Γενικά

Ανοικτό το θέμα… αντι-Πλατινί

Παρά τη στήριξη των μελών της UEFA στον Μισέλ Πλατινί, υπάρχουν σενάρια διαδοχής του σε περίπτωση που δεν «καθαρίσει» το όνομά του από την εμπλοκή σε σκάνδαλο με τον Ζεπ Μπλάτερ.

Μπορεί η UEFA να εξέφρασε σύσσωμα τη στήριξή της στον Μισέλ Πλατινί και την υποψηφιότητά του για την προεδρία της FIFA, ωστόσο ήδη υπάρχουν σενάρια αντικατάστασής του εφόσον δεν καταφέρει να ξεμπλέξει από το σκάνδαλο με τα χρήματα που έλαβε από τον Ζεπ Μπλάτερ.

Πηγές μέσα από την ευρωπαϊκή ομοσπονδία αναφέρουν πως είναι πιθανό πριν την 26η Οκτωβρίου, όταν και λήγει η προθεσμία υποβολής υποψηφιοτήτων για την προεδρία της FIFA, να προωθήσει η UEFA άλλον υποψήφιο για τη θέση, εφόσον ο πρόεδρος της ευρωπαϊκής ομοσπονδίας δεν καταφέρει να «καθαρίσει» το όνομά του. Μάλιστα λέγεται πως σε αυτή την περίπτωση θα προωθηθεί ο πρόεδρος της ολλανδικής ομοσπονδίας, Μίχαελ Φαν Πράαγκ.

Σημειώνεται πως στη συνεδρίαση της Πέμπτης στη Νιόν επικεφαλής ήταν ο αντιπρόεδρος της UEFA και πρόεδρος της ισπανικής ποδοσφαιρικής ομοσπονδίας, Άνχελ Μαρία Βιγιάρ. Όπως όμως κατέστη σαφές από τον γενικό γραμματέα της UEFA, Τζάνι Ινφαντίνο, ο Βιγιάρ δεν λειτουργούσε ως εν ενεργεία πρόεδρος ελλείψει του σε διαθεσιμότητα προέδρου Πλατινί και απλώς αναπλήρωνε τον Γάλλο πρόεδρο στα καθήκοντα του προεδρεύοντος.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x