Europa League

Το προφίλ των αντιπάλων του Αστέρα Τρίπολης

Διαβάστε το προφίλ των αντιπάλων του Αστέρα Τρίπολης στους ομίλους του Europa League. Ποιες είναι οι... Σάλκε, ΑΠΟΕΛ και Σπάρτα Πράγας.

Δείτε όλες τις χρήσιμες πληροφορίες για τους αντιπάλους του Αστέρα Τρίπολης στη φάση των ομίλων του Europa League.

Το κείμενο ανανεώνεται…

Σάλκε

Μετά τον ΠΑΟΚ που θα πάει στο Ντόρτμουντ, ο Αστέρας θα πάει στη… γειτονιά της για να παίξει με τη Σάλκε. Πρόκειται για μια ομάδα με 111 χρόνια ιστορίας και μεγάλη παράδοση. Επτά πρωταθλήματα, πέντε Κύπελλα και ένα Κύπελλο UEFA (1997) κοσμούν μεταξύ άλλων τη συλλογή των «βασιλικών μπλε», που παίζουν στο υπερσύγχρονο «Φέλτινς Αρένα» (62.000 θεατών).

Ο Αντρέ Μπράιτενραϊτερ είναι ο νέος προπονητής της ομάδας, ερχόμενος από την Πάντερμπορν. Διαθέτει σπουδαίους παίκτες, όπως οι διεθνείς Γερμανοί Ντράξλερ, Χέβεντες, Σαμ και Νοϊστέντερ, αλλά και εξαιρετικούς ξένους, όπως ο Ολλανδός φορ Χούντελααρ, ο Αργεντινός Ντι Σάντο, ο Ιάπωνας Ουτσίντα, οι Καμερουνέζοι Τσούπο Μοτίνγκ και Ματίπ, ωστόσο έχασε νωρίς με σοβαρό τραυματισμό τον Σέρβο αμυντικό Νάστασιτς. Στο ρόστερ υπάρχει και ο άλλοτε γκολκίπερ της Ξάνθης, Μίχαελ Γκσπούρνινγκ, αλλά σε ρόλο... ρεζέρβας.

Την περασμένη περίοδο τερμάτισε έκτη στην Bundesliga, ενώ φέτος μετρά τέσσερις βαθμούς στα δύο πρώτα παιχνίδια.

inner

ΑΠΟΕΛ

Ο ΑΠΟΕΛ μεταφέρθηκε στους ομίλους του Europa League μετά τον αποκλεισμό του στα play offs του Champions League από την Αστάνα (1-0, 1-1). Στις προηγούμενες δύο φάσεις οι νταμπλούχοι Κύπρου είχαν αποκλείσει τη Βαρντάρ Σκοπίων (0-0, 1-1) και τη Μίντιλαντ από τη Δανία (0-1, 2-1). Ο αποκλεισμός από τους Καζάκους έφερε την απόλυση του Ντομίνγκος Πασιένσια, που είχε αναλάβει στα τέλη Μαΐου, ενώ τη θέση του προπονητή πήρε ο Τιμούρ Κετσμπάια.

Ο ΑΠΟΕΛ ιδρύθηκε πριν από 88 χρόνια κι έχει κατακτήσει 24 πρωταθλήματα και 21 Κύπελλα. Έδρα του είναι το «ΓΣΠ» της Λευκωσίας, 19.000 θεατών. Στο ρόστερ του έχει πολλούς παίκτες, που έχουν περάσει από την Ελλάδα, όπως οι Πάρντο, Ντε Βινσέντι, Αλωνεύτης και Χαραλαμπίδης. Πρόσφατα απέκτησε τον Φερνάντο Καβενάγκι, που αποτελούσε στόχο και του... Αστέρα. Τεχνικός διευθυντής στην ομάδα είναι ο Γκουστάβο Μαντούκα. Η ομάδα έχει δώσει μόνο έναν αγώνα στο πρωτάθλημα, συντρίβοντας με 5-1 εκτός έδρας τον Ερμή.

Στο παρελθόν ο ΑΠΟΕΛ έχει μετρήσει δύο αποκλεισμούς από την ΑΕΚ, στον πρώτο προκριματικό του Champions League το 1992 (1-1, 2-2) και ξανά στον τρίτο προκριματικό του 2002 με δύο ήττες (3-2, 1-0). Πάντως το 1996 είχε αποκλείσει στον δεύτερο προκριματικό του Κυπέλλου UEFA τον Ηρακλή με δύο νίκες (2-1, 1-0).

inner

Σπάρτα Πράγας

Η πιο ιστορική ομάδα της Τσεχίας, έχει κατακτήσει 33 πρωταθλήματα και 14 Κύπελλα. Την περασμένη σεζόν ήταν δεύτερη. Ιδρύθηκε το 1893, φορά κόκκινο και άσπρο, ενώ έδρα της είναι η «Τζενεράλι Αρένα» της Πράγας (19.000 θεατών). Προπονητής της ομάδας είναι ο Ζντένεκ Σκάζνι, που έχει δουλέψει σε Παναθηναϊκό και ΟΦΗ. Η συντριπτική πλειοψηφία της ομάδας είναι γηγενείς παίκτες.

Φέτος στον τρίτο προκριματικό γύρο του Champions League παρότι πήρε 2-2 στη Μόσχα από την ΤΣΣΚΑ, έχασε με 3-2 στη ρεβάνς και αποκλείστηκε. Στα play offs του Europa League απέκλεισε την Τουν (3-1, 3-3).

Η Σπάρτα έχει αποκλειστεί τρεις φορές από τον Παναθηναϊκό. Στη δεύτερη φάση των ομίλων του Champions League τη σεζόν 2001/02 οι «πράσινοι» είχαν δύο νίκες (0-2, 2-1), ομοίως στον τρίτο προκριματικό της διοργάνωσης το 2008 (1-2, 1-0), ενώ ένα χρόνο μετά ανέτρεψε την ήττα με 3-1 στην Πράγα με 3-0 στο ΟΑΚΑ.

inner

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x