Γερμανία

Ανοιχτά μέτωπα για Ευρώπη και παραμονή

Προτελευταία στροφή στη Bundesliga και το ενδιαφέρον επικεντρώνεται στη μάχη της παραμονής και της εξόδου στο Europa League. Αδιάφορο το ντέρμπι της έκπληξης Λειψίας με την πρωταθλήτρια Μπάγερν.

Μια στροφή πριν το τέλος της φετινής Bundesliga και τα ανοιχτά μέτωπα αφορούν τις ομάδες που κυνηγούν την έξοδο στο Europa League και αυτές που μάχονται για να αποφύγουν τον υποβιβασμό. Κι αυτό γιατί ο τίτλος έχει κριθεί, με την Μπάγερν Μονάχου να κατακτά το πρωτάθλημα για πέμπτη συνεχόμενη χρονιά, ενώ οι θέσεις του Champions League έχουν καταληφθεί από τις Λειψία, Ντόρτμουντ και Χόφενχαϊμ. Οι δύο τελευταίες μονομαχούν για την τρίτη θέση, που δίνει το απευθείας εισιτήριο για τους ομίλους, ενώ η τέταρτη οδηγεί στα προκριματικά.

Από εκεί και πέρα, γίνεται ένας μικρός χαμός. Σε ό,τι αφορά τα ευρωπαϊκά εισιτήρια, υπάρχουν δύο σίγουρες προνομιούχες θέσεις (5η και 6η), ενώ υπάρχει ενδεχόμενο να «ανοίξει» και η 7η, εφόσον η Ντόρτμουντ κατακτήσει το Κύπελλο σε βάρος της Άιντραχτ Φρανκφούρτης. Διεκδικήτριες αυτών των θέσεων είναι οι: Φράιμπουργκ (47β.), Χέρτα (46), Κολωνία (45), Βέρντερ Βρέμης (45), Γκλάντμπαχ (43), Σάλκε (41) και Άιντραχτ (41).

Σε ό,τι αφορά την παραμονή, έξι ομάδες προσπαθούν να αποφύγουν μια θέση, που οδηγεί στον υποβιβασμό (ήδη έχει αποχαιρετήσει την κατηγορία η Ντάρμσταντ) και άλλη μια που οδηγεί στα μπαράζ. Στη δυσχερέστερη θέση βρίσκεται η Ίνγκολσταντ, που έχει 30 βαθμούς. Τέσσερις περισσότερους έχουν Αμβούργο και Μάιντς, στους 36 είναι η Βόλφσμπουργκ και η Άουγκσμπουργκ και στην θεωρητικά καλύτερη θέση, βρίσκεται η Λεβερκούζεν, η οποία, όμως, μόνο σίγουρη δεν μπορεί να αισθάνεται. Με αυτά τα δεδομένα, είναι πολύ πιθανό μετά την ολοκλήρωση της 33ης αγωνιστικής να έχουν ξεκαθαρίσουν πολλά.

Το πρόγραμμα της 33ης αγωνιστικής

Σάββατο 13/5 (16:30)
Λεβερκούζεν-Κολωνία
Σάλκε-Αμβούργο
Μάιντς-Άιντραχτ Φρανκφούρτης
Βόλφσμπουργκ-Γκλάντμπαχ
Άουγκσμπουργκ-Ντόρτμουντ
Βέρντερ Βρέμης-Χόφενχαϊμ
Ντάρμσταντ-Χέρτα Βερολίνου
Φράιμπουργκ-Ίνγκολσταντ
Λειψία-Μπάγερν Μονάχου

Η επόμενη (34η) αγωνιστική

Σάββατο 20/5 (16:30)
Χόφενχαϊμ-Άουγκσμπουργκ
Μπάγερν Μονάχου-Φράιμπουργκ
Ντόρτμουντ-Βέρντερ Βρέμης
Γκλάντμπαχ-Ντάρμσταντ
Άιντραχτ Φρανκφούρτης-Λειψία
Ίνγκολσταντ-Σάλκε
Κολωνία-Μάιντς
Αμβούργο-Βόλφσμπουργκ
Χέρτα Βερολίνου-Λεβερκούζεν

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x