικέ και Μασεράνο που θα είναι ευάλωτοι
».

-Πως περιμένει να παίξει η Μπαρτσελόνα:
«Θα παίξει με την κατοχή της μπάλας, με υπομονή, με κινήσεις και να προσπαθήσει να βρει την κάθετη για να γίνει το γκολ. Δεν σου κάνει κάτι όμως η κατοχή. Μόνο στο μπάσκετ σου δίνει τη νίκη. Στο ποδόσφαιρο δε θες κατοχή, θέλεις γκολ».

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x