Κύπελλο Ελλάδας

Ανατροπή και ΕΠΙΚΗ πρόκριση για Πλατανιά!

Επειτα από ένα συναρπαστικό ματς, με χαμένο πέναλτι, αποβολή για τον ΠΑΣ και παράταση ο Πλατανιάς πήρε την εκτός έδρας νίκη με 2-1 και την πρόκριση στους «8» του Κυπέλλου.

Ο ΠΑΣ Γιάννινα, παρά το γεγονός ότι έπαιζε με 10 ποδοσφαιριστές προηγήθηκε στο 84’ με τον Ζάιρο, για να στείλει το ματς στην παράταση. Εκεί, οι φιλοξενούμενοι ήταν καλύτεροι, εκμεταλλεύτηκαν την αριθμητική υπεροχή και με γκολ του Γιορέντε στο 112’ (πέναλτι) και του Μανούσου στο 120’, πήραν μια μεγάλη νίκη και την πρόκριση στα προημιτελικά του Κυπέλλου.

Το ματς

Μπορεί ο αγωνιστικός χώρος να ήταν κάκιστος, ως συνήθως τέτοια εποχή, στα Ιωάννινα, αλλά αυτό δεν εμπόδισε τους ποδοσφαιριστές των δυο ομάδων να δείξουν όμορφα πράγματα στις τέσσερις γραμμές του γηπέδου. Το παιχνίδι ξεκίνησε με ρυθμό και φάσεις, κυρίως από την πλευρά των φιλοξενούμενων, οι οποίοι έχοντας ως «προίκα» το υπέρ τους 1-0 από το πρώτο ματς, μπήκαν δυναμικά στην αναμέτρηση και μέχρι το 30’ μέτρησαν 4 κλασσικές ευκαιρίες, με κυριότερη αυτή του 11’ όταν ο Μαραγκός με κεφαλιά, έστειλε την μπάλα στο οριζόντιο δοκάρι. Είχαν προηγηθεί δυο καλές φάσεις με τον Μανούσο, ενώ στο 23’ ο ίδιος ο παίκτης βρέθηκε σε θέση τετ α τετ, αλλά ο Περιστερίδης έδιωξε με τα πόδια το πλασέ του.

Από το 30’ και μετά, ο ΠΑΣ ανέβηκε και ισορρόπησε το ματς. Εχασε, μάλιστα, μια σπουδαία ευκαιρία στο 31’, όταν από το 1,5 μέτρο, ο Γιάκος με προβολή έστειλε την μπάλα πάνω από τα δοκάρια. Στο 44’, ήταν η σειρά του Γαρουφαλλιά να απειλήσει, αλλά το μακρινό σουτ που επιχείρησε, πέρασε δίπλα από το δεξί δοκάρι.

Το 0-0, έπειτα από ένα χορταστικό πρώτο 45λεπτο, ήταν και το αποτέλεσμα του ημιχρόνου.

Στην επανάληψη, μπορεί ο ΠΑΣ Γιάννινα να μπήκε πιο δυνατά, αλλά στο 65΄ οι ισορροπίες άλλαξαν. Κι αυτό γιατί ο Μπέριος σαν άλλος… τερματοφύλακας έδιωξε την μπάλα με το χέρι σε κενή εστία και ο διαιτητής Δελφάκης έδειξε αμέσως το σημείο του πέναλτι και φυσικά την κόκκινη κάρτα. Ο Πλατανιάς, όμως, έχασε τεράστια ευκαιρία να ανοίξει το σκορ, καθώς ο Μανούσος έστειλε την μπάλα στο αριστερό δοκάρι, το δεύτερο στην αναμέτρηση για την ομάδα του! Οι φιλοξενούμενοι έχασαν μεγάλη ευκαιρία να «καθαρίσουν» την υπόθεση πρόκριση.
Κι ενώ τα λεπτά περνούσαν και παρά το γεγονός ότι ο ΠΑΣ Γιάννινα έπαιζε με αριθμητικό μειονέκτημα, επιβεβαιώθηκε ξανά ο νόμος του ποδοσφαίρου. Που «λέει» ότι άλλος χάνει τις ευκαιρίες, άλλος σκοράρει. Στο 84’, ο Ζάιρο βρέθηκε σε θέση τετ α τετ, πλάσαρε και έκανε το 1-0, μέσα σε αποθέωση. Με αυτό το αποτέλεσμα, οι Γιαννιώτες «ισοφάρισαν» αυτό του πρώτου ματς και όλα, πλέον, κρέμονταν σε μια λεπτή κλωστή.

Το 1-0 ήταν και το τελικό αποτέλεσμα έπειτα από το 90λεπτο και οι δυο ομάδες οδηγήθηκαν στην παράταση, εκεί που ο ΠΑΣ μπήκε… φουριόζος και έχασε σπουδαία ευκαιρία στα πρώτα δευτερόλεπτα, όταν ο Κόντε βρέθηκε σε θέση τετ α τετ, αλλά ο Κοκκαλάς έδιωξε.

Τα λεπτά περνούσαν και η φάση που έκρινε το παιχνίδι έγινε στο 112’, όταν ο Πλατανιάς κέρδισε δεύτερο πέναλτι. Ο Σίνγκνιεβιτς ανετράπη από τον Βιντάλ και ο Δελφάκης, αφού το… σκέφτηκε, έδειξε ξανά την άσπρη βούλα. Αυτή τη φορά την εκτέλεση ανέλαβε ο Γιορέντε, που με ψυχραιμία έστειλε την μπάλα στη δεξιά γωνία και έκανε το 1-1.

Λίγο πριν από το 120’, οι φιλοξενούμενοι έκαναν το 1-2 με σουτ του Μανούσου! Ετσι, με ένα σπουδαίο «διπλό», έφυγαν με χαμόγελα από το γήπεδο. Ο Πλατανιάς έπειτα από ένα συναρπαστικό παιχνίδι πήρε την πρόκριση στα προημιτελικά του Κυπέλλου και εκεί θα αντιμετωπίσει τον νικητή του ΑΕΚ – Λεβαδειακός.

ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ (Γιάννης Πετράκης): Περιστερίδης, Μπουκουβάλας, Μπέριος, Μιχαήλ, Κούτρης, Γαρουφαλιάς, Κοζορώνης (27' λ. τρ. Γιάκος), Βιδάλ, Νικολιάς (55' Κόντε), Ναδάλες (69' Σκόνδρας), Ζάιρο.

ΠΛΑΤΑΝΙΑΣ (Γιώργος Παράσχος): Κοκκαλάς, Κάργας, Μπανανά, Πριντέτα (54' λ. τρ. Στάθης), Βάντερσον, Μαραγκός, Μουνάφο, Γιορέντε, Αποστολόπουλος (64' Σίγκνιεβιτς), Μανούσος, Γιακουμάκης (79' Στανισάβλιεβιτς).

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x