Champions League

Ανοιχτοί λογαριασμοί για Μπεσίκτας και Ντιναμό Κιέβου

Ανοιχτούς λογαριασμούς για την πρόκριση στους «16» του Τσάμπιονς Λιγκ άφησαν Μπεσίκτας και Ντιναμό Κιέβου, μετά το 1-1 στην Κωνσταντινούπολη για τη δεύτερη αγωνιστική.

Μπεσίκτας και Ντιναμό Κιέβου ήρθαν ισόπαλες 1-1 στο «Ινονού», στο πλαίσιο της δεύτερης αγωνιστικής του δεύτερου ομίλου του Τσάμπιονς Λιγκ και άφησαν ανοιχτούς λογαριασμούς στην προσπάθεια πρόκρισης στους «16» της κορυφαίας ευρωπαϊκής διασυλλογικής διοργάνωσης.

Οι «αετοί» ήταν καλύτεροι στο πρώτο ημίχρονο και προηγήθηκαν με το φάουλ του Κουαρέσμα, όμως οι Ουκρανοί ανέβηκαν στην επανάληψη και ισοφάρισαν με τον Τσιγκάνκοφ, που εκμεταλλεύτηκε το λάθος του Φάμπρι.

Οι Τούρκοι ξεκίνησαν φουριόζοι στο «Ινονού» και μέχρι το πρώτο τέταρτο ο Ταλίσκα έχασε τέσσερις ευκαιρίες για να ανοίξει το σκορ κόντρα σε μία ομάδα που αντιμετώπιζε προβλήματα με τα αμυντικά της χαφ, αφού της έλειπαν παίκτες στον άξονα. Έτσι, η δικαίωση για τους «αετούς» της Κωνσταντινούπολης ήρθε στο 29’, όταν ο Κουαρέσμα εκτέλεσε καταπληκτικά ένα φάουλ λίγο έξω από την περιοχή του Ρούντκο και έστειλε την μπάλα στα δίχτυα.

Το τέρμα του Πορτογάλου μέσου ανάγκασε τους Ουκρανούς να βγουν από το «καβούκι» τους και να ανοιχτούν, χωρίς να δημιουργήσουν κάτι ιδιαίτερο, παρά μόνο κάποιες μικροευκαιρίες μπροστά στην εστία του Φάμπρι μέχρι την ολοκλήρωση του ημιχρόνου.

Οι Τούρκοι μπήκαν πιο δυνατά στο δεύτερο ημίχρονο και άρχισαν να δημιουργούν κάποιες ευκαιρίες στην εστία του Φάμπρι, χωρίς να απειλούνται από τους «αετούς», που έδειχναν να φοβούνται να βγουν μπροστά σε αυτό το διάστημα. Έτσι, στο 65’ ο Ριμπάλκα εκτέλεσε φάουλ, ο Φάμπρι έκανε λάθος έξοδο και ο Τσιγκάνκοφ, που είχε μπει ως αλλαγή πριν τρία λεπτά, με πλασέ σε κενή εστία έφερε το ματς στα ίσα. Αυτή η φάση φαίνεται πως επηρέασε κατακόρυφα την ψυχολογία των γηπεδούχων, αφού, στη συνέχεια, η Ντιναμό άρχισε να χάνει τη μία ευκαιρία μετά την άλλη και να πιέζει αυτή περισσότερο για το δεύτερο γκολ.

Σιγά σιγά, η Μπεσίκτας άρχισε να «ξυπνάει» στο τελευταίο δεκάλεπτο και να χάνει ευκαιρίες για να προηγηθεί αυτή στο σκορ. Ο Γκάρμας συνέχισε να χάνει ευκαιρίες για την Ντιναμό και με τις ευκαιρίες εκατέρωθεν, το δίκαιο τελικό 1-1 «σφράγισε» τις προσπάθειες των δύο ομάδων.




Tα αποτελέσματα της δεύτερης αγωνιστικής:

Νάπολι-Μπενφίκα 4-2
(20’ Χάμσικ, 51’, 58’ Μέρτενς, 54’ Μίλικ πέν / 71’ Γουέδες, 86’ Σάλβιο)

Μπεσίκτας-Ντιναμό Κιέβου 1-1
(29’ Κουαρέσμα / 65’ Τσιγκάνκοφ)

Η βαθμολογία:
1 Νάπολι 6 (6-2)
2 Μπεσίκτας 2 (2-2)
3 Ντιναμό Κιέβου 1 (2-3)
4 Μπενφίκα 1 (3-5)

Η τρίτη αγωνιστική:
Τετάρτη 19/10
Ντιναμό Κιέβου-Μπενφίκα (21:45)
Νάπολι-Μπεσίκτας (21:45)


Επιμέλεια: Παναγιώτης Βλαχαδάμης

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x