Stoiximan Super League

Απαραίτητη η επιστροφή του Σιόβα

Ο Χριστόφορος Ευαγγελάτος γράφει στο sport-fm.gr για την κατάσταση με τον Δημήτρη Σιόβα στον Ολυμπιακό.

Ο προπονητής του Ολυμπιακού και της κάθε ομάδας είναι αυτός που αποφασίζει για την εντεκάδα αλλά και για όλες τις άλλες αγωνιστικές επιλογές. Σωστό και κατανοητό. Αυτές οι επιλογές όμως κρίνονται και ένα θέμα που σίγουρα έχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον, αφορά την επιμονή του Πάουλο Μπέντο να μη χρησιμοποιεί τον Δημήτρη Σιόβα.

Κανείς δεν πρόκειται να ισχυριστεί ότι ο Έλληνας κεντρικός αμυντικός είναι στην καλύτερη περίοδο της καριέρας του. Πως όμως θα τον αξιολογήσεις αν σαν προπονητής δεν του δώσεις μια ευκαιρία για να παίξει; Στο ματς με τον ΠΑΟΚ, ο Μπέντο “έστειλε” τον Σιόβα στην εξέδρα και χρησιμοποίησε βασικό τον Μπρούνο Βιάνα σαν αριστερό μπακ. Ασφαλώς και ο Έλληνας στόπερ δεν μπορεί να παίξει στο αριστερό άκρο της αμυντικής γραμμής αλλά βλέποντας και τον Βιάνα εύκολα αναρωτιέται κάποιος τι είχε δει ο Μπέντο στου Ρέντη. Πάμε όμως στην εικόνα των δύο κεντρικών στο συγκεκριμένο ματς.

Τόσο ο Ντα Κόστα όσο και ο Μποτία είχαν αρκετά προβλήματα και η απόδοση τους δεν μπορεί να χαρακτηριστεί ικανοποιητική. Μ' εξαίρεση το ματς απέναντι στην ΑΕΚ, οι στόπερ του Ολυμπιακού έχουν αντιμετωπίσει προβλήματα και το ερώτημα είναι για ποιο λόγο ο 47χρονος προπονητής των “ερυθρόλευκων” δε δίνει ούτε μια ευκαιρία στον Σιόβα. Ενδεχομένως να τον χρησιμοποιήσει στο αυριανό ματς Κυπέλλου με τον Πλατανιά αλλά το ζητούμενο για τον Ολυμπιακό δεν είναι απλά να παίξει ο διεθνής αμυντικός σ' ένα παιχνίδι που ο προπονητής του θ' αλλάξει σχεδόν όλη την εντεκάδα.

Ο Σιόβας μπορεί να προσφέρει στους “ερυθρόλευκους” αλλά για να φανεί αυτό θα πρέπει ν' αγωνιστεί. Μέχρι στιγμής ο Μπέντο κάθε άλλο παρά υπολογίζει τον παίκτη στα αγωνιστικά του πλάνα και από αυτή την επιμονή του Πορτογάλου ζημιωμένος βγαίνει ο Ολυμπιακός. Ο Σιόβας είναι έτοιμος ν' αγωνιστεί εδώ κι ένα μήνα, έχοντας ξεπεράσει το πρόβλημα τραυματισμού από το πρώτο ματς με τη Χάποελ Μπερ Σεβά. Μάλιστα αυτό που πρέπει να σημειωθεί είναι ότι η εικόνα που “βγαίνει” από του Ρέντη για την παρουσία του Σιόβα στις προπονήσεις δεν είναι κακή. Μπορεί ο διεθνής κεντρικός αμυντικός να έφτασε ένα “βήμα” από την έξοδο το περασμένο καλοκαίρι, με τον Μπέντο να μην έχει αντίρρηση στην παραχώρηση του παίκτη, ωστόσο παρέμεινε στην ομάδα του λιμανιού και ο Πορτογάλος θα πρέπει ν' αξιοποιήσει και τον Σιόβα.

Με βάση λοιπόν την εικόνα που έχει το κέντρο της άμυνας των πρωταθλητών Ελλάδος είναι ν' απορεί κάποιος που ο Μπέντο επιμένει στον παραγκωνισμό του Έλληνα κεντρικού αμυντικού. Με την επιστροφή του Ομάρ στις αγωνιστικές υποχρεώσεις του Ολυμπιακού και την επαναδραστηριοποίηση του Σιόβα, οι “ερυθρόλευκοι” θα είναι σε θέση να βελτιώσουν κατά πολύ την εικόνα της αμυντικής τους διάταξης, αρκεί βέβαιο ο Πορτογάλος τεχνικός να δει με καλύτερη διάθεση τον Έλληνα στόπερ.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x