Γενικά

Απαγόρευση του… πτύειν για τους ποδοσφαιριστές!

Το μέτρο εντάσσεται στην προσπάθεια καταπολέμησης του κορωνοϊού.

Σίγουρα είναι από εκείνες τις εικόνες που όταν «συλλαμβάνονται» από τις τηλεοπτικές κάμερες προκαλούν μια… σιχαμάρα!

Άλλωστε είναι αρκετά συνηθισμένο για ποδοσφαιριστές να… φτύνουν κατά την διάρκεια των αγώνων, όμως –τουλάχιστον στα Νησιά Φερόε- δεν πρόκειται να συμβεί ξανά στο άμεσο μέλλον.

Αυτή η μικρή (ποδοσφαιρικά και όχι μόνο) χώρα έχει καταφέρει να μην χτυπηθεί τόσο πολύ από την πανδημία, έχοντας λιγότερα από 200 συνολικά κρούσματα και κανέναν θάνατο και γι’ αυτό άλλωστε αναμένεται να ξεκινήσουν και πάλι οι αθλητικές διοργανώσεις νωρίτερα από άλλα κράτη και συγκεκριμένα στις 9 Μαΐου.

Όμως, όπως έγινε γνωστό, για την επανέναρξη θα τηρηθούν αυστηρά μέτρα ασφαλείας. Τα μας θα διεξαχθούν χωρίς την παρουσία θεατών, οι ποδοσφαιριστές κάθε ομάδας θα χωρίζονται σε δύο χώρους αποδυτηρίων, ενώ ο καθένας από αυτούς θα χρησιμοποιεί αποκλειστικά δικά του μπουκάλια με νερό ή άλλα υγρά που θα χρειαστεί να καταναλώσει.

Επιπλέον θα καταργηθεί το τελετουργικό με τις χειραψίες πριν την έναρξη των αγώνων και όπως γράφουν τα ΜΜΕ της χώρας, θα απαγορευτεί στους ποδοσφαιριστές να… φτύνουν στο γήπεδο κατά την διάρκεια του ματς!

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x