Europa League

Α-ΔΙΑ-ΝΟ-Η-ΤΗ ανατροπή για Ζενίτ!

Η Ζενίτ βρισκόταν στο καναβάτσο μέχρι το 77’ αφού έχανε 3-0 από την Μακάμπι Τελ Αβίβ, αλλά με φοβερή ανατροπή επικράτησε 4-3. Ισοπαλία για τη Ντάνταλκ μέσα στην Ολλανδία με την Αλκμάαρ.

Aπίθανο, μοναδικό, εκπληκτικό, μεγάλο θρίλερ στη Νετάνια με νικήτρια 4-3 την ομάδα της Αγίας Πετρούπολης. Η Μακάμπι Τελ Αβίβ καθήλωσε για 75 λεπτά τους Ρώσους με τη Ζενίτ να βρίσκεται στα...τάρταρα μέχρι το 76'. Εκεί όμως με μια επική ανατροπή και τον Μακ να μοιράζει μία ασίστ για το 3-3 γύρισαν το ματς και νίκησαν με 4-3 στο 92'. Στο 89’ με τον Κίλνταφ η Ντάνταλκ που έπαιζε με παίκτη λιγότερο από το 71’ ισοφάρισε σε 1-1 και πήρε πόντο μέσα στην έδρα της Αλκμάαρ.


Τα αποτελέσματα και οι σκόρερς:

Μακάμπι Τελ Αβίβ – Ζενίτ 3-4
(26’, 70’ Μεντούνγιανιν, 50’ Κιάρτανσον – 77’ Κοκόριν, 84’ Μαουρίτσιο, 86’ Τζουλιάνο, 92’ Τζόρτζεβιτς)

Αλκμάαρ – Ντάνταλκ 1-1
(60’ Βούιτενς -89’ Κίλνταφ)

Η βαθμολογία στον 4ο όμιλο:

Ζενίτ 3
Ντάνταλκ 1
ΑΖ 1
Μακάμπι Τελ Αβίβ 0

Η επόμενη αγωνιστική:(29/9)

Ζενίτ – Αλκμάαρ

Ντάνταλκ – Μακάμπι Τελ Αβίβ

ΜΑΚΑΜΠΙ ΤΕΛ ΑΒΙΒ – ΖΕΝΙΤ


Η Μακάμπι μπήκε δυνατά στην αναμέτρηση και στο 16ο λεπτό ο Μπεν Χαϊμ είχε προσπάθεια που προσέκρουσε στο δεξί δοκάρι του Λοντίγκιν. Περίπου δέκα λεπτά αργότερα ωστόσο άνοιξε το σκορ με τον Μεντούνγιανιν που έκανε μια ωραία σέντρα σουτ στο πίσω δοκάρι με τον Μπεναγιούν να μπερδεύει τον Λοντίγκιν με την προσπάθεια του να κάνει κεφαλιά κι έτσι έγινε το 1-0. Στο 29ο λεπτό η Ζενίτ προσπάθησε ν’ απαντήσει με τον Κερζακόφ, αλλά αυτός αστόχησε. Ο σκόρερ της Μακάμπι πλησίασε άλλη μια φορά κοντά στο γκολ, λίγο πριν εκπνεύσει το πρώτο ημίχρονο.

Η ομάδα του Τελ Αβίβ μπήκε δυνατά και στην επανάληψη και στο 50’ με κεφαλιά του Κιάρτανσον μετά από σέντρα του Μπεν Χαϊμ πήρε προβάδισμα 2-0 αφού ο Λοντίγκιν είδε την μπάλα να καταλήγει στην αριστερή του γωνία. Στο 58’ οι Ρώσοι είχαν μια καλή στιγμή με τον Βίτσελ, όμως στο 70’ ο μεγάλος πρωταγωνιστής του αγώνα, ο Μεντούνγιανιν με δεύτερο προσωπικό γκολ έδωσε διαστάσεις στο προβάδισμα της Μακάμπι με απευθείας εκτέλεση φάουλ. Κάπου εκεί όμως άρχισε η φοβερή αντεπίθεση της Ζενίτ που αρχικά μείωσε με τον Κοκόριν μετά από την ασίστ του Τζιουλιάνο στο 77’. Στο 81’ ο Ντασά αποβάλλεται με 2η κίτρινη, για να μειώσει η Ζενίτ ακόμα περισσότερο στο 84’ με τον Μαουρίτσιο να μειώνει σε 3-2 μετά από έμμεσο φάουλ στην περιοχή των Ισραηλινών. Ο Σλοβάκος είναι αυτός που θα δώσει την ασίστ στον Τζουλιάνο με παράλληλη σέντρα από αριστερά για το 3-3 στο 86ο λεπτό με την Ζενίτ να φτάνει σε ισοφάριση μέσα σε εννέα λεπτά. Στο 92ο λεπτό ο Τζόρτζεβιτς μετά από ασίστ του Μαουρίτσιο χάρισε τη νίκη στους Ρώσους με το 4-3 με φοβερή κεφαλιά ψαράκι.

Δείτε εδώ τα γκολ του αγώνα:


ΑΛΚΜΑΑΡ – ΝΤΑΝΤΑΛΚ

Η φιλοξενούμενη μπήκε καλά στο ματς με τον ΜακΜίλαν να έχει δύο καλές στιγμές στο πρώτο τέταρτο του αγώνα, αφού στο 7’ αστόχησε, ενώ στο 12’ ο Ροσέ εξουδετέρωσε την προσπάθεια του. Οι φιλοξενούμενοι ήταν αυτοί που υπερείχαν μέχρι και το 35ο λεπτό, αφού σε μία περίπτωση ο Μάσεϊ και σε δύο ο Χόργκαν με κορυφαία στο 34’ δεν μπόρεσαν να αξιοποιήσουν τις ευκαιρίες που τους παρουσιάστηκαν. Ουσιαστικα οι Ολλανδοί απείλησαν πρώτη φορά με τον Φαν Όβερεεμ που δεν μπόρεσε με κεφαλιά να στείλει την μπάλα στην εστία. Στο φινάλε του πρώτου μέρους δεν μέτρησε γκολ του Φράιντεϊ αφού βρισκόταν σε αντικανονική θέση.

Με τη συμπλήρωση μίας ώρας αγώνα, ο Βούιτενς κατόρθωσε ν’ ανοίξει το σκορ, με κεφαλιά μετά από σέντρα του Φαν Άιντεν. Έτσι οι Ολλανδοί πήραν τον έλεγχο του ματς, ενώ στο 71ο λεπτό ο Ο’ Ντόνελ αποβλήθηκε με δεύτερη κίτρινη, για να γίνει ακόμα πιο εύκολο το έργο της ΑΖ.

Επιμέλεια:Κώστας Μιαούλης

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x