Stoiximan Super League

Απέδρασε με «σεντόνι» ο ΠΑΟΚ!

Όρθιος -και με πλεονέκτημα για το Champions League- έφυγε από το ΟΑΚΑ ο ΠΑΟΚ! Οι Θεσσαλονικείς άντεξαν στην πίεση της ξεζουμισμένης ΑΕΚ (0-0) κι αρκεί να μη χάσουν από τον ΠΑΟ για να κουνήσουν σεντόνι

Μαχητής (και) στο ΟΑΚΑ αποδείχθηκε ο ΠΑΟΚ!

Όπως και στη Λεωφόρο, οι Θεσσαλονικείς έμειναν όρθιοι στο ντέρμπι με την ΑΕΚ και με το 0-0 κρατάνε… στα πόδια τους το δικαίωμα να παίξουν στα προκριματικά του Champions League.

Σε ένα πραγματικό ντέρμπι, με δυο αποβολές (Τζαβέλλας στο 32’, Πέκχαρτ στο 49’), δυο δοκάρια (Ροντρίγκες και Αραβίδης) και τεράστιο πάθος μέχρι το τέλος, η ομάδα του Ίβιτς απέσπασε το αποτέλεσμα που χρειαζόταν ώστε να της αρκεί μια ισοπαλία με τον Παναθηναϊκό στην Τούμπα για να τερματίσει πρώτη.

Συγκινητική η προσπάθεια της ξεζουμισμένης «Ένωσης», που κυνήγησε ως το τελευταίο δευτερόλεπτο την υπέρβαση και παρόλο που δεν έχει πλέον καμία ελπίδα για «σεντόνι», αποθεώθηκε στο τέλος από τον κόσμο της.

Η βαθμολογία των πλέι οφ

ΠΑΟΚ 11 (7-2)
Παναθηναϊκός 10 (7-5)
ΑΕΚ 9 (5-6)
Πανιώνιος 1 (1-7)

Η επόμενη αγωνιστική

ΠΑΟΚ-Παναθηναϊκός
Πανιώνιος-ΑΕΚ

Πώς έπαιξαν

Χωρίς ιδιαίτερες εκπλήξεις (πέραν της χρησιμοποίησης του Πέκχαρτ στη θέση του Αραβίδη) ήταν οι συνθέσεις που επέλεξαν οι δυο προπονητές. Εκτός του Τσέχου φορ, ο Νίκος Παναγιωτάρας επανέφερε στο αρχικό σχήμα της ΑΕΚ και τον Άρθο (αντί του Λαμπρόπουλου). Όσο για τον Βλάνταν Ίβιτς, παρέταξε επίσης τους αναμενόμενους για τον ΠΑΟΚ, προτιμώντας τον Κάτσε στα χαφ και όχι τον Τσίμιροτ. Έτσι τα σχήματα των δυο ομάδων παρατάχθηκαν ως εξής:

inner

inner

Το ματς

Θεωρητικά ο ΠΑΟΚ έπρεπε να μπει επιφυλακτικά. Τον συνέφερε κι η ισοπαλία. Η ομάδα του Ίβιτς, ωστόσο, αιφνιδίασε την ΑΕΚ. Παρόλο που απείλησε πρώτη (όταν ο Τζιόλης έκανε ανεπίτρεπτο «τσαφ» κι ο Γιόχανσον πλάσαρε άουτ) η «Ένωση» εγκλωβίστηκε από τους Θεσσαλονικείς. Κι όχι μόνο αυτό, αλλά τους είδε να χάνουν και τις μεγαλύτερες ευκαιρίες για να μπουν μπροστά στο σκορ. Το δοκάρι όμως σταμάτησε την «οβίδα» του Ροντρίγκες κι ο Ανέστης σταμάτησε -σωτήρια για την ομάδα του- την κοντινή προβολή του Αθανασιάδη.

Κάπου εκεί λοιπόν η ΑΕΚ αφυπνίστηκε. Οι Μπακάκης-Μπαρμπόσα (που πριν έμοιαζαν μπλοκαρισμένοι) άρχισαν να ανεβάζουν στροφές. Μπορεί λοιπόν ο Πορτογάλος να μην πήρε πέναλτι -το οποίο δεν είναι ξεκάθαρο αν του έγινε από τον Λέοβατς- αλλά οι «κιτρινόμαυροι» πήραν πλεονέκτημα: Χάρη σε μια σκαφτή μπαλιά του Μάνταλου, που ανάγκασε τον Τζαβέλλα να γκρεμίσει τον Πέκχαρτ (ώστε να μην βγει φάτσα με τον Γλύκο) και να… καληνυχτίσει νωρίς. Παρόλα αυτά ο ΠΑΟΚ δεν πτοήθηκε. Και με τον Τζιόλη στόπερ πήγε αλώβητος στην ανάπαυλα.

inner

Όπως αποδείχθηκε, αυτό θα ήταν και το δυσκολότερο διάστημα. Γιατί με την επιστροφή κιόλας από τα αποδυτήρια η κατάσταση ήρθε στα ίσια: Όταν ο Πέκχαρτ πήγε να κάνει γυριστό, χτύπησε (χωρίς να έχει δει) τον Βίτορ και ο Κομίνης θεώρησε ότι έπρεπε να δει δεύτερη κίτρινη κάρτα. Έστω κι έτσι όμως, η ΑΕΚ παρέμεινε επιθετική. Συνέχισε να ψάχνει μεθοδικά το προβάδισμα. Και θα το είχε βρει αν ο Αραβίδης (που είχε μπει νωρίτερα στη θέση του Μπακάκη) ήταν πιο ψύχραιμος ή πιο τυχερός.

Στην πρώτη ευκαιρία όμως πλάσαρε άτσαλα από τo φάουλ του Μάνταλου. Και στην επόμενη το δοκάρι (έπειτα από προβολή) του στέρησε το πολυτιμότερο γκολ του φέτος. Κάπως έτσι, ο ΠΑΟΚ έμενε όρθιος. Έχοντας φρεσκαριστεί από τον Ίβιτς (με Μαλεζά και Χαρίση) προστάτευε το σκορ. Και όσο περνούσε η ώρα, έπαιζε με τον χρόνο. Εκείνος λοιπόν αποδείχθηκε σύμμαχός του. Γιατί οι αλλαγές του Παναγιωτάρα (Πλατέλλας-Μπουονανότε) δεν άλλαξαν το παιχνίδι. Οι συγκινητικές προσπάθειες των εξαντλημένων παικτών της ΑΕΚ δεν ήταν αρκετές.

Έτσι, η λήξη βρήκε τον έναν «δικέφαλο» να πανηγυρίζει (και δικαίως) για το αποτέλεσμα. Και τον κόσμο του άλλου να αποθεώνει τους παίκτες του για μια ακόμα κατάθεση ψυχής -έστω κι αν αυτή τη φορά δεν ήταν αρκετή.

inner

inner

Δείτε πώς παρακολουθήσατε σε real time την εξέλιξη του αγώνα από το sport-fm.gr



Οι συνθέσεις των ομάδων

ΑΕΚ (Νίκος Παναγιωτάρας): Ανέστης, Γκάλο, Άρθο, Κολοβέτσιος (89’ Μπουονανότε), Ντίντακ, Σιμόες, Γιόχανσον (76’ Πλατέλλας), Μάνταλος, Μπακάκης (46’ Αραβίδης), Μπαρμπόσα, Πέκχαρτ

Στον πάγκο έμειναν οι: Μπαρόχα, Λαμπρόπουλος, Τζανετόπουλος, Ζουκουλίνι

ΠΑΟΚ (Βλάνταν Ίβιτς): Γλύκος, Κίτσιου, Βίτορ, Τζαβέλλας, Λέοβατς, Τζιόλης (59’ Μαλεζάς), Κάτσε, Χαρίσης (66’ Τσίμιροτ), Μακ, Ροντρίγκες, Αθανασιάδης

Στον πάγκο έμειναν οι: Βελλίδης, Σκόνδρας, Μπερμπάτοφ, Κοροβέσης, Αντώνης

ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Κομίνης (Θεσπρωτίας)
ΒΟΗΘΟΙ: Πετρόπουλος (Αρκαδίας), Σίπκας (Πέλλας)

ΓΗΠΕΔΟ: ΟΑΚΑ

Επιμέλεια: Γιώργος Μαραθιανός

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x