Stoiximan Super League

«Απέδρασε» από τα Χανιά η ΑΕΛ

Η ΑΕΛ είναι εδώ! Οι «βυσσινί» είχαν την ουσία και επικράτησαν 1-0 του ανώτερου Πλατανιά στα Χανιά, βάζοντας το πρώτο φετινό «τρίποντο» στο σακούλι, δείχνοντας ότι δεν πρέπει να θεωρούνται ξεγραμμένοι.

Έκανε… σεφτέ η ΑΕΛ.

Την πρώτη της νίκη στη φετινή Super League πανηγυρίζει η ομάδα της Λάρισας, η οποία επικράτησε 1-0 του Πλατανιά στα Χανιά στο πλαίσιο της 8ης αγωνιστικής, χάρη σε τέρμα του Κριζμάν στο 21ο λεπτό.

Οι παίκτες του Γιώργου Παράσχου είχαν τις ευκαιρίες, αλλά αυτοί του Ηλία Φυντάνη τις ευκαιρίες και κατάφεραν να βάλουν το πρώτο «τρίποντο» της σεζόν στο σακούλι. Έτσι, έφθασαν τους έξι βαθμούς. Όσους έχει ο σημερινός τους αντίπαλος, αλλά και ο Απόλλων Σμύρνης που νίκησε με 2-0 την Ξάνθη.

Πρόκειται για την πρώτη εκτός έδρας νίκη της ΑΕΛ στην πρώτη κατηγορία μετά τον Απρίλιο του 2010, όταν και είχε περάσει με 3-0 από την έδρα του Πανιώνιου.
Κάντε κλικ εδώ για να δείτε τα γκολ και τις καλύτερες στιγμές του ματς μέσα από τα επίσημα στιγμιότυπα της Nova.

Το ματς

Καλός ήταν σε γενικές γραμμές ο ρυθμός στο πρώτο μέρος από το ξεκίνημα, με την ΑΕΛ να επιδιώκει να αιφνιδιάσει τους γηπεδούχους, έχοντας καλή στιγμή μόλις στο 4’. Το τελείωμα του έμπειρου επιθετικού, ωστόσο, δεν ήταν καλό. Από εκείνο το σημείο και μετά, ο Πλατανιάς είχε την πρωτοβουλία των κινήσεων, τον έλεγχο της αναμέτρησης και τις καλές φάσεις, αλλά αφενός ήταν επιπόλαιοι οι παίκτες του και αφετέρου σε ετοιμότητα ο Μπόζοβιτς, κρατώντας το «μηδέν». Όπως στην πολύ καλή φάση που έφτιαξε η ομάδα των Χανίων, με τον Γκρζέλτσακ (10’), ενώ δύο λεπτά αργότερα ο Ενσικουλού δεν ολοκλήρωσε καλά την προσπάθειά του σε τετ-α-τετ με τον αντίπαλο πορτιέρο.

inner

Και πάνω που φαινόταν ότι δεν αργεί το 1-0 για τον Πλατανιά, που είχε πιάσει καλό ρυθμό και είχε και τις ευκαιρίες, ήρθε το τέρμα του Κριζμάν κόντρα στη ροή του αγώνα για να «παγώσει» τους γηπεδούχους. Ο Γουάλας εκμεταλλεύτηκε το λάθος του Στόιτσεφ που έδιωξε προς τα πίσω με το κεφάλι και με γύρισμα από τα αριστερό τροφοδότησε τον Κριζμάν που «τρύπησε» τον Κοκκαλά. Ο Πλατανιάς βγήκε από τις… ράγες με αυτό το τέρμα, η ΑΕΛ πήρε τα πάνω της και έγινε πιο δραστήρια επιθετικά, προσπαθώντας να «πιαστεί» από το κακό διάστημα του Πλατανιά στα μέσα του πρώτου μέρους.

Μετά το μισάωρο, η ομάδα του Παράσχου κατάφερε να ξεπεράσει το μίνι-σοκ και έπιασε πάλι ρυθμό, φθάνοντας με καλές αξιώσεις στην αντίπαλη περιοχή. Όπως στο 31’, όπου ο Ντεβέσα έπεσε στο έδαφος σε μαρκάρισμα του πορτιέρε των «βυσσινί» και από το ριπλέι φάνηκε ότι δεν υπάρχει παράβαση. Μέχρι το τέλος του πρώτου μέρους οι δύο ομάδες είχαν από μια ευκαιρία και πήγαν στα αποδυτήρια δίχως να αλλάξει κάτι.

Με αρκετές ομοιότητες και κάποιες διαφορές κύλησε το δεύτερο μέρος, από το οποίο έλειψε ο ρυθμός του πρώτου. Ο Πλατανιάς είχε την πρωτοβουλία των κινήσεων, αντιμετωπίζοντας, πλέον, μια ομάδα που κύριο μέλημά της ήταν να αμυνθεί και αυτό της βγήκε και λόγω του αποτελέσματος, αλλά και επειδή ανάγκασε τον αντίπαλο να αναπτυχθεί ανορθόδοξα σε αρκετές περιπτώσεις. Όχι βέβαια, πως δεν δημιούργησε -λίγες μεν- ευκαιρίες.

inner

Το δεύτερο μέρος ξεκίνησε με τους Χανιώτες να επιδιώκουν να επιβάλουν τους δικούς τους κανόνες, με τον Ενσικουλού να τεστάρει την ετοιμότητα του Μπόζοβιτς που στάθηκε και πάλι στο ύψος του, στο πιθανόν καλύτερό του ματς από τη στιγμή που αποκτήθηκε από την ΑΕΛ. Με την εικόνα του δεύτερου μέρους το ματς θα μπορούσε να είχε λήξει και 1-1, αλλά και 0-2. Η ΑΕΚ άγγιξε το 1-1 στο 71’, όταν έκανε πολύ καλή αντεπίθεση, με τον Λεοζίνιο να βγαίνει από τα δεξιά, δίχως να έχει κάποιον παίκτη πάνω του, αλλά η μπαλιά του προς τον Κριζμάν δεν πέρασε, αφού απομακρύνθηκε σχεδόν την τελευταία στιγμή από τους παίκτες του Πλατανιά.

Ωστόσο, η καλύτερη φάση άνηκε στους γηπεδούχους, με τον Ενσικουλού να σπαταλά την ευκαιρία να ισοφαρίσει λίγα λεπτά πριν το τελευταίο σφύριγμα, καθώς το κάπως άτσαλο σουτ του βρήκε εστία, αλλά όχι και δίχτυα, με τον Μπόζοβιτς να είναι εξουδετερωμένος ύστερα από έξοδο που έκανε σε στημένη φάση. Με αυτόν τον τρόπο γράφτηκε ο επίλογος της αναμέτρησης.

inner



Πλατανιάς (Γιώργος Παράσχος): Κοκκαλάς, Στάθης, Πλιάτσικας, Πριντέτα (77' Παπανικολάου), Κοροβέσης, Πατράλης, Κρος, Ενσικουλού, Ντεβέσα (77' Δημούτσος), Στόιτσεφ (53' Μπούντνικ), Γκζέλτσακ.

Στον πάγκο για τους γηπεδούχους: Κασωτάκης, Καρυπίδης, Στανισάβλιεβιτς,, Ραχμάν

ΑΕΛ (Ηλίας Φυντάνης): Μπόζοβιτς, Ρέντζας, Ζίζιτς, Φάρκας (63' Κούσας), Γουάλας, Φατιόν, Αγκάνοβιτς, Κρίζμαν, Λεοζίνιο (80' Λαγός), Ντέλετιτς, Ναζλίδης (90 +1' Περονε).

Στον πάγκο για τους φιλοξενούμενους: Θεοδωρόπουλος, Ναβάρο, Γιαννιτσάνης, Μπάλλας

Αποστόλης Λιβάνιος

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x