Stoiximan Super League

Ζέκα στο sportfm.gr: «Ανυπομονώ να παίξω στη νέα Λεωφόρο»

Ο Κάρλος Ζέκα μιλάει αποκλειστικά στο sportfm.gr και εκφράζει την ανυπομονησία του να αγωνιστεί στο ανακαινισμένο «Απόστολος Νικολαϊδης» - «Θέλω να μείνω για χρόνια, εδώ είναι το σπίτι μου».

Του Διονύση Δεσύλλα

Χαρακτηρίζει τον Παναθηναϊκό «μεγαλύτερη ομάδα της Ελλάδας», εκφράζει την ανυπομονησία του να παίξει στο νέο γήπεδο της Λεωφόρου, τονίζοντας ότι γι’ αυτόν και τους συμπαίκτες του θα «είναι διαφορετικό να μπαίνουμε και να παίζουμε σε ένα γήπεδο καινούριο και σύγχρονο» και προσθέτει ότι θέλει να μείνει για πολλά χρόνια στην ομάδα, με αφορμή τις συζητήσεις που γίνονται για επέκταση του συμβολαίο του.

Ο αρχηγός του Παναθηναϊκού, Κάρλος Ζέκα, εξομολογείται στο sporfm.gr. Τι λέει για την ανάγκη επιστροφής στους τίτλους, τη φετινή κακή χρονιά που φεύγει, αλλά και τον Ζιλμπέρτο Σίλβα.

Αναλυτικά η συνέντευξη του Κάρλος Ζέκα στο sporfm.gr

Πώς σου φαίνονται τα σχέδια της νέας Λεωφόρου;

«Είναι πραγματικά εκπληκτικά. Χρειάζεται κάτι τέτοιο. Το νέο γήπεδο θα είναι εντυπωσιακό, μοντέρνο και πρέπει να δώσω συγχαρητήρια στη διοίκηση και φυσικά στον κόσμο που συμμετέχουν σ’ αυτό το πρότζεκτ. Ολες οι μεγάλες ομάδες πρέπει να έχουν ένα μοντέρνο γήπεδο. Για μένα ο Παναθηναϊκός είναι ο μεγαλύτερος σύλλογος στην Ελλάδα και χαίρομαι που η Λεωφόρος θα γίνει ένα σύγχρονο γήπεδο».

Η ψυχολογία σε εσένα και τους συμπαίκτες σου θα αλλάξει παίζοντας σε ένα σύγχρονο γήπεδο;

«Εννοείται. Είναι διαφορετικό για εμάς να μπαίνουμε και να παίζουμε σε ένα γήπεδο καινούριο και σύγχρονο. Η Λεωφόρος είναι η πιο καυτή έδρα στην Ελλάδα και το γεγονός ότι θα γίνει πιο μοντέρνα μας χαροποιεί όλους. Να σου πω την αλήθεια, ανυπομονώ να παίξω εκεί».

Ανυπομονείς. Αρα μπορούμε να πούμε ότι θα είσαι εδώ και μετά το 2017 όταν λήγει το συμβόλαιό σου;

«Για να το λες, κάτι θα ξέρεις (γέλια). Κοίτα, γίνονται συζητήσεις με τη διοίκηση για επέκταση του συμβολαίου μου και θα δούμε τι θα συμβεί. Το συμβόλαιό μου λήγει το 2017 και συζητάμε για νέο μέχρι το 2019. Εγώ θέλω να μείνω για χρόνια στον Παναθηναϊκό. Εδώ είναι το “σπίτι” μου. Θα τα δούμε όλα σιγά, σιγά».

Η φετινή χρονιά σε ποια θέση θα βρει τον Παναθηναϊκό;

«Η φετινή χρονιά ήταν κακή και θέλουμε να χαροποιήσουμε, όσο αυτό είναι εφικτό, τον κόσμο μας παίρνοντας τη 2η θέση. Δεν αρχίσαμε καλά και αυτό είναι κακό. Νομίζω, όμως, ότι μπορούμε να τα καταφέρουμε. Εχουμε μπροστά μας το ματς με την ΑΕΚ το οποίο πρέπει οπωσδήποτε να το πάρουμε. Αν το κάνουμε, όλα θα είναι καλύτερα μετά».

Είσαι αρκετά χρόνια στην ομάδα και ξέρεις ότι ο πρώτος στόχος του Παναθηναϊκού πρέπει να είναι το πρωτάθλημα. Θεωρείς ότι με τις μεταγραφές που έγιναν τον χειμώνα και με άλλες προσθήκες το καλοκαίρι, θα μπορέσει, επιτέλους, η ομάδα να επιστρέψει στην κορυφή;


«Κοίτα, όσα χρόνια είμαι εδώ δεν έχω δώσει ποτέ υποσχέσεις. Δεν μου αρέσει. Θα σου πω μόνο ότι πρέπει πάντα να στοχεύουμε στο πρωτάθλημα. Φέτος, τα πράγματα δεν πήγαν καλά εξ’ αρχής και πρέπει να αφήσουμε πίσω αυτή τη χρονιά, παίρνοντας την πρώτη θέση στα πλέι οφ. Του χρόνου θα είναι αλλιώς. Θα δούμε. Δεν μπορώ να μαντέψω ή να υποσχεθώ κάτι, γιατί σέβομαι τον κόσμο μας και δεν μου αρέσει να το κάνω. Ξαναλέω, όμως, ότι σκοπός μας πάντα πρέπει να είναι το πρωτάθλημα και έχουμε ανάγκη να πάρουμε τίτλους».

Κάρλος, ο Παναθηναϊκός έχει, πλέον, νέο τεχνικό διευθυντή τον Ζιλμπέρτο Σίλβα. Μια σπουδαία προσωπικότητα αναλαμβάνει «αφεντικό» στην ομάδα»…

«Πολύ σπουδαία, θα έλεγα. Ηταν ένας πολύ μεγάλος ποδοσφαιριστής, παγκοσμίου κλάσης και αναγνωρίσιμος παντού. Ξέρει και τον Παναθηναϊκό γιατί έχει παίξει εδώ και μάλιστα με μεγάλη επιτυχία. Του εύχομαι τα καλύτερα και μακάρι να πανηγυρίσουμε επιτυχίες στην ομάδα. Μακάρι να κάνει όσα έκανε και ως ποδοσφαιριστής».

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x